HomeInteresting12 tipp, ami sok embernek nagyon hasznosnak bizonyult

12 tipp, ami sok embernek nagyon hasznosnak bizonyult

Egy csomó olyan dolog van, ami hirtelen megakaszt minket a mindennapokban. Különböző apró problémák, melyekre sürgősen kéne egy megoldás. De mi van, ha a megoldáshoz vezető eszköz nincs a közelünkben. Nem kell kétségbe esni. Ez a legfontosabb! A legtöbb problémára létezik egy alternatív megoldás, amire nem is gondolnánk. A net tele van házi praktikákkal, fortélyokkal. Ezeket célszerű elsajátítani, hiszen ki tudja, hogy mikor lesz rá szükségünk. Figyeljétek meg ezeket. Ki tudja, hogy mikor jön majd jól!

A megfelelő grapefruit vagy narancs kiválasztása.

A boltok mindent megtesznek azért, hogy a termékeik kívánatosak és ízletesek legyenek. Vagy legalábbis annak tűnjenek. Ne hagyjuk magunkat becsapni. Egy olyan egyszerű gyümölcs esetében, mint a narancs, a külső rendkívül megtévesztő lehet. Elteszünk a kosarunkba egy szép héjjal rendelkező gyümölcsöt és otthon pedig azt tapasztaljuk, hogy íztelen és száraz. A trükk a következő. Mérd össze a súlyukat a hasonló méretű gyümölcsöknek. Amelyik nehezebb, az érettebb és lédúsabb. Ez alapvetően a legtöbb citrusfélére igaz.

Hogyan tanuljunk meg koncentrálni?

15 évvel ezelőtt legfeljebb a madarak csicsergése, vagy egy hangosabb autó zavarhatott meg minket az iskolapadban. A mai világban megszámlálhatatlan dolog van, ami elterelheti a figyelmünket a munkáról. Gondoljunk csak a folyamatosan csipogó, csörgő mobiltelefonokra, a megnövekedett közlekedés zaja, különböző digitális eszközök működése, csevegő kollégák stb. Hogyan lehetne ennyi hatást kizárni az életünkből? Szinte lehetetlen.

Viszont van valami, ami megér egy próbát! Fogjunk egy időzítőt és állítsuk be körülbelül 10 percre. Üljünk le ezalatt és kezdjünk a légzésünkre koncentrálni. Semmi másra, csak a légzésünkre összpontosítsunk. Ha próbálna elkalandozni a gondolatunk, akkor is mi erősen a légzésünkre figyeljünk. Közben mondogassuk magunkban, vagy akár hangosan is a “kilégzés-belégzés” szavakat. Ezt a technikát gyakorolni kell egy kicsit. Célszerű naponta 1x megcsinálni. Ha jól begyakoroljuk, akkor bármilyen helyzetben képesek leszünk lenyugtatni magunkat.

Cipőfűző

Sokaknak a mai napig problémát jelent a cipőfűzőt bekötni. Lehet az illető 4 diplomás zseni is, de ez gondot okozhat. Ugyanakkor van egy egyedi módszer, ami sokkal gyorsabb, mint az, amit gyermekkorban tanítottak. Nézzétek meg és tegyetek vele egy próbát.

Bepakolás a bőröndbe

A férfiak ilyen téren sokkal gyakorlatiasabbak, mint a nők. Na persze sokszor hecceljük a hölgyeket azzal, hogy a kis táskájukban még egy fél téglát is lehet találni, ha alaposan keresgélünk. A bőrönd bepakolása egy nyaralásra mindig is probléma. Hogyan férjünk el? Hogyan férjen el minden, amit magunkkal vinnénk? Maximalizálni kell a bőrönd helykihasználását. A fenti videó jól szemlélteti mindezt.

Spagetti

Mindnyájan estünk már abba a hibába, hogy nyitottuk ki a spagetti zacskóját majd a végén takaríthattunk a konyhába, mert széthullott mindenfelé. Mutatunk egy videót a folyamatról, mellyel a hiba elkerülhető. A lényege, hogy szorosan összefogjuk a tésztát majd zacskóstól a pulthoz vágjuk. Így kiszakad a zacskó, de úgy, hogy könnyen hozzáférhető a tészta és nem hullik szét a konyhánkban.

Nincs nálunk óra? Mennyi lehet az idő.

A pontos időt nagyon egyszerűen meghatározhatjuk, annak ellenére, hogy nincs nálunk semmilyen időmérő eszköz. A lényege, hogy nézzük a horizontot és azzal vízszintesen tegyük a tenyerünket, a képen látható módon. Figyeljük meg, hogy hány ujjunk fér a horizont és a nap közé. Egy ujj az körülbelül 15 percet jelent. Meghatározhatjuk, hogy mennyi idő múlva fog lemenni a nap.

Forgolódás az ágyban

Dr. Andrew Weil kitalált egy módszert, amivel könnyebben elalhatunk. Na persze vannak olyan emberek, akiknek ez amúgy sem jelent problémát, de a kóros álmatlanság rengeteg beteget érint. A lényege, hogy a szánkon keresztül fújjuk ki a levegőt, majd csukjuk be a szánkat és az orrunkon keresztül szívjunk be levegőt úgy, hogy közben magunkban elszámolunk négyig. Ezután tartsunk benn a levegőt 7 másodpercig, majd fújjuk ki ismét a szánkon 8 másodperc alatt. Ezt a gyakorlatsort összesen négy alkalommal kell véghezvinni. Az orrunkon vegyük a levegőt és a szánkon fújjuk ki és ha lehet, akkor kifújás közben adjunk ki egy fúvó hangot.

A tudós szerint a levegővételek egymáshoz viszonyított aránya a lényeges. Ez a 4-7-8 az ősi pranayama légzőgyakorlatán alapul, melynek hatására az oxigén képes jobban kitölteni a tüdőt, ennek pedig nyugtató hatása van a paraszimpatikus idegrendszerre. Könnyebben meg tudunk nyugodni tőle. Stresszes időszakban sokkal nehezebben tudunk elaludni.

Persze azt a tudós is megerősíti, hogy gyakorolni kell ezt a technikát. Kell hozzá pár hát, amíg a szervezet hozzászokik és utána tényleg el fogunk tudni aludni egy percen belül.

Befőttes üveg kinyitása

Alapesetben a nők ezért tartják a férfiakat. Na persze nem feltétlenül az a gond, hogy a kupak rászorult, hanem az, hogy csúszik a kezünk. Húzzunk a kezünkre egy gumikesztyűt és próbáljuk azzal. Így már ezért sem lesz szükség egy pasira a házban. 🙂

Hagymakönnyek

Hagymát már vélhetőleg mindenki pucolt és jól tudja, hogy a hagymaszeletelést bizony meg kell könnyezni. Vannak, akik ezért is irtóznak ennek a zöldségnek a felszeletelésétől. A jó hír az, hogy van rá trükk. Nem, nem kell búvárszemüveget felvennünk hozzá. Elég ha a zöldséget egy 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ha ezután szeleteljük fel, nem fogjuk megkönnyezni a műveletet.

Fülhallgatók

Mindnyájan voltunk már abban a helyzetben, hogy épp kikotortuk a zsebünk mélyéről a fülhallgatónkat és azzal szembesültünk, hogy ezt vagy 5 percig bogozhatjuk mire használni tudjuk. Ez mindenkit az őrületbe kerget. De van egy egyszerű módszer arra, hogy ezt megakadályozzuk. A videón látható a megoldás.

Eltört kábelek

Az eltört kábelek borzasztó dühítőek. A sok használattól egy idő után megtörik a vezeték. De mit tehetnénk, hogy ezt megakadályozzuk? Tekerjünk a kábel végére egy rugót, amely a golyóstollakban van. Ez majd ad neki egy tartást, amitől tovább fogja bírni.

Nutella

Alig maradt valamennyi a tégelyben? Mit kezdjünk vele? Kár lenne kidobni ezt a mennyei édességet. Rakjunk egy kis fagylaltot az üvegbe és együk meg abból. A maradék csokitól sokkal finomabb lesz, valamint az üveg is megtisztul.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments