HomeInteresting15 óriási tévhit ami rosszul épült be a köztudatba.

15 óriási tévhit ami rosszul épült be a köztudatba.

Az életünkben sok dolog van amiről már megvan az elképzelésünk, és kialakult véleményünk. De sokszor tisztában sem vagyunk azzal, hogy mi az igazság. Ez az élet minden területére igaz lehet. Itt is olyan tévhiteket soroltunk fel, melyeket napi szinten beszélünk rosszul. Ezt a 15 dolgot rendbe téve kevesebb téves információval rendelkezünk majd.

1. A 19 századi művészeknek köszönhetően terjedt el az a tévhit, hogy a vikingek sisakját szarvak díszítették. Valójában nem így van.   

2. A fogyókúránál a kalóriaszám számít, nem az hogy mikor eszel. Az este 6 utáni evés sem okozhat problémát, ha figyelsz az értékekre.  

3. Télen azért van hidegebb mert távolabb vagyunk a naptól. Ez nem igaz. Ami valójában befolyásolja az évszakok változását az a tengelyferdeség. Ez ugyanis a napsugarak beesési szögétől a keringés során változik. 

4. A fekete lyuk valójában egy bolygó szerű égitest, amely  hatalmas erejű gravitációval rendelkezik. Ennek köszönhetően mindent ami a közelébe kerül azt magához szippantja és elnyeli. 

5. A fotografikus memória létezését tudományosan nem tudják bebizonyítani. Tudósok szerint inkább kiemelkedő memóriáról tudunk beszélni. 

6. Sok zöldségben akkor is megmaradnak a vitaminok ha megfőzzük őket. Tévhit, hogy csak a nyers zöldségek gazdagok a vitaminban.   

7. A fehér fogak nem feltétlen jelentik azt, hogy egészségesek. Sőt többször utal valamilyen betegségre. Akár a kalcium hiány jele is lehet.  

8. A varangyos béka érintésétől nem lesznek szemölcseink. Ez egy emberi vírustól alakul ki, melynek neve papillóma. Ezt állatok nem hordozzák.  

9. A légüres térben való robbanás filmbéli kitaláció. Ha egy ember kikerülne az űrbe ahol nincs levegő, ott megfulladna.  

10. A naptej használata megakadályozza bőrrákot. Ez nem igaz. A használata segíti a megelőzést de teljesen nem gátolja a kialakulását. 

11. A mikrohullám roncsolja az étel minőségét. Ez sem így van. Vagyis amennyire ez igaz, akkor mindenféle melegítési forma ezt teszi. 

12. Azt, hogy a nyelvet valaki össze tudja hengerelni, abszolút semmi köze a genetikához. Ez nem más mint készség amit kellő gyakorlással, bárki elsajátíthat.   

13. A csokoládétól nem nőnek pattanásunk. Sokkal inkább függ a lelki állapotunktól, és a hormonoktól. Az csak véletlen egybe esés, hogy ezeknek a dolgoknak a mellékhatásai az édesség utáni vágy és a pattanások kialakulása. 

14. A mohák nem csak északon alakulnak ki. Képesek bárhol megtelepedni, ahol megfelelő a környezet. 15. a tejtől erősebbek lesznek a csontjaink. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a tej segíti a csontritkulás kialakulását. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments