HomeCelebrity12 ikonikus film, melynek főszerepét teljesen más színészek játszották volna el

12 ikonikus film, melynek főszerepét teljesen más színészek játszották volna el

A filmgyártás egy olyan trükkös dolog, melynek terveit egyetlen pillanat alatt fel lehet borítani. A rendezők elképzelnek valakit egy adott szerepben, már összeállt a fejükben, mi és hogy lesz, már csak a színész illetve színésznő beleegyezése hiányzik a történet megvalósításához, de hirtelen majdnem mindent lehet elölről kezdeni. Ha a hírességek nem mondanak igent, akkor új főszereplő után kell nézni, ami heteket vehet igénybe. Ez történt több film esetében is. A jól ismert Neo, Christian Grey, Alice, Dumbledore professzor és Jack Sparrow kapitány szerepére teljesen másik embereket szerettek volna alkalmazni a rendezők, de sajnos nem jött össze.

Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy kik játszották volna eredetileg a híres és népszerű szerepeket, ha nem mondtak volna nemet.

1, Emma Watson, mint Hamupipőke

Emma Watson karrierje során figyelemreméltó színésznő volt, aki a Harry Potterben alakított szerepe után sorra kapta az ajánlatokat. Felkérték a Hamupipőke mese film verziójára, hogy magát Hamupipőkét játssza el, azonban nem vállalta, mert állítása szerint nem igazán passzolt hozzá a szerep. Végül Lily James kapta meg a főszerepet. Később Emmat egy újabb Disney mese filmfeldolgozására kérték fel, Belle szerepében a Szépség és a Szörnyetegből.

2, Anne Hathaway, Alice Csodaországban

Annak ellenére, hogy Anne Hathaway főszerepet játszik a Tim Burton által rendezett “Alice Csodaországban”, mint Fehér Királynő, kezdetben nem erre a szerepre kérték fel. Szerették volna, ha ő játssza el Alicet, ám ő erre nem volt hajlandó, mert ő volt már elégszer szép hercegnőt ábrázoló szereplő, Mia képében a Neveletlen hercegnőből.

3, Leonardo DiCaprio, mint Max a Hókusz Pókuszból.

DiCaprio az 1990-es években kezdte meg karrierjét. A Hókusz Pókusz rendezői Leonardonak ajánlották fel Max szerepét, de ő nem fogadta el. Helyette az 1993-as Gilbert Grape filmdráma főszerepét fogadta el, annak ellenére, hogy a Disney sokkal több pénzt ajánlott neki.

Úgy tűnik nagyon jól döntött, ugyanis ennek a szerepnek hála jelölték először Oscar-díjra. Max szerepét Omri Katz játszotta el, akinek nem ment túl jól a színészi pályafutás, így 2002-ben otthagyta a filmvilágot.

4, Hugh Jackman, mint Jack Sparrow kapitány

Az eredeti forgatókönyv írója, Stuart Beattie bevallotta, hogy Sparrow kapitány karakterére először Hugh Jackmant szerette volna. Ám a színész 2003-ban még nem volt annyira ismert és híres, mint manapság, ezért döntöttek Johny Depp mellett. Később kiderült, hogy Depp nagyon is jó döntésnek bizonyult, mivel az eredetileg egy részre tervezett Karib-tenger kalózai igazi franchise lett, a színész alakítása miatt.

5, Ian McKellen, mint Dumbledore professzor

Ian McKellent szánták Dumbledore professzor szerepére, miután Richard Harris, aki a Harry Potter első két részében játszotta a Roxfort igazgatóját, 2002-ben elhunyt.

McKellen azonban elutasította az ajánlatot, mondván, nem tudja megfelelően helyettesíteni Harrist, így a szerepet másnak adták.

6, John Travolta, mint Forrest Gump

A Tom Hanks-et híressé tevő szerepet eleinte másnak akarták adni, név szerint John Travolta-nak, aki akkor karrierje csúcsán volt. Travolta azonban elutasította a felkérést, mert már igent mondott Quentin Tarantino, Ponyvaregény című filmjének egyik szerepére. Érdekes, hogy ezek után Travolta karrierje zuhanni kezdett, Hanks pedig a második Oscar-díját kapta meg.

7, Matt Damon, mint Avatar

Egy nemrégiben készített interjúban Matt Damon megdöbbentő kijelentéssel lepte meg rajongóit: James Cameron, az Avatar című film alkotója azt akarta, hogy ő játssza el Jake Sully szerepét a fantasy filmben. A rendező nemcsak a szerepet ajánlotta fel, hanem azt is, hogy a film nyereségének 10%-át is megkapja, ami a box office szerint most már ‭83.564.880.000‬ forintra becsülnek.

Damon végül nem vállalta el a szerepet, helyére az akkor ismeretlen Sam Worthington került. Damon később bevallotta azt sajnálja az egészben, hogy nem tudott James Cameronnal együtt dolgozni.

8, Dana Delany, mint Carrie Bradshaw

Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy ne Sarah Jessica Parker játssza Carrie Bradshaw szerepét. Kezdetben azonban a készítők Dana Delanyt szerették volna erre a szerepre. A színésznő azonban visszautasította az ajánlatot.

9, Jack Nicholson, mint Michael Corleone

Jack Nicholson rengeteg figyelemre méltó karaktert játszott már el élete során, de Michael Corleone lehetett volna az egyik leghíresebb szerepe. A színész saját babonája miatt utasította vissza a szerepet. Évekkel később kiderült, hogy azért utasított el a szerepet, mert azt hitte, bizonyos nemzetiségű karaktereket csak az adott nemzetiség szereplői játszhatják el.

10, Will Smith, mint Neo

Nehéz elhinni, de Will Smith lehetett volna az ikonikus Mátrix szereplő, Neo. Smith nem vállalta el a szerepet, mert már igent mondott a “Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat” című film főszerepére. Később beismerte, hogy jó döntést hozott, mert akkoriban még nem értette a Mátrix koncepcióját és teljesen biztos volt benne, hogy összezavarta volna a szerep.

11, Al Pacino, mint Edward Lewis a Micsoda nő!-ből

Mielőtt Richard Gere elbűvölte volna az egész világot, Edward Lewis szerepében, eleinte azt Al Pacino-nak szerették volna adni. Az olasz színész elolvasta a forgatókönyvet, sőt még Julia Roberts-szel is beszélt a szerepről, ám végül mégsem fogadta el az ajánlatot.

Az alkotók azt állítják, hogy egy teljesen más film lett volna, ha Al Pacino végül igent mond a szerepre.

12, Charlie Hunnam, mint Christian Grey

Christian Greyt a “Szürke 50 árnyalata” című filmben Jamie Dornan alakítja, de eleinte nem ő kapta volna szerepet, hanem más. A rendezők Charlie Hunnamnak akarták adni a szerepet, ám a konfliktusok elkerülése végett nem vállalta el. Akkoriban igent mondott Guillermo del Toro egyik filmjének szerepére, és az ígéretét nem akarta megszegni, pedig elvállata volna, hogy ő legyen Christian.

Ti el tudjátok képzelni úgy a filmeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments