HomeHome12 őrült verseny a nagy világból

12 őrült verseny a nagy világból

Amióta világ a világ mindig voltak versenyek. Jöttek újak, és tűntek el az évtizedek alatt, viszont, ha éppen valamerre utaznál és szórakoznál egyet, összegyűjtöttük, melyeket érdemes megnézni. Ezek nem szokványos versenyek, ezek leginkább a szórakoztatásra épülnek, azonban természetesen itt is vannak díjak, amiért a versenyzők “ringbe” szállnak. Sőt, ha pedig kedvet kaptál valamelyikhez és kipróbálnád, érdemes nevezni, mert biztos hogy egy életre szóló élményt fogsz kapni.

1.Sajtfutás

Bár elsőre szokatlannak tűnhet, de alapvetően ennek a versenynek már 200 éves hagyománya van Angliában. Maga a a verseny és annak szabályai nagyon egyszerűek: 45 fokos lejtőn legurítanak egy nagy kerek sajtot, aztán futás utána. Aki először leér a lejtőn az nyer. Régen az kapta meg a díjat, aki elkapta a sajtot, ami azért nem egyszerű, mivel a sajt maga akár 70 km/h sebességre is képes “felgyorsulni”. Mondani sem kell, hogy a mentősöknek bőven akad dolga a verseny alatt.

2. Feleségcipelő verseny

Ez a verseny Finnországban található, és maga a szabályok elég szigorúak. A pálya mérete is meg van határozva, ami jelen esetben 253, 5 méter, valamint nehezítve van különböző akadályokkal. A feleségre vonatkozóan pedig meg van határozva, hogy a férjhez tartozzon, tehát házasok legyenek, vagy van olyan megkötés is, hogy a szomszédé, de a férjnek akár nézőként is, de jelen kell lennie a versenyen. A súlyra vonatkozóan is van megkötés, 49 kg-nál nem lehet több a feleség. Azt pedig, hogy a versenyen hogy cipeli, az a férj döntése. A díj pedig nem más, mint a feleség súlya, sörben mérve.

3. Buzkashi

Ez a sport Afganisztán nemzeti sportja. Nagyon egyszerű, különösebb szabályok nincsenek rá. Vegyünk két csapatot, egy kecsketetemet és meg is vagyunk.Mindkét csapatnak az a célja, hogy valaki közülük megszerezze a fej nélküli állatot, majd pedig megkerülje a pálya másik végén letűzött zászlót, és a lovon rohanjon vissza a pálya elejére és a kapuba találjon. Érdekesség, hogy nem a csapat nyer, hanem a legtöbb pontot szerző játékos, így valamilyen szinten az egy csapatban játszók is egymás versenytársai lesznek. A játék pedig annyira népszérű, mint egy lóverseny, hatalmas téteket raknak a nézők.

4. Sakkbox

Ez tényleg egy extrém sport. Itt nemcsak fizikailag kell jól teljesíteni, de szellemileg is. A lényege, hogy hogy a mérkőzés 11 menetből áll, amiben 6 menet a sakkról és 5 a boxról szól. De a játék sakkal kezdődik és fejeződik be. Minden menet 3 perces, közte 1 perces szünetek vannak. A tábláknál a villámsakk szabályai vonatkoznak a játékosokra. A játékosok fülvédőt viselnek minden esetben, hogy ne befolyásolja őket a közönség. Ha pedig valaki vesztésre áll a sakkban, akkor legálisan is levezetheti a feszültséget a boxxal.

5. Féreg kereső verseny

A versenyzők kapnak egy saját parcellát a verseny területén. Fél óra áll a rendelkezésükre, hogy a legtöbb férget, kukacot szedjék ki a föld alól. 2009-ben, az akkor 10 éves Sophie Smith rekordot állított fel, ő 567 férget talált.

6. Mocsári búvárverseny

1985 óta rendezik meg a versenyt, melyben egy bűzös, iszapos mocsárban teli árokban úsznak a versenyzők két hosszt. A lényege, hogy hagyományos módon nem úszhatnak a verseny ideje alatt, búvárszemüveg és békatalp viselése pedig kötelező. Általában ez a táv 2-3 perc kb, és leginkább a kapálózásról szól. De van, aki már biciklivel próbál menni, mert szerencsére állatokkal tilos nevezni.

7. Buborék foci

A buborék foci remekül tudja szórakoztatni a versenyzőket, de a közönséget is. Legelőször Norvégiában rendezték meg, még 2011-ben. A játékosok bebújnak ezekbe a buborékokba és úgy próbálnak meg focizni. A mérkőzést 2 csapat játssza, 5 fő játszik egy csapatban, amelyben 1 nőnek mindig lennie kell.

8. Bambusz drift verseny

Ez a típusú verseny rendkívül népszerű Kínában. A versenyzők nagyon vékony bambusz rudakon állnak és próbálnak egy másik rúddal egyensúlyozni a vízen.

9. Extrém vasalás

Az extrém vasalás versenynek lényegében nincsenek megkötött szabályai. A lényeg, hogy minél extrémebb helyzetben és helyeken kezdjenek el vasalni. Ezeket pedig feltöltik az erre született oldalára, ahol a közönség dönti el, hogy melyik a legextrémebb.

10. Láb birkózás

Alapvetően hasonló szabályai vannak, mint a szkandernek. A lényeg, hogy próbáljuk 3 másodpercre ledönteni a másik a lábát. A játék egyébként 3 fordulóból áll, és a brit emberek próbáltak kitalálni maguknak egy olyan versenyt, amit csak ők nyerhetnek meg, ezért jött létre a láb birkózás.

11.Víz alatti box

Ez egy kiváló lehetőség arra, ha most kezdtél el boxolni, és egyenlőre félsz a nagyobb ütésektől. A boxolóknak egy percig kell a víz alatt lenni, és boxolni, majd közben feljönnek levegőt venni.

12. Juhszámláló verseny

Elég népszerű ez a sport Ausztráliában. A lényege, hogy kiengednek 400 juhot egy farmról, és 10 versenyzőnek kell megadni, hogy pontosan mennyi juhot látnak. Akik a pontos számot meg tudja adni, az nyer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments