HomeInteresting11 rejtélyes tény az élelmiszerekről, amiről jobb, ha tudsz.

11 rejtélyes tény az élelmiszerekről, amiről jobb, ha tudsz.

Azok a dolgok, amelyekkel nap mint nap találkozunk, gyakran sok titkot rejtenek, amit kevesen ismernek. Elhoztunk néhány érdekességet a napi szinten fogyasztott ételekről, amire mindenkinek oda kell figyelnie.

 

Csilipaprika

A csilipaprika színe valójában semmit nem árul el az ízéről. A méretét kell figyelni, mert minél kisebb, annál csípősebb.

Az avokádó

Az avokádó egy rettenetesen kiszámíthatatlan gyümölcs.

Még egy az avokádóról

Soha, soha ne etess madarat avokádóval, még akkor sem, ha egyértelmű jelet adnak, hogy azt akarják, ugyanis nagyon mérgező a számukra.

Oreo keksz

Az Oreo kekszre pecsételt geometriai tervezés a Nabisco logójának változata. De egyesek úgy vélik, hogy legjobban a kettős kereszthez hasonlít, ami a templomos lovagok jele volt. Azonban a legtöbb vevő ma úgy látja, mintha négylevelű lóhere lenne.

Banán

Ez őrültségnek tűnhet, de az emberek jobban vonzzák a szúnyogokat, miután elfogyasztottak egy banánt.

Üveges víz

Az üvegek mindegyikében a víz kissé más. Soha nem találsz két olyan vízforrást, amelyek pontosan ugyanolyan vizet adnak.

Ételszínezék

Az élelmiszerekben való színezékek, különösen a piros és a sárga, hiperaktívvá teszi a hímneműeket.

Kávé

A kávébab nem bab, hanem bogyó. Pontosabb meghatározású név számukra a „kávébogyó”.

Tea

Soha ne igyál olyan teát, amit nem frissen főztél. A japánok azt mondják: „A tegnapi tea rosszabb, mint a kígyóméreg.” A hideg tea irritálja a gyomrot és a kínaiak ezt a kígyóméreghez hasonlították.

Méz

A méz nem tud megromlani. A legrégebbi mézes bödön, amely még mindig ehető, 1922-ben az egyiptomi fáraó, Tutankhamon sírjában találták. A biológusok megvizsgálták és úgy gondolták, hogy még mindig alkalmas fogyasztásra.

Camembert sajt

A Camembert a lehető legrövidebb időn belül el kell fogyasztani.

Tojás

Ha beleteszed a tojást egy pohár vízbe és az feljön a víz felszínére, akkor az már nem ehető, mert a tojásban a gázok összegyűlnek, ahogy idősebb lesz.

Még egy furcsa dolog róluk – a vörös foltok.

Ezek valójában véres foltok (vagy hús foltok), amelyeket egy megrepedt véredény okoz a tojás képződés során. Ennek oka lehet a tyúk kora, azonban ezek a foltok semmiképpen sem azt jelzik, hogy a tyúk egészségtelen vagy bármilyen módon bántalmazva lett volna.

Savanyú káposzta

A savanyú káposzta tökéletesen gondoskodik az alakodról. A savanyúság kétszer olyan hatékony a test számára, mint a zsírok feldolgozása, segítve ezzel a fogyást.

Csokoládé

Ha étkezés előtt egy kocka ét csokit eszel, az felemeli a vércukor szinted. Ez megakadályozza, hogy túl sokat egyél.

Az élelmiszer legnagyobb titka.

Az étel mindig finomabb ha éjszaka esszük őket. Mindig!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments