HomeInteresting14 furcsa, már-már értelmetlen találmány, ami mégis elnyerte az emberek tetszését

14 furcsa, már-már értelmetlen találmány, ami mégis elnyerte az emberek tetszését

Vannak a világon olyan találmányok, melyek valóban annyira értelmetlenek, hogy nem is értjük milyen isteni szikra indította el a tervezőkben azt, hogy megvalósítsák, ilyen például a vízálló teafilter vagy az áttetsző, színes lencséjű napszemüveg. Persze ezeken kívül vannak még más tárgyak is, amik számunkra nagyon érthetetlenek, ám azok mégis elnyerték az emberek tetszését. Gondolunk itt például a vajazó stiftre vagy a banán tartóra, ami lehetővé teszi, hogy megvédje a gyümölcsöt a fizikai hatások és sérülések ellen. Mostani posztunkban hozzájuk hasonló tárgyakat, találmányokat gyűjtöttünk össze, amiket valaki valóban nagy örömmel vásárol meg.

1, Ujjvédő telefonokhoz

Mindegy, hogy milyen okostelefon készülékünk van, mert mindegyiknél nagyon bosszantó tud lenni, mikor az egész kijelző tele van ujjlenyomat foltokkal. Nem is olyan régen kifejlesztettek egy eszközt, lehetővé teszi, hogy soha többé ne legyen ujjlenyomatos a telefon. Ez egy vékony szilikon, vagy latex anyagú védő, amit az ujjakra kell húzni és voilá volt nincs ujjlenyomat. Több színben kapható és 10 ujjra majdnem 3500 forintért lehet beszerezni.

2, Vajazó stift

Ez egy olyan eszköz, ami nem ragasztót, hanem értelem szerűen vajat tartalmaz, de mégis ragasztó megjelenése van. Ezzel a stifttel könnyen és egyszerűen meg lehet vajazni a pirítóst anélkül, hogy kést kellene elővenni. Utazások, kempingezések során praktikus lehet, de otthon nem tudom ki akarná ezzel megvajazni a kenyerét.

3, Hüvelykujjra húzható támasztó

Ha valaki nagyon sokat olvas, annak biztos, hogy hasznára válik ez a fajta támaszték, ugyanis a hüvelykujjra húzva akár egy kézzel is lehet tartani a könyvet anélkül, hogy becsukódna. Így a másik kézzel szinte bármilyen tevékenység végezhető.

4, Macska alakú szalvéta tartó lánc

Bizonyára te is voltál már úgy, hogy leetted magad valamivel bármennyire is figyeltél. Ez nemcsak veled, hanem nagyon sok emberrel előfordul. Annak érdekében, hogy megvédd a ruhádat a kellemetlen foltoktól, néhány zseniális elme kitalált egy tárgyat, amit csak szalvéta tartó láncnak hívnak. Érdekessége, hogy macska formájú csipeszei vannak. Ez a kis eszköz lehetővé teszi, hogy a kendő, szalvéta mindig megvédje a ruhádat.

5, Csizma- és kesztyű szárító

Gondolkoztál már valaha azon, hogyan lehet könnyen és egyszerűen megszárítani a kesztyűket, csizmákat anélkül, hogy órákon át a radiátoron kelljen tartani? A képen látható eszköz rendelkezik egy olyan spéci ventilátorral, ami levegő keringetésével megszárítja az érintett ruhadarabokat.

6, Lézeres olló

Ha mindig is bajban voltál, mert képtelen voltál egyenesen vágni ollóval, akkor van egy remek hírünk. Létezik egy olyan olló, ami lézerfényt bocsát ki magából lehetővé téve, hogy egyenes vonalban tudj vágni. De, ha a kezed remeg, akkor bizony a lézer fény is fog.

7, Motoros fagylalt forgató

Ezt a tölcsért azoknak az embereknek találták ki, akik még ahhoz is lusták, hogy manuálisan megforgassák a tölcsért, hogy úgy tudják nyalni a fagyit. Nem kell mást tenni csak beletenni a gombócot, a tölcsérbe, és utána minden megy magától, mint a karikacsapás. A legjobb, hogy még mosogatógépben is mosható, így nem kell a tisztításával sem szenvedni.

8, PenAgain

Ez az eszköz alapvetően egy átlagos toll, annyi különbséggel, hogy nem úgy kell fogni, ahogy a többi tollat. A hagyományos tollak egy idő után nagyon megterhelik az ujjakat, ami kellemetlen érzetet, akár fájdalmat is okozhat. A “penagain” lehetővé teszi a könnyebb és kímélőbb írást. A tollat egyébként több színben is be lehet szerezni.

9, Banán tartó

Unod már, hogy folyton összetörik a banánod mikor suliba, munkahelyre viszed? Ne aggódj nem vagy egyedül. Pontosan ebből kifolyólag készítettek egy banán tartót, amibe csak bele kell helyezni a gyümölcsöt és már védve is van a különböző hatásoktól. Egy ilyen tartó kb. 2000 forintba kerül.

10, Egy pulóver, amiben mindig látszik mennyi az idő

Ez egy stílusos ruhadarab, melynek ujját sosem kell felhúzni, hogy meg tudd nézni mennyi az idő, mert szándékosan úgy alakították ki, hogy kilátszódjon alóla az óra.

11, Baby felmosó

Ha már a gyerekek amúgy nagyon szeretnek a földön kúszni-mászni, miért ne lehetne hasznosítani is őket?! Pontosan ebből kifolyólag jött az ötlet, hogy mi lenne ha, olyan babaruhákat csinálnának, ami egyben felmosóként is funkcionál? Így a szülőknek nem kell aggódniuk, ha kilöttyen egy kis tea, kávé, víz a padlóra.

12, Vágódeszka, ami egyben madáretető is

A madarak imádnak az emberek közelében lenni, mert mindig csurran-cseppen valami finom falat, amivel lakmározhatnak. Valószínűleg ezt a konyhai eszközt is egy állatbarát találhatta ki, ugyanis ahogy vágod a kenyeret, zsemlét, bagettet…stb, a morzsák beleesnek a lyukba, ami egy cső segítségével végül egy kis tálba kerül. Ebbe a madarak nemes egyszerűséggel belerepülnek és ehetnek.

13, Telefonhoz csatlakoztatható ventilátor

Nincs is idegesítőbb, mikor egy forró, nyári napon patakokban folyik rólad a víz és semmi sincs a közeledben, ami enyhülést hozhatna. Az ilyen problémák elhárítására hozták létre, a telefonhoz csatlakoztatható ventilátort, ami a telefon akksija segítségével indul be és küldi a levegőt az arcodba.

14, Telefonhoz csatlakoztatható párásító

Ha már a telefonhoz csatlakoztatható dolgoknál tartunk, akkor nem hagyhatjuk ki a szórásból a párásítót sem. Valaki azzal a furcsa ötlettel állt elő, hogy mennyire menő lenne, ha telefonhoz lehetne mini párásítókat csatlakoztatni. A legelképesztőbb, hogy frankón létre is hozták ezt. Ma már lehet ilyen kis készülékeket kapni, ami szintén a telefon akksijával működik.

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments