HomeInteresting15 dolog, amit ingyen és következmények nélkül magaddal vihetsz a szállodából

15 dolog, amit ingyen és következmények nélkül magaddal vihetsz a szállodából

Egy-egy nyaralás alkalmával nem kevés pénzt fizetünk ki a szállodákban. A szobák árába sok minden beletartozik, ám ez korántsem jelenti azt, hogy az adott tárgyat haza is vihetjük. Természetesen minden szállodában vannak olyan dolgok, amelyek teljesen ingyenesek, de csak ott helyben. Emellett viszont, sok olyan dolog van, amit, ha hazaviszünk, akkor a személyzet nem fogja hiányolni.

Ezt viszont nem mi magunk döntjük el, ugyanis lopásnak számít, ha úgy tulajdonítunk el valamit, hogy az egyáltalán nem ingyenes. Éppen ezért nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mi az, ami a hotel tulajdona és mi az, amit nyugodtan hazavihetünk magunkkal anélkül, hogy a tulajdonos és a személyzet panasszal élne miatta.

Fürdőszobai cikkek

A hotelekben kihelyezett tusfürdők és samponok apró méretükből kifolyólag mindössze néhány használatra alkalmasak. Éppen ezért nyugodtan hazaviheted őket, ellenkező esetben ugyanis, távozásod után a kukában landolnak.

Testápoló krémek

A szállodai szobákban általában megtalálható a kézfertőtlenítő, a kézkrém, illetve a testápoló szerek. Ha az imént felsoroltak utazó kivitelben vannak jelen a szobában, azaz a fürdőszobai cikkekhez hasonlóan kicsik, akkor magaddal viheted. A kézfertőtlenítő vagy éppen szappanadagoló viszont, nem tartozik bele az ingyen elvihető kategóriába. Ha ezeket elviszed, az egyszerűen lopás.

Szájhigiéniai termékek

Az olcsóbb szállodákban nem feltétlenül kapunk ingyen fogkefét és fogkrémet, esetleg szájvizet, de a drágább hotelekben biztosítják ezeket is. Távozáskor nem is kell ott hagynod ezeket, hiszen egy másik utazás alkalmával nagy hasznukat veheted, arról nem is beszélve, hogy méretüknek köszönhetően nem is foglalnak sok helyet a táskádban, bőröndödben.

Borotvahab és borotvák

Az eldobható borotvák ingyenesek a hotelekben, sőt, ha szükség van rá, akkor még kérhetsz is pluszban. Ebből pedig, teljesen egyértelmű, hogy magaddal is viheted ezeket, amikor elhagyod a szállodát.

Tűk és cérnák

A szállodák arra is felkészülnek, ha esetleg valamelyik vendégüknek elszakadna a ruhája. A hotelszobákban találhatók apró varrókészletek, amelyek szintén ingyenesek és elvihetők. Sőt, ajánlott is, hogy távozáskor betedd a bőröndödbe, ugyanis bárhol, bármikor hasznát veheted, valamint egyáltalán nem foglal sok helyet.

Lábápoló készlet

A lábápoló készlet része például a sarokreszelő, amit utánad már senkinek nem fognak odaadni, ez pedig azt jelenti, hogyha nem viszed magaddal, akkor egyszerűen kidobják. Egyes hotelekben még cipőtisztító készlet is része az ingyenesen hazavihető termékeknek, amit szintén nem fognak keresni, ha nem találják a szobában a távozásod után.

Cipőkanalak

A szállodai szoba árába beletartoznak a cipőkanalak is. Ezek mind előre csomagoltak és kicsik, vagyis egyértelműen jelzik neked, hogy távozáskor minden következmény nélkül elviheted.

Eldobható fésűk

Az eldobható fésűk és hajkefék is ingyenesek a vendégek számára. Ezekre ugyanaz igaz, mint a fogkrémekre vagy a borotvára, ugyanis, mint egyszer használatos termékek soha többet nem adják oda másnak. Az a tiéd, ha elviszed. Ha nem, akkor bizony a szemetese kerül.

Teafilter, kávé, cukor vagy tej

A szoba árához hozzátartozik a cukor, a tej vagy a teafilter és kávé, amit senki nem fog keresni, miután távoztunk a szobából. Ha nem fogyasztjuk el vagy isszuk meg őket ott helyben, akkor nyugodtan vigyük haza, így marad egy kis emlék is a csodálatos nyaralásról.

Szállodai papucs

A szállodák többsége papucsot is biztosít vendégei részére. Higiéniai okokból ezek a papucsok pusztán egyszer felhasználhatók, vagyis, ha nem viszed magaddal, akkor kidobják. Otthon viszont, még hasznosíthatod őket.

Reklámtollak

A reklámtollak magaddal vitele a szállodák számára is előnyös, sőt, egy kiváló reklámfogás. Ha valaki meglátja a kezedben máshol, akkor akár kedvet is kaphat, hogy ellátogasson az adott hotelbe, főleg, ha te magad elégedett voltál a szolgáltatásokkal.

Palackozott víz

Amennyiben a palackozott víz nem tartozik a minibárhoz, akkor megihatjuk és magunkkal is vihetjük.

Köntös

A köntösöket a szállodák többségéből nem lehet hazavinni, de ha mégis igényt tartanánk rájuk, akkor némi pénzért elvihetjük őket. A drágább hotelekben viszont, a szoba ára tartalmazza a köntöst is, továbbá, ha úgy döntünk, akkor a monogramunkat is belehímezik.

Esernyő

A szálloda recepcióján kérhetünk esernyőt, ha nem vittünk volna magunkkal. Általában fizetnünk sem kell érte, ha távozunk a hotelből, de a félreértések elkerülése érdekében inkább kérdezzük meg.

Csészék

A csészéket ugyan nem tartalmazza a szoba ára, de ha ragaszkodunk hozzá, hogy magunkkal vigyük, akkor egy jelképes összegért cserébe biztosan nem fognak nemet mondani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments