HomeInteresting14 bonyolult fejtörő, amit az emberek csekély százaléka képes megcsinálni! Te meg...

14 bonyolult fejtörő, amit az emberek csekély százaléka képes megcsinálni! Te meg tudod oldani?

A fejtörők tökéletesek abban, hogy megtornáztassa az agyat, mindemellett nagyon szórakoztató tevékenység, ami nagyon hasznos az emberek számára.

Elhoztunk pár fejtörőt. Mérjétek le, mennyi idő alatt sikerült megoldani a feladványokat, az eredményt pedig osszátok meg.

Megoldások a lap alján találhatók, de ne csalj!

1,

2, Egy férfi a 17. emeleten lakik. Csak és kizárólak, akkor megy fel lifttel a 17. emeletre, ha odakint esik az eső, illetve, ha az egyik szomszédja vele megy. Ám, amikor kint süt a nap, csak a 9. emeletig tudott menni, onnantól pedig gyalogolt a 17. emeletig.  Miért?

3,

4, Egy férfi nem tud aludni, ezért csak forgolódik az ágyában. Nem sokra rá, felveszi a mobilját, beír egy telefonszámot, majd meghallgat néhány hosszabb dalt és elalszik. Miért nem volt képes elaludni?

5,

6, Egy gyermekkórház kis betegei szerettek plüssmackókkal játszani. Annyira, hogy hazavitték magukkal. Hogyan oldotta meg a kórház személyzete, hogy ne vigyék el haza őket?

7,

8, Amikor a mozi még gyerekcipőben járt az amerikai színházak elkezdtek hanyatlani. A mozi vendégeit zavarta, hogy a nők nem veszik le a kalapjukat, ezzel teljesen kitakarva, eltakarva a vásznat. Milyen olcsó megoldást talált ki a mozi személyzete a probléma megoldására?

9,

10, Jelen van két könyv. Az egyik 230 oldalból áll, a másik 325-ből. Hány lap található összesen az első könyv legelső oldala és a második könyv legutolsó oldala között?

11,

12,

13,

14,

Megoldások:

1. Mert a fal mellé tették.

2. A férfi alacsony volt, ezért ha esett az eső, az esernyőjével meg tudta nyomni a gombot. Napos időben viszont megkérte a szomszédját vagy úgy döntött, hogy gyalogol.

3. Felfelé

4. A szomszédja hangosan horkolt, ezért nem tudott elaludni. A telefon hangja viszont  felébresztette.

5. Azért, mert az öledben ült.

6. A macikat bekötözték vagy befáslizták. Azt mondták a gyerekeknek, hogy a kórházban kell maradniuk míg jobban nem lesznek.

7. A földszinten.

8. Kitettek egy plakátot a mozi bejáratához. “Megkérünk minden hölgyet, hogy vegye le a kalapját az előadás alatt. Az idős hölgyekre ez nem érvényes”.

9. Egy másik gyárat építtetett és a bal valamint a jobb lábra való cipőket külön gyártotta.

10. Csupán a fedlap található a két könyv lapjai között.

11. Ha az órára pillantunk.

12. Sherlock Holmes nem valós személy.

13. D

14. C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments