HomeCelebrity15 hollywoodi híresség, akinek hosszú éveket kellett várni a sikerre

15 hollywoodi híresség, akinek hosszú éveket kellett várni a sikerre

Nem minden színésznek sikerül már fiatalon betörnie a Hollywoody hírességek körében , vannak akiknek hosszú évek kemény munkája kell ahhoz , hogy ismertté és közkedvelté váljanak. Sokuknak kellett a karrierjük kezdetén megelégedni az apróbb film és sorozat szerepekkel mire végre elérkezett az idejük, egyeseknél ez 32 míg másoknál akár 47 hosszú évet is jelentett. Ez azonban semmit nem vesz a sikerükből , és talán annál nagyobb megbecsüléssel és rajongással tudunk rájuk tekinteni.

Összegyűjtöttünk nektek egy listát ezekről a hírességekről , és megnézzük milyen is voltak fiatalon.

  1. Steve Carell

Steve Carell 43 éves volt, amikor debütált, Michael Scott-ként az Office című televíziós sorozatban. Ez a szerep jelentette számára az áttörést és változtatta meg gyökeresen a karrierjét, 2006-ban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe díjat, eés több Emmy-jelölést is kapott. Később aztán számtalan siker filmben is feltűnt , ilyenek A negyven éves szűz, az ŐŐrült dilis szerelem , a nagy dobás vagy a Zsenikém.

2. Margo Martindale

Margot Martindale televíziós debütálása az még 1990-es években történt meg. Pályafutása első éveiben kénytelen volt megelégedni kisebb szerepekkel. Végül a sikert a 2004-ben bemutatott Macska egy forró bádogtetőn című darabban nyújtitt alakítása hozt meg számára mely után ony-díjra jelölték, és neve Margo mindenki számára ismertté vált. Abban az időben a színésznő már 53 éves volt. Az első igazán meghatározó siker után már egyre nagyobb projektebe hívták a színésznőt. Végül Margot 2011-ben Emmy-díjat nyert el a törvény embere című drámai tévésorozatban alakított szerepléséért.

3. Jessica Chastain

Ma már szinte mindenki számára ismerős Jessica Chastain neve, és joggal hiszen a színésznő rengeteg dolgozott karrierje felépítésébe, ami nem bizonyult könnyű feladatnak a tehetsége és vonzó megjelenése ellenére. Képzettségét a Juilliard zenész és színész képzőben szerezte , majd érettségi megszerzése után jó pár évig kénytelen volt megelégedni apróbb a televíziós projektek epizódszerepeivel. A Chastain számára a fordulópont 2011-ben érkezett el volt, amikor egyszerre két komoly filmben szerepelhetett. Ezek a szerepek hozták el számára a nemzetközi elismerést, és világszerte hírnevet szereztek a színésznőnek. ‘A szolga’ és az ‘Az élet fája’ című filmekben alakított szerepéért számos díjak és több jelölést is bezsebelt. Ekkor a művész már 34 éves volt.

4. Melissa McCarthy

Ha te is nézted a Szívek szállodája című sorozatot, akkor Melissa McCarthy arca már biztosan régóta ismerős neked is. A filmiparban szerzett hosszú évek tapasztalatai ellenére azonban, a humorista csak 41 éves korában jutott el a csúcsra, amikor a “Legénybúcsú Vegasban” című moziban feltűnt. A filmben nyújtott alakítása Oscar-jelölést hozott a konyhára, és új löketet adott a karrierjének.

5. Jeremy Renner

Az elmúlt 5 évben számos emlékezetes szerepben láthattuk Jeremy Renner színészt, melyekkel mindenkinek bebizonyította, hogy milyen sokoldalú és nagyszerű színész. Mielőtt azonban 38 éves korában, először jelölték volna Oscar-díjra a A bombák földjén (2008) katonai thriller főszerepéért, Renner szerény projektekkel is megelégedett. Röviden, a kezdetekben csak megpróbált túlélni a Hollywoodi élet nevű zord környezetben.

6. Kristen Wiig

Otthonában Kristen Wiig amerikai színésznő és humorista a “Saturday Night Live” című műsorban vált híressé. Ekkorra már 32 éves volt. Wiig 2009 és 2012 között több Emmy-jelölést szerzett szerepléséért. A filmvásznon az igazi áttörése 2011-re érett meg, A Koszorúslányok moziért , melyben ő játszotta a főszerepet, és segédkezett a forgatókönyv írásban is. Azóta Wiig filmográfiáját számos nagy filmmel egészítette ki.

7. Octavia Spencer

Octavia Spencert háromszor jelölték az Oscar-díjra, melyből egyszer sikerült is díjra váltania jelölését A segítség című filmben nyújtott alakításáért.Ekkora a színésznő már 39 éves volt, és a háta mögött több tucat film és televíziós sorozat állt, amelyekben kisebb szerepeket játszott.

8. Jane Lynch

Jane Lynch 1988 óta játszik filmekben mozikban és sorozatokban, de szupersztár státuszt csak 49 évesen sikerült kivívnia. A Glee című sorozatban nyújtott alakításáért. A kritikusok és a közönség is pozitívan méltatta a színésznő teljesítményét, melyért végül többek között Emmy és a Golden Globe díjat is kapott.

9. Viola Davis

A mozifilmekben való debütálása előtt Viola Davis már sikeres színházi színésznői karriert tudott maga mögött. A képernyőn azóta Davis már több különböző televíziós sorozatokban is tündököl. 2008-ban kapta első Oscar- és Golden Globe-jelölését a Kétség című filmben nyújtott szerepléséért. Ekkor a művésznő, aki már elkerülte a 4. évtizedet is. DE a sikereken felbuzdulva úgy döntött, nem áll le, és később olyan jelentős filmekben játszott, mint a Segítség vagy a kerítések. E filmekben betöltött szerepeiért Davist jelentős jelölések armadáját kapta, a második esetben pedig végül sikerült elnyernie a szobrocskát.

10. Naomi Watts

Naomi Watts ausztrál származású színésznő is hosszú utat járt be míg végül siekrült Hollywoodot is meghódítania. 33 évesen érett be a befektetett kemény munkája , amikor a David Lynch féle, A sötétség útja című pszichológiai thrillerben szerepelt. A sikeres áttörés után a művész számos filmben volt látható , legjelentősebben a “21 gramm” és “Lehetetlen” című mozik, mely szerepekért Wattsot Oscar díjra is jelölték.

11. Leslie Jones

Leslie Jones humoristának 47 éves koráig nem sikerült igazán nagy népszerűségre szert tennie. Az 1990-es évek végétől Jones kisebb szerepeket vállalt filmekben és tévéműsorokban, egészen a 2014-ben történt várva várt áttörésig, amikor is forgatókönyvíróként meghívták a Saturday Night Live című vígjáték sorozatba, ahol Leslie színésznőként is látható volt. Nagyban hozzájárult a színész karrierjének előrehaladásához, hogy Jones olyan híres filmek forgatásában is vett részt, mint a Szellemirtók vagy a Lángelmék.

12. Jenna Fisher

Jenna Fisher az 1990-es évek közepe óta próbál karriert építeni Hollywoodban. Sokáig azonban csak kisebb szerepeket játszott filmekben és sorozatokban. Mindez 2005-ben változott meg, amikor a 31 éves színésznőt Pam Beasley szerepében láthattuk az Office című sorozatban. A projektben való részvétel nemcsak világszerte népszerűvé tette Fischert, de egy Emmy-jelölést is hozott a konyhára.

13. Allison Janney

Allison Jenny mostanra már hét Emmy-díjat, hét Screen Actors Guild-díjat, egy Golden Globe-ot, BAFTA-díjat és végül egy Oscar-díjat a magának mondhat de nem volt ez mindig ilyen egyszerű. Pályafutását még az 1990-es évek elején kezdte, és ez idő alatt több tucat filmben és tévésorozatban játszott. A film akadémia legjelentősebb díját 2018-ban nyerte el az “Én, Tonya ” című filmben nyújtott alakításáért.

14. Jennifer Coolidge

Az amerikai származású Jennifer Coolidge leginkább komikus szerepeiről ismert. A képernyőn debütált 1993-ban a Seinfeld televíziós sorozatban. Ezt követően Coolidge különféle projektekben vállalt apróbb szerepeket, míg 1999-ben az Amerikai Pite című ifjúsági vígjáték hozta meg számára a sikert. Stifler mamájának szerepe világszerte népszerűvé tette Jennifert, ezt követően pedig több jelentős moziban is szerepelt már.

15. Samuel L. Jackson

Samuel Jackson már évek óta Hollywood egyik legünnepeltebb sztárja, számtalan jelentős mozifilmben láthattuk és csodálhattuk alakítását. De karrierje nem volt mindig ezekben a magaslatokban.Színészi pályája igazán csak 43 éves korára indult be, miután 1991-ben szerepet kapott Spike Lee rendezésében megjelent Dzsungelláz című moziban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments