Hometip16 szépségápolási termék szokatlan felhasználása, ami megkönnyíti az életed

16 szépségápolási termék szokatlan felhasználása, ami megkönnyíti az életed

A szépségápolási cikkek rendszeres használata mindennapjaink szerves része. Bizonyos termékeket viszont, nemcsak eredeti rendeltetésük szerint használhatunk. Használtál már testápolót bőr bútorokon? Vagy körömlakkot azért, hogy a ruhádról ne essen le a gomb? Ezek csak cseppek a tengerben, cikkünkben még számos ilyen trükköt mutatunk, amit érdemes kipróbálnod.

A fogkrém megtisztítja a vasalót.

Ha a vasalódon van egy kis kosz, ami ráégett, akkor egy egyszerű trükkel megelőzheted, hogy a szennyeződés a ruháidra kerüljön. Dörzsöld át fogkrémmel a vasalódat, természetesen kikapcsolt állapotban, aztán töröld le. Máris olyan lesz, mintha új lenne.

Használj testápolót a száraz bőr bútorok hidratálásához!

Testápolót szívesen használunk akkor, ha száraz a bőrünk. Nos, nemcsak az emberi bőrnek tesz jót, hanem a bőr bútoroknak is. Arra azonban, oda kell figyelnünk, hogy alkoholt ne tartalmazzon, mert az gyengíti a bőrt.

A sminkecsetek kezelése

A hajunkat rendszeresen mossuk, a sminkecsetekkel azonban, nem foglalkozunk. Ha azt akarjuk, hogy sokáig tartósak és puhák legyenek, akkor mossuk meg őket samponnal, majd használjunk balzsamot is. Viszont, ha természetes anyagból készült ecseteket használunk, akkor erre nincs szükség, ugyanis azokat a mosás csak tönkreteszi.

A körömlakk megakadályozhatja a gombok leesését.

Tű és cérna helyett kiváló lehet a körömlakk. Néhány csepp már képes rögzíteni a gombokat a ruhádhoz.

Vazelin a törött hajvégekre.

Vidd fel a vazelint a nedves hajra, hagyd rajta egy órát, majd mosd ki belőle. Ha rendszeresen alkalmazod ezt a technikát, akkor a hajad nem fog töredezni.

A szemhéjpúder körömlakként is használható.

Minden hölgynek van egy olyan szemfestéke, amit merésznek tart és eddig nem volt bátorsága kifesteni vele a szemét. Nos, ezt alkalmazd a körmödön. Csak a szemhéjfesték és egy átlátszó körömlakk szükségeltetik hozzá.

Nem tudod levenni a gyűrűd? Használj ajakbalzsamot!

Ne törd vagy vágd le a gyűrűt az ujjadról, ha nem akar lejönni. Használj ajakbalzsamot, hiszen elég zsíros ahhoz, hogy megkönnyítse az ékszer levételét az ujjadról.

Az áttetsző por a száraz sampon alternatívája.

Ha nincs otthon száraz samponod, akkor alkalmazd helyette az átlátszó port, ugyanazt a hatást fogod vele elérni.

Cellulit eltüntetése hajlakkal.

Őrült húzásnak tűnik, de ha így teszel, csökkented a cellulit megjelenését anélkül, hogy sok pénzt költenél a kezelésekre. Csak permetezd az aeroszolt a lábadra, várj néhány percet, amíg megszárad és már mehetsz is.

A ragasztó feloldható körömlakk lemosóval.

H a semmivel nem tudod eltávolítani a ragasztót, akkor próbálkozz körömlakk lemosóval, könnyedén oldja azt.

Napolaj a toll és filc eltávolításához.

Ha gyermeked egy kis művész és nehezen távolítod el munkáit a székekről, bútorokról, akkor a napolaj hatalmas segítségedre lesz. Ha a termék lejár, akkor erre a célra még kiválóan működik.

Párás tükör, Használj sampont!

Kenj sampont a fürdőszobai tükörre és nyugodtan zuhanyozz forró vízben, nem fog bepárásodni.

Rakj dezodort a ruhásszekrényedbe!

Mivel a szekrények általában zárva vannak, szellőztetés nélkül kellemetlen szaga lehet ruháinknak. Helyezz egy dezodort a szekrénybe és hagyd, hogy kellemes illattal árassza el azt.

Szempillaspirál az ajkakhoz.

Ha kifogy a szempillafestéked, ne dobd ki a szempillaspirált. Tisztítsd meg és mártsd bele cukor és olívaolaj keverékébe és kend be vele a szád. Meglátod, megéri.

Borotvahab a a nyikorgó ajtókra.

Amíg valaki meg nem javítja az ajtót, addig kend be borotvahabbal, ettől egy időre megszűnik az idegesítő, nyikorgó hang.

Hajszárító az autó sérüléseinek kijavításához.

Melegítsd fel a sérült felületet, majd tegyél rá jégkockát. a hőmérséklet különbség visszaállítja azt az eredeti formájára.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments