HomeInteresting16 izgalmas tény, ami hihetetlennek hangzik pedig igaz.

16 izgalmas tény, ami hihetetlennek hangzik pedig igaz.

A világhálón végtelen mennyiségű információt és érdekességet lehet megtudni, mindegy, hogy az milyen témával kapcsolatos. Lehet űrutazás, történelem háborúk, állatok, emberek mindenben találunk érdekes adatokat. Például gondoltad volna, hogy a világ legnehezebb embere 635 kilót nyomott és, hogy a földön akkor még voltak mamutok mikor a Gízai piramisokat építették? Annak érdekében, hogy elhozzunk nektek némi érdekfeszítő információt, és ti is szélesítsétek látókörötöket elhoztunk néhány információt a földünkkel kapcsolatban, amiről eddig még nem tudtál.

1, Hihetetlen, de az öngyújtót előbb fedezték fel, mint a fából készült gyufát. Én pont fordítva gondoltam volna, de szerintem nem vagyok vele egyedül.

2, Az azték Birodalom sokkal fiatalabb, mint az Angliában található ikonikus Oxfordi Egyetem. Utóbbi történelme egészen a 12 századig nyúlik vissza, míg az előbbié a 14-15-hez.

3, A Plútó felfedezése (1930) és a törpebolygóvá minősítése (2006) között nem tett meg egy teljes pályát a Nap körül. Döbbenetesen nem igaz?

4, Amikor a Gízai nagy piramisokat építették Egyiptomban akkor még éltek a világon mamutok. Sokan azt gondolnák, hogy a mamutok előbb kihaltak, minthogy elkezdték volna építeni a piramisokat.

5, Az első Csillagok háborúja filmet 1977-ben mutatták be először. Ez így önmagában nem annyira érdekes információ, azzal viszont igen, hogy ekkor, még Franciaországban használtak a kivégzésekhez guillotine-t.

6, Egy veseátültetés során az orvosok nem távolítják el a rossz vesét, hanem nemes egyszerűséggel beültetik az új szervet harmadikként.

7, A legfiatalabb édesanya az egész világon egy 5 éves kislány volt. Hihetetlen, hogy ilyen valóban létezik.

8, Finnország és Észak-Korea közös határa nem más, mint Oroszország. Gondoltad volna, hogy ezek ilyen közel vannak egymáshoz?

9, Egy kék bálna artériája olyan nagy, hogy egy átlagos felnőtt ember simán átférne rajta.

10, Aki szereti a gyémántokat annak van egy jó és egy rossz hírünk. A jó az, hogy a Jupiteren valamint a Szaturnuszon gyémánteső esik. A rossz hír pedig az, hogy soha nem fogod tudni megkaparintani.

11, A Nintendo céget 1889-ben alapították. Gondoltad volna, hogy ilyen régre nyúlik vissza a története?

12, 1932-ben, Ausztráliában volt egy úgynevezett “Emu háború”, ami azért tört ki, mert akkoriban megnőtt az emuk populációja és az ausztrál katonák hadat üzentek nekik. Annak ellenére, hogy 986 madár elpusztul, még így is ők nyertek.

13, A Gízai piramisok jelenleg 4 kilométerrel délebbre találhatók, mint ahol eredetileg felépítették őket. A kutatók szerint ez a földkéreg mozgásának köszönhető.

14, Jon Browernek hívták a világ legnehezebb emberét. A férfi már 12 évesen több, mint 133 kilogrammot nyomott. Az évek során egyre több és több kilót nyomott a végsúlya pedig 635 kilogramm volt. Ennek köszönhetően több egészségügyi problémája is lett, például szív és légzési elégtelenség. A kórházban 13 ápolóra volt szükség ahhoz, hogy ki tudják cserélni az ágyneműjét.

15, Előbb járt ember a Holdon, minthogy feltalálták volna a gurulós bőröndöt.

16, Sokan nem tudják, hogy Skócia nemzeti állata az egyszarvú, vagy ahogy sokan ismerik az unikornis.

Ti tudatok ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments