12 nagyon egyszerű trükk, amivel olyan tökéletes képeket készíthetsz magadról, mint egy profi!

2683

Szeretsz fotózni és pózolni, de nem vagy biztos benne, hogy minden tökéletes a képeiden? Itt van néhány egyszerű szabály, amit ebben a cikkben összegyűjtöttünk. Megmutatjuk, hogyan készíts szuper képeket, pontosan úgy, ahogy a profik csinálják. Nincs semmi másra szükséged csak egy kis készségre, türelemre és egy jó okostelefonra.

Figyelj a háttérre.

Egy rosszul kiválasztott háttér nagyon sokat ronthat az összképen, ezért mindig törekedj arra, hogy a háttér legyen tökéletes.

A megfelelő háttér legyen egyszerű, ne legyen benne túl sok dolog. Állhatsz szimplán egy bejárat elé, illetve, egy téglafal, vagy sima felületű fal elé és máris letisztultabb lesz az egész kép.

Nem célszerű túl közeli képeket készíteni.

A közeli képeknél az arc is teljesen megváltozhat, ennek következtében a megjelenés torzulhat. Az arcod olyan lesz, mint egy hörcsögé, ami valószínűleg előnytelen lesz számodra. Enyhén távolítsd el a kamerát és látni fogod, hogy a kép sokkal jobb lesz.

Szögekkel való kísérletezés.

Van egy szép körhinta és egy szép modell, hogyan lehetne őket ötvözni? Állhatsz a hinta mellett és készíthetsz egy egyszerű képet, vagy kísérletezhetsz és megváltoztathatod a szöget, amiből készíted a fényképet. Mindegyiken előnyösen fogsz kinézni, ne félj új dolgokkal kísérletezni.

Ne úgy csináld, hogy az objektum középen legyen.

Ha egyetlen tárgyat fényképezel, ne helyezd a középpontba. Ne feledkezz meg a hármas számú szabályról, amely szerint nem célszerű pont a kép kellős közepére tenni a fényképezendő objektumot, tárgyat.

Nem csak az a fontos, hogy szelfit illetve bizonyos tárgyakról képet készítsünk. Néha egy véletlenszerű kattintás is lehet igazi remekmű. Ne próbálj meg egyszerre mindent beleilleszteni a képbe, próbáld kíváncsisággal szemlélni a világot és látni fogod, hogy milyen egyszerű dolgok lehetnek művészi jellegűek.

Tanuld meg, hogy jó fényviszony, jó képet eredményez.

A jó világítás fontos része a sikeres kép készítésnek. A két kép közötti különbség pontosan másfél lépés, és az eredmény szembeötlő. A második képen sikerült lágyabb fényt elcsípni, ráadásul a háttér is nagyon jól lett kiválasztva.

De ne ess túlzásba.

A túl sok fény kegyetlen és vicces képeket eredményez. A természetes napfényben való fényképezés még a tapasztalt fotósok számára sem könnyű, mivel általában az ember ilyen közegben hunyorog, ami szintén nem túl előnyös. Ezért próbáld meg, nem napfényben készíteni a képeket. Keress egy természetes fényt például reggel, vagy naplementekor.

Kerüld el a HDR módot.

A HDR hatás nagyon népszerű volt az Instagramon, most néhány képszerkesztő alkalmazásban, szűrőket kínálnak ezzel a hatással. De a HDR divatja már rég elmúlt, sőt az ilyen keretek természetellenes. Hagyd ezeket a szűrőket a múltban, ahova tartoznak.

Várd meg a tökéletes pillanatot.

Sajnos, a tökéletes kép kedvéért néha szükség van türelemre. De érdemes, minthogy azt látod a képeiden, hogy idegen járókelők bukkannak fel rajta. Tudod a mondás is tartja: “A türelem, rózsát terem!”

Keresd meg az ideális perspektívát a szelfi számára.

Sok fotós úgy véli, hogy minden embernek van egy úgynevezett “fotogén” oldala. Részben ez a kijelentés igaz, de annak érdekében, hogy a profilod ne legyen tele ugyanolyan típusú képekkel, érdemes megmutatni a fantáziád és új perspektívákat keresni.

Ne félj a kellemetlen pózoktól egy gyönyörű keret kedvéért.

Szeretnél makrót készíteni vagy egy egész struktúrát létrehozni? Ne félj ehhez leguggolni, vagy lefeküdni a fűben. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak, gondolnak mások, egy gyönyörű kép minden erőfeszítést megérdemel.

Minden képnek kell ideális perspektíva.

A teljes alakos képek készítése egy kicsit bonyolultabb feladat, mint egy hagyományos szelfi. Ha teljes alakos képet szeretnél, jobb feltenni azt a kérdést, hogy alulról csináld e? Az ilyen szögben készült képeken jelentősen magasabbnak fogsz látszódni, mint amekkora valójában vagy.