HomeÉtelek13 trükk, amely meggyorsítja a konyhában töltött időt

13 trükk, amely meggyorsítja a konyhában töltött időt

Egy tanulmány alapján a nők átlagosan 3 évet töltenek el a konyhában az életükből. Persze, van aki többet és van aki kevesebbet. Azonban vannak olyan konyhai trükkök, amik megkönnyítik a hétköznapokat és kevesebb időt kell eltölteni a konyhában. De nézzük csak, mik ezek a praktikák, amiket be tudnak vetni a háziasszonyok.

  1. Hogyan lehet gyorsan, ízletes gyros-t csinálni?

Érdemes nyársa húzni a húsokat így a darabok ugyanolyan nagyságúak lesznek. Kevésbé fognak kiszáradni és sokkal szaftosabb lesznek a húsok.

2. Coca-Cola-ból szószt készíteni

Főzzük meg a húsokat a kólában, így kap egy kis édeskés ízt. Ezután vegyük ki a húst és 4-4 percig süssük mindkét oldalát, így karamellizálódik rajta a szósz. Nagyon sokféle kólás recept van, amit érdemes kipróbálni grillezésnél.

3. Tojások pucolása

Sokkal egyszerűbb lesz a héjától megszabadítani, ha egy kis szöget dugunk bele.

4. A tökéletes torta készítése

A legtöbb háziasszony minimum egyszer próbált már tortát sütni. A sütés még a viszonylag egyszerűbb része, de a díszítés már kevésbé. Pedig, nincs nagy titka. Fogjuk a spatulát, és tegyük bele forró vízbe. Ezzel az apró praktikával sikerül szép, egyenletes krémet kenni a piskótára.

5. Hogyan lehet egyszerre több tojást főzni, ha nincs nagyobb edényünk?

Ha gyorsan és sok tojást kell főzni, a legegyszerűbb módja a sütőt használni. Tegyünk egy vizes sütőpapírt vagy törölközőt a tepsi aljára és tegyük be a tojásokat, 160°-ra és fél órára.

6. Kiadós és mutatós reggeli készítése

Vegyünk elő egy muffin sütőt, béleljük kis sonkával(a legjobb, ha vékony). Ezután szórjuk bele a zöldséget, vagy bacont, jöhet rá a tojás és a tetejére a sajt.

7. Húsgombócok legegyszerűbb készítése

A legegyszerűbb, ha belerakjuk egy muffin sütőbe. Rakjuk bele és tegyük be sütni. Sokkal ropogósabb lesz és szaftosabb.

8. A felesleges zsiradék felitatása

Tegyünk a muffin sütő aljára rizst, ami felissza a felesleges zsírt, így nem lesz túl zsíros a húsunk.

9. Több étel egyszerre történő sütés

Ha gyorsan és sok emberre kell főzni, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha fóliából hajtogatunk még a tepsibe kisebb “tepsiket”. Így akár 2-3 különböző ízesítésű hús (lehetőleg egyféle pl. csirke) készíthető el egyszerre.

10. Ne dobjuk ki a zaccot!

A kávézaccból tudunk készíteni pácot, ami remek ízt ad a húsnak. Erre szintén rengeteg recept van, amit érdemes kipróbálni, így nem kell a zaccnak a kukában landolnia. A zacc egyébként tökéletes arcradír is lehet, így akár két dolgot is tudunk csinálni a konyhában: főzés és arcápolás.

11. A csirke feldolgozása

A legtöbben rosszul dolgozzák fel a csirkét, mielőtt beraknák a fagyasztóba. Bevett szokás, hogy frissen, gyorsan feldaraboljuk és már mehet is a hűtőbe. Azonban, a csirkét előtte érdemes negyed órára a fagyasztóba rakni, és csak utána elporciózni, így könnyebben lesz vágható.

12. A blansírozás

Sokszor hallottuk már ezt a szót különböző főzőműsorokban, de vajon alkalmaztuk-e már a főzés során? Blansírozni általában zöldségeket szoktunk, maga az eljárás nagyon egyszerű, de oda kel rá figyelni:ez egy rövid hőkezelés, azaz pár percre – a zöldség fajtájától függően – forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket megőrzik.

13. A hagyma savanyítása

Nemcsak a káposztát érdemes savanyítani, hanem a hagymát is. A hagyma ennek az eljárásnak köszönhetően sokkal intenzívebb ízű lesz, illata és színe is sokkal élénkebb marad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments