Hometip12 tárgy, aminek rendeltetési funkciójával sokan nincsenek tisztában. 

12 tárgy, aminek rendeltetési funkciójával sokan nincsenek tisztában. 

Rengeteg ember abban a hitben van, hogy az, amiket ők csinálnak egyszerűen tökéletesek és nincsen bennük hiba. Nos, ezzel nem feltétlenül értünk egyet, ugyanis számtalan olyan hétköznapi tevékenysége van a világon, amit nagyon sokan rosszul csinálnak vagy épp a valódi funkcióját egyáltalán nem ismerik. Tudtátok például, hogy a WC és a fürdőszobai lefolyó kidugításához másfajta pumpát kell használni, vagy, hogy az üvegeket a nyakuknál kell megfogni, hogy ne melegedjenek fel az italok?! Nem, igaz? Annak érdekében, hogy mindenki tisztában legyen ezekkel a dolgokkal, és még néhány hasonlóval elhoztuk nektek ezt a cikket, ami sok okosságot foglal magába.

1, Hogyan tudunk kényelmesebben aludni a repülőn?

A repülők ülésein vannak kispárnák, melyek egy fehér szövetanyaggal vannak letakarva. Ezeket a párnákat, tetszőlegesen lehet mozgatni, így simán ki lehet velük támasztani a fejet, hogy ne dülöngéljen jobbra-balra.

2, Miért használjuk rosszul az evőpálcikát?

Számtalan olyan videó terjedt el a neten, amiben az evőpálcika végét letörik, hogy alátétként használják, ha épp meg kell valamiért állni evés közben. Azonban nem minden evőpálcika alkalmas arra, hogy letörjék a végét. Valójában az összeforrt pálcika azt jelzi, hogy előttünk még nem használta senki.

3, Miért van az üvegeknek hosszú nyaka?

A tikkasztó nyári hőségben érdemesebb az üveg nyakát megfogni, ugyanis kezünk melegével így nem melegítjük fel a hideg italt. Annak ellenére, hogy tényleg ez a valódi funkciója nem olyan kényelmes perceken vagy akár órákon át így tartani azt.

4, Hogyan használjuk helyesen a fokhagymanyomót?

A fokhagymanyomó egy nagyon praktikus kis konyhai eszköz, viszont általában rosszul használjuk. Nem kell a fokhagymát előre megpucolni, csak te bele a gerezdet és nyomd át.

5, Miért használjuk ugyanazt a pumpát több probléma elhárítására?

Szinte mindenkinek van otthon pumpája, mert sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Azt viszont sokan nem tudják, hogy különböző problémákhoz, különböző pumpákat lehet használni. Mi általában az eldugult mosdókagylók, mosogatókhoz szoktuk használni a pumpákat, ám, ha a WC-t akarod kidugítani, ahhoz a jobb oldali képen láthatót kell használni.

6, Miért vannak színes sörtéi a fogkefének?

A fogkefe gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ő termékeiket vásároljuk meg. A különböző színű sörték néhány hónap múlva elveszítik színűket, ami annak a jele, hogy ideje lecserélni a fogkefét.

7, Hogyan lehet gyorsan kimosni a turmixgépet?

A turmixgépeknek általában olyan tartálya van, amit nem lehet maximálisan kitakarítani, ha nincs valakinek mosogatógépe. Azonban létezik egy egyszerű megoldás, amivel olyan tisztává varázsolhatod, mint új korában. Nem kell mást tenni mint egy kis vizet és mosogatószert a tartályba tenni és elindítani. Néhány másodperc múlva állítsd meg és öblítsd át folyóvízzel.

8, Hogyan kell helyesen felkenni az arckrémet?

Nem, nem az ujjaiddal kell felvenni a krémet, mivel abban a pillanatban egy csomó baktérium kerül a tégelyben lévő krémhez. A helyes módszer, ha egy fülpiszkáló segítségével kiveszel egy tetszőleges mennyiséget és az arcodra kened, majd a kezeid segítségével eldörzsölöd.

9, Hogyan vágjunk helyesen steaket?

Nemcsak az a fontos, hogy tudd, hogyan kell megfelelően elkészíteni a steaket, hanem az is, hogyan kell helyesen felvágni. A húst a szövetekkel merőlegesen kell felvágni, így megmarad annak lágysága.

10, Hogyan használjuk az izzadásgátlót a bőrgyógyászok szerint?

Akármennyire is furán hangzik a szakértők szerint sokkal hatékonyabb, ha az esti fürdés után használjuk az izzadásgátlókat. Ily módon a benne lévő összetevők maximálisan ki tudják fejteni a hatékonyságukat.

11, Hogyan töltsük fel a telefonunkat úgy, hogy ne károsítsuk?

Szakértők szerint a legjobb, ha megvárjuk, míg a telefon akkumulátorszintje 10% alá esik. Azt is megjegyezték, hogy célszerű egyből lehúzni a töltőről, mikor 100%-ra feltöltődött. Ezekkel a módszerekkel meg lehet hosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Ha azt is meg akarod akadályozni, hogy a készüléked túlmelegedjen a töltés alatt, akkor vedd le róla a tokot.

12, Hogyan használjuk rendesen a liftet?

Ezt csak abban az esetben szabad használni, ha nagyon sietsz. Ha egyszerre megnyomod annak az emeletnek a gombját, ahova menni szeretnél és az ajtó zárás gombot, akkor a többi ember hívójelzésének figyelmen kívül hagyásával a lift azonnal arra a szintre fog vinni, ahova Te küldted.

Na, hasznosnak találtad a fent leírtakat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments