HomeInteresting15 dolog, amit ideje száműzni az életedből, ha nem akarsz olcsónak tűnni

15 dolog, amit ideje száműzni az életedből, ha nem akarsz olcsónak tűnni

Minden évnek, évszaknak és kornak megvan a maga sajátossága, divatos ruhadarabja és viselkedési stílusa. Míg évekkel ezelőtt például a túl díszes, színes, feliratos, többféle mintás ruhák voltak divatosak, addig ma a föld színek és az egyszerű szabású ruhák kerültek reflektorfénybe. Minden ember életében volt olyan időszak, amikor az egyedi és különleges ruhákat űzte, hajtotta a boltokban, ám ez azért sem volt túl jó ötlet, mert minden ruha egyszer kimegy a divatból és utána már marha ciki azt hordani. Nincs olyan ember, aki ne követne el valamilyen hibát az öltözködésével kapcsolatban, például rossz színeket kombinál össze, vagy túl sok ékszert akar egyszerre viselni. A mai posztunkban viszont elhoztunk néhány dolgot, amit neked is száműzni kell az életedből, főleg akkor ha nem akarsz olcsónak tűnni.

1, Az előző évek divatos ruháinak viselése

Ha ilyen típusú ruhát viselsz mindenki tudni fogja, hogy mikor is szerezted be. A különleges és egyedi ruhák viselése kockázatos lehet, mert elképzelhető, hogy csak egy-két évig vagy pár hónapig lesznek divatosak. Nem érdemes ilyen ruhákba belefektetni a pénzed inkább válassz olyat, melyek a szekrényed örök alapdarabjai lesznek.

2, Túlméretes ruhák

Egy időben óriási divatnak és népszerűségnek örvendtek a nagy, már-már túlméretezett ruhák, például ingek, nadrágok, pulóverek, kabátok…stb. Nos tény és való, hogy Instagramon még mindig jó ilyen ruhákban megjelenni, de a való életben azt az érzést kelti, mintha az idősebb testvéreid, vagy a partnered ruháit viselnéd. Ha jól belegondolsz, a stylistok is az adott megrendelő testére szabják a ruhát, mely tökéletesen illeszkedik alakjához.

3, Színes szegecsek

A farmervásárlással sosem szabad sietni, ugyanis fontos, hogy megnézd a varrását, gombjait és szegecseit. Például a színes szegecsek elsőre valóban nagyon menőnek tűnnek, de amint bekerülnek a mosógépbe megkopnak, elhalványulnak. Ez olyan érzést kelt, mintha már évek óta hordanád a ruhadarabot.

4, Feliratos farmernadrág

Egy időben valóban nagyon népszerűek voltak az ilyen típusú nadrágok, még Victoria Beckhamnek is volt a szekrényében egy-két darab. Viszont az évek múlásával kiment a divatból és ott maradt ahova valójában tartozik, a 90-es években. Ha valóban szuperül és divatosan akarsz kinézni, de nem akarsz minden évben vagyonokat kiadni újabb és újabb fazonú farmernadrágokra, akkor válassz olyat, mely egyszínű és nincs rajta semmi díszítés. Hidd el nem leszel benne unalmas, mert bármilyen kiegészítővel, felsővel fel lehet dobni.

5, Rossz színkombinációk

Ha nem megfelelően választod ki a ruhadarabjaidat, akkor ósdinak fogsz tűnni, még akkor is, ha amúgy vagyonokba kerültek a ruhák. A színharmónia elengedhetetlen az öltözködés terén, így fontos, hogy a színek ne üssék egymást. A télen hordott színeket, ne kombináld a nyári színekkel, mert bugyután fog kinézni. Annak idején a feltűnő színek voltak divatosak, most a természetes, vagy más néven föld színek azok, amik a legtöbb ruhásszekrényben megtalálhatók.

6, Silány minőségű varratok

A silány, rossz minőségű varratok egyáltalán nem arról árulkodnak, hogy a ruhadarabok jól és körültekintően lennének elkészítve. Az ilyen típusú varrások nagyon hamar szétnyílnak, valamint a cérna gyorsan elengedi az anyagot. Fontos, hogy a varratok jól illeszkedjenek egymáshoz, például az első varrás végének és a második varrás kezdetének egy pontba kell esnie.

7, Karcolások a szemüvegen

A szemüveg, napszemüveg lencséjén lévő karcolások arról árulkodnak, hogy az illető nagyon hanyag és nem törődik a dolgaival. A másik dolog, hogy azt az érzetet kelti, hogy silány és olcsó minőségű. A drága modellek ezzel szemben kevésbé hajlamosak a karcosodásra. A szemüveg és a napszemüveg az egyik legnépszerűbb, legtrendibb kiegészítő, így figyelni kell arra, milyen minőségűt vásárolsz.

8, Pólók, szavakkal vagy mondásokkal rajtuk

A poénokkal, humoros szövegekkel, óriási márkalogókkal ellátott felsők tökéletesek… a tinik számára. Felnőttként ez már inkább ciki, mint menő, ezért érdemes egy bizonyos kor után mellőzni az ilyen ruhadarabokat. Arról nem beszélve, hogy felnőttként elég gáz efféle pólókban flangálni, mert olcsó hatást kelt másokban.

Érdemesebb egyszínű, sima vagy karcsúsított felsőket venni, amin nincs semmilyen minta, maximum egy nagyon pici márkajelzés a mellén, ujján.

9, Összeragadt szőr a kabátokon

A műszőr is tud ugyanolyan szép lenni, mint az eredeti, ám nem mindegy, hogy a ruhadarab elkészítése során milyen minőségű szőrt használnak a gyártók. Akadnak nagyon silány, és nagyon jó minőségűek is, melyek megtévesztően hasonlítanak az eredetire. Fontos azonban, hogy a szőrt le lehessen venni a ruhadarabról, hogy a mosás ne károsítsa a szálakat.

10, Hiányzó gombok

A gombokra addig a pontig nem figyelnek az emberek, míg el nem tűnnek a ruhákról. Fontos, hogy minden gombos ruhadarab esetében ellenőrizd, hogy az összes megvan-e. Amennyiben munka előtt veszítesz el egy gombot a ruhádról, inkább gyorsan vedd át, minthogy ilyen felállásban kilépj az utcára. Még ha te nem is tulajdonítasz neki akkora jelentőséget, az emberek olcsónak fognak tartani.

11, A kopott cipősarok vagy orr

Ha nem akarod lejáratni magad a kollégáid, barátaid előtt, akkor ne vegyél fel olyan cipőt, aminek lekopott az orra vagy a sarka. Hidd el, hogy jobb inkább egy divatja múlt cipőben járni, mint olyanban, ami arról árulkodik, mintha a legutolsó kukából túrtad volna ki.

12, Túl csicsás, giccses körmök

Egy időben óriási népszerűségnek örvendtek a túl díszített, feltűnő színű körmök. Viszont a mostani korszakra tökéletesen igaz a mondás, miszerint a kevesebb néha több. A legtöbb nő ma már vagy francia körmöket csináltat, vagy egyszínűt, melyek a föld színeiben pompáznak. Ha nem akarod azt az érzetet kelteni másokban, hogy te magad is kimentél a divatból, akkor ne csináltass extra hosszú, extra díszes körmöket.

13, Túl sok smink

A 90-es és 2000-es években nagyon sok fiatal nő sminkelt úgy, mintha muszáj lenne az összes otthon található kozmetikai terméket egyszerre használni. Bizonyára ti is emlékeztek arra az időszakra, mikor vastag alapozóréteg borította a csajok arcát, vagy mikor tonnányi csillogós szemhéjfesték nehezítette el szemhéjukat. Most viszont a visszafogott, természetes hatású sminkek vannak előtérben, sőt a férfiak is azokhoz a nőkhöz vonzódnak inkább, akik természetesebbek.

14, Túl sok ékszer

A 2000-es években bizonyos zenei stílusok hatására, az emberek elkezdtek egy csomó ékszert hordani. De nemcsak nők, hanem férfiak is. Tuti emlékeztek arra, mikor egy-egy rapper hatalmas már-már kutyalánchoz hasonlító aranyfuxot hordott a nyakában, és megannyi pecsétgyűrű ékesítette kezét az aranyfogakról nem is beszélve. Majd mindenki vegyítette a nemesfém ékszereket a bizsukkal, és úgy néztek ki, mint a legutolsó bazári majom. Nos, ezek már tényleg kimentek a divatból, úgyhogy eszedbe se jusson ilyeneket hordani, mert nem csak bohóc leszel, hanem gáz is.

15, Extra rövid nadrágok

Pár éve a lányok extra rövid nadrágokat hordtak a nyári melegben és a fesztiválok alatt. Ez lehet, hogy abban az időben vonzó volt, ma viszont már gáznak minősül. Ezek a nadrágok felfedik a hölgyek azon testrészeit, amit hivatalosan csak a hálószobában szabadna látni. Ma már a konzervatívabb, hosszabb fazonú rövidnadrágok a menők, amik eltakarják a test egyes részeit. Másrészt a saját testükkel kereskedők is ilyen shortokat viselnek, így ha nem akarod, hogy azt higgyék rólad te is az vagy felejtsd el őket.

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments