HomePeople12 veszélyes tetoválás, aminek a jelentésével jó, ha te is tisztában vagy

12 veszélyes tetoválás, aminek a jelentésével jó, ha te is tisztában vagy

A tetoválások manapság már a mindennapjaink részei. A legtöbben valamilyen számukra kedves, jelentéssel bíró ábrát varratnak magukra, azonban vannak olyan tetoválások, amelyek valamiféle egészen másfajta jelentést hordoznak magukban… olyanokat, amik nem épp mondhatók a jó szándék jelképének. Hogy miről is van szó? Az alábbiakban elmondjuk.

1. A jobb szem alatt lévő könnycsepp

Ez azt jelenti, hogy a viselője kiontotta egy másik ember életét, vagy megpróbálta azt elkövetni. Nem ritka az sem, hogy a bal szem alá tetováltatják, ez viszont a szolidaritás jeleként értelmezhető, ugyanis sokszor jelenti azt, hogy egy közeli személy börtönbe ment, vagy épp tragikus körülmények közt távozott a világból.

2. Buddha

A buddhista országokban Istenkáromlásnak számítanak a Buddhát ábrázoló tetoválások, ezért ezek viselése bűncselekménynek számít, amiért letartóztatják a viselőjét.

3. Yakuza

Talán egyértelmű, hogy Japánban, a yakuza-tetoválások komoly kellemetlenségeket okozhatnak, ugyanis a Yakuza – aki nem tudná – a felkelő nap országának egyik legbefolyásosabb és legvéresebb bűnszervezete.

4. Háromlevelű-lóhere

Ez az egyik ír bűnszervezethez köthető jelkép. Ha a viselőjéről kiderül, hogy semmi köze a a szervezethez, az komoly konfliktushoz vezethet az adott országban.

5. Szögesdrót

Ez arra utal, hogy az illető ült már börtönben. A szögesdrót minden csomója egy, a börtönben töltött évet jelképez. Emiatt, ha egy törvénytisztelő ember dönt efféle tetoválás mellett, az jelentősen megbonyolíthatja az életét.

6. Vicsorgó ragadozó

Ez többféle ragadozó állat lehet, de a leggyakoribbak a tigrisek és az oroszlánok. Az átlagemberek ezt leggyakrabban a bátorság és az erő jeleként varratják magukra. A jelentésük azonban a bűnözői világban elég egyértelmű: úgy értelmezik, hogy az ilyen tetoválást viselő személy hajlamos az erőszakra és bármikor készen áll egy kegyetlen bűncselekmény elkövetésére. Ha az ilyen tetoválást viselő személy rossz társasággal találkozik, a következmény könnyen konfliktus lehet.

7. Gyűrűk

Ez a fajta tetoválás az egyik leggyakoribb módja annak, hogy a tulajdonosa elmondhassa, ült már börtönben.

8. A mellkason lévő kereszt

Egy átlagembernek határozottan nem ajánlott Oroszországban tartózkodnia, ha egy mellkasán lévő, nagy kereszt-tetoválást visel. Ez ugyanis az egyik legveszélyesebb bűnbanda ismertetőjele. Mivel az orosz maffia az országon kívül is aktívan jelen van, egy ilyen tetoválásból bármikor nem kívánt konfliktusunk származhat… enyhén szólva.

9. Pókháló

A pókháló-tetoválás többnyire hosszútávú szabadságvesztésről és/vagy kábítószer-függőségről árulkodik. A pókháló minden gyűrje egyetlen évet jelképez, ezért a korábban börtönben ült emberek meglehetősen negatívan reagálhatnak rá, amennyiben valaki pusztán a szépség kedvéért varrat magára efféle tetoválást.

10. Ötágú korona

Ez a tetoválás az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb latin bűnbanda szimbóluma. Többek közt az amerikai hatóságok sem nézik jó szemmel, ha valaki ilyen tetoválást visel, azt viszont mondani sem kell, hogy a bűnszervezet tagjait igencsak felbőszítik, ha valaki indokolatlanul efféle tetoválást visel.

11. Három pont

A hárompontos tetoválásnak a világ minden táján ugyanaz a jelentése: “Mi Vida Loca”, vagyis: “Az őrült életem”. Azt jelképezi, hogy a viselője valamilyen formában részt vett a bűnözésben és megsértette a törvényt. Nem meglepő, hogy, amennyiben valaki indokolatlanul visel ilyet, az komoly félreértéseket szülhet.

12. Csillagok

Jelentése attól függ, hogy a test mely részén van. Ha a csillagok a vállakon vannak, az például a tekintély jele. A bűnözők igencsak negatívan reagálnak azokra, akik indokolatlanul ilyen szimbólumokat varratnak magukra.

Tudsz hasonló szimbólumot, amit nem említettünk meg? Írd meg hozzászólásban!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments