HomeInteresting15 rendkívül bizarr múzeum, amikről még sohasem hallottál.

15 rendkívül bizarr múzeum, amikről még sohasem hallottál.

Egyes múzeumok olyan dolgokat mutatnak be, amelyek soha nem fognak kiállítási darabokká válni, ám az emberek örömmel látogatják meg ezeket a helyeket is. Van egy temetkezési kultúra múzeum Oroszországban, egy női hajmúzeum Törökországban és egy szerelmi múzeum Dél-Koreában. Külföldre utazva mindannyian felejthetetlen élményekre vágyunk, ezért jó ötlet az egyik ilyen múzeumba ellátogatni.

Hajmúzeum, Törökország

A törökországi Cappadocia-i Avanos Hajmúzeum 1979-ben nyílt meg. Azóta 16 000 nő hagyta ott szép hajtincseit egy üzenettel a falra tűzve.

Temetkezési Kultúra Múzeuma, Oroszország

A temetkezési kultúra múzeuma a hamvasztás, a mumifikáció és más test megőrzésének kiállításait mutatja be. Azt is látni, milyen típusú ruhákat viseltek a temetésen, valamint a használt koporsók is bemutatásra kerültek.

Rossz Művészet Múzeuma, Amerika

Jól olvasod! A megjelenített művészet annyira rossz volt, hogy erre a célra egy tipikusan ilyen festményeknek készült múzeumot nyitottak. Vannak rossz művészetre írt könyvek, amelyeket megvásárolhat. Néha rossz, ám valójában, jó.

Tengeralatti Múzeum, Cancun, Mexikó

Ha meguntad a tengerpartot és a napozást mindenképpen látogass el ebbe a múzeumba. Több mint 500 olyan épülettel büszkélkedhet, amelyek a korallzátony platformjaként működnek. Bérelj búvárfelszerelést és mehet a menet.

Hasbeszélő Múzeum, Amerika

Hasbeszélő bábuk, babák és minden, ami ehhez a művészethez kapcsolódik, a Vent Haven Múzeumban látható. Kentucky-ban, Fort Mitchellben található a múzeum, melynek nagy része egy 100 évvel ezelőtti privát gyűjteményből való.

Instant Tészta Múzeum, Japán

Hmmm! Egy csésze gőzölgő forró instant tészta! Ez nagyszerű étel, de egy egész múzeum róla még jobb! Az instant tészta múzeuma a turisták figyelmét tartotta szem előtt. Rengeteg típusú tésztát ismerhetsz meg, amit ezidáig készítettek. A túra után egy adag tésztát kapsz ajándékba.

Vámpír Múzeum, Franciaország

Ha emlékszel a híres párizsi filmre, a Je t’aime szexi és hűvös részeire, akkor biztosan meg akarod látogatni azt a múzeumot, amit a vámpíronak nyitottak. Kéziratok, szobrok és egyéb témák magángyűjteménye megnyitja a “vámpír” Párizs világát.

Anatómiai Múzeum, Németország

Ha kihagytad az anatómiai vagy biológiai órákat az iskolában, akkor látogass el erre a  kiállításra, amit Németországban találsz. A kiállítás mindenfajta emberi testet és azok részeit, valamint gondosan megőrzött állatokat mutat be. A kiállítás témája a sporttal kapcsolatos anatómiáról szól.

Bohóc Múzeum, Amerika

Ha bohócfóbiád van, akkor a Bohóc Múzeum látogatása, terápiás hatással lehet rád. Akárhogy is, ez a múzeum a legnagyobb bohóc kiállítás az elmúlt években.

WC Múzeum, Dél-Korea

Egyeseket legyűgöznek olyan dolgok, melyeket mások nagyon jelentéktelennek találnak, ezért kiállításként vannak jelen egy múzeumban. A dél-koreai WC-múzeum mindent tartalmaz a WC-kkel és a bélcsillapítás kultúrájával kapcsolatban.

Drótkerítések Múzeuma, Amerika

Gondolta volna bárki, hogy egy szögesdrót kerítés kiállítási tárgy lehet? Nos, a “Kansas Rush Country” úgy véli, hogy ez múzeumi látványosság lehet, és sok látogatót vonz. Te elmennél megnézni?

Nyuszi Múzeum, Amerika

A nyuszik rajzfilmfigurák vagy múzeumi tárgyak lehetnek. Még a macskák is szeretik a nyuszikat a Pasadena-i Bunny Múzeumban. Több mint 34 000 nyuszi játékot és egy állatkertet is megtalálhatsz ott. Az év mind a 365 napján nyitva van és bejegyezték nyuszik legnagyobb gyűjteményeként a Guiness Rekorodok Könyvébe.

Nemzetközi Kém Múzeum, Amerika

Amikor belépsz ebbe a múzeumba azonnal a James Bond egyik dala csendül fel. Képzeld el, hogy több száz valódi és kitalált kémkedési tárgyról szól: az autók, titkos fegyverek és a nagy bátorsággal kapcsolatos történetek a múzeumban rejtőznek.

Szemfényvesztő Múzeum, Dél-Korea

Az egyik legmenőbb és legkülönösebb múzeum a világon Szöulban, Dél-Koreában található. A múzeum trükkös festményei számos témát ábrázolnak, és némelyikük, mint a lenti, nagyon ritka elbeszélést mutat be.

Szerelem Múzeum, Dél-Korea

Szerelem, szerelem, szerelem. Sőt annál sokkal több! Ez egy másik dél-koreai múzeum, a Szerelem Múzeuma. Ha magányosnak érzed magad, és szexi élményre van szükséged, akkor látogass el ebbe a múzeumba. És tényleg valódi érzéseket fog kiváltani belőled.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments