HomeInteresting12 szabály a boldog élethez, amit a legboldogabb országok lakói alkalmaznak

12 szabály a boldog élethez, amit a legboldogabb országok lakói alkalmaznak

A világ legboldogabb embereinek listájának élén az északi országok állnak. A skandináv népek tudják hogyan kell szép és harmonikus életet élni. Íme 12 szabály, amit ők maguk követnek, hozzájárulva ezzel a boldog és kiegyensúlyozott élethez.

Aktív életet élnek

Az infrastruktúrának köszönhetően minden lakos aktív életet él. A gyaloglás és az utazás közben sincs lustálkodás, a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki nap mint nap mozog.

Megtervezik a feladataikat

A skandinávok általában nemcsak egy napot, hanem az egész évet előre megtervezik. Mikor mennek fodrászhoz, fogorvoshoz, vakációra vagy hogyan töltik majd a születésnapjukat. Az előrelátó tervezés enyhíti a stresszt és javítja az életminőséget.

Helyi termékeket vásárolnak

Az északi népek hazájukban készült termékeket választanak, amik ugyan drágábbak, de ők megbíznak a minőségükben. Ez ugyanúgy igaz a ruhákra, az ételekre, a bútorokra vagy a számítástechnikai készülékekre is.

Nem túlóráznak

A skandinávok általában nyolc órát dolgoznak, 45 perces ebédszünettel. Így, ha valaki nyolctól négyig dolgozna, akkor 16:45-kor hagyja el a munkahelyét, ugyanis az ebédidő utolsó percét is kihasználják. Egy-két ritka alkalom kivételével, soha nem túlóráznak.

A ruhájukon fényvisszaverő elemeket viselnek

A finneknél létezik egy törvény, miszerint minden gyermeknek legalább három fényvisszaverő elemet kell viselnie a kabátján. Ennek köszönhetően a balesetek száma 76 százalékkal csökkent az országban.

Úgy esznek, mint a vikingek

Ez azt jelenti, hogy fogyasztanak lazacot, gyümölcsöt, gombát, dió és teljes kiőrlésű gabonaféléket. Ez pedig hozzájárul a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentéséhez.

Nem félnek a hideg időjárástól

A hideg időjárásnak számos előnye van. Az alacsony hőmérséklet ugyanis, javítja az alvás és az étvágy minőségét, csökkenti a gyulladásokat és a fogyásban is segíthet.

Soha nem sietnek

A skandinávok nem futnak a buszra, nem tolonganak, inkább megvárják a következő járatot. A sietség és a kapkodás náluk rendellenesnek számít, mivel ezáltal nem élveznék az életet és fontos pillanatokat.

Hisznek a termál terápiában

A szauna a skandináv emberek otthonainak része. A hideg után jól esik a meleg, valamint a hőmérséklet-ingadozás oldja a stresszt és a szorongást, növeli a mentális teljesítményt, csökkenti a fejfájást és a vérnyomást.

Óvják a környezetüket

A skandináv emberek imádják és óvják a környezetet, mindig van a zsebükben egy zacskó, amibe összegyűjthetik az útszéli szemetet.

Nagyra értékelik az intim szférát és az egyedüllétet

A magány számukra nem problémát jelent, hanem több szempontból is hasznos. Amellett, hogy javítja a koncentrációt és a termelékenységet, segít ellazulni és a kapcsolatokra is pozitív hatással van.

Gumicsizmát hordanak

Általában farmerrel együtt viselik, de nemcsak az utcára. Az irodába is szívesen felveszik, így akárhogy változik is meg az időjárás, a gumicsizma tökéletes biztonságot nyújt viselőjének.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments