HomeInteresting12 dolog, amire minden babának szüksége lenne, de sok anya ezt nem...

12 dolog, amire minden babának szüksége lenne, de sok anya ezt nem adja meg!

Egy csecsemő sok veszélynek van kitéve az első évében. Ebből sok nem is feltétlen lenne, ha a szülök többet tudnának arról, hogy mit lehet és mit nem. Nem árt tudni, hogy ezek a csöppnyi lények ki vannak szolgáltatva nekünk. Szükségük van arra, hogy odafigyeljünk rájuk és minden pillanatban ügyeljünk épségükre. Az anyák feladata, hogy a legbiztonságosabb körülményeket teremtsék meg számukra.

1. A kis ágy nem játszótér. Nincs szükség semmire az alváshoz. Egy babának az ágyban maximum egy kis takaró kelhet. Egy anya dolga, hogy óvja gyermekét minden lehetséges veszélytől.Ez az a hely ahol egyedül maradnak a gyerekek, ezért is fontos megóvni őket, és kiküszöbölni a fulladás veszélyét. 

2.A WC papír guriga remek teszt. Ne vegyünk úgy a gyermekünknek játékot, hogy nem győződünk meg a biztonságáról. Egy 1 éves gyerek mindent a szájába vesz. Ezért is fontos, hogy ne legyenek rajt apró kis leeső darabok. Vagy maga a játék ne legyen kisebb mint egy toalettpapír guriga belső átmérője. Tehát ami átfér egy gurigán az egy baba számára nem megfelelő játék. 

3. Ha a csecsemő épp nem teljes biztonságban, a kiságyában alszik akkor ne hagyjuk magára. Felelőtlenség még akkor is ha azt gondoljuk, hogy úgy sem mozdulnak vagy másznak el. A baj sajnos gyorsan megvan.  

4.A hozzátáplálás megkezdésénél ügyeljünk a fokozatosságra. Minden anya izgatott mikor eljön ez az idő. De bármennyire is szeretnénk már gyermekünket etetni, türelemmel kell lenünk. Egy csecsemőből bármilyen étel allergiás reakciót válthat ki. Aminek nem megfelelő kezelése végzetes is lehet. Óvatosan, lassan és apránként kell hozzászoktatni a babát az új ízekhez.  

5.A baba ételét, ha tehetjük ne mikrohullámmal melegítsük. Káros hatással van az élelmiszerre. A neki szánt ételt helyezzük meleg vízbe és így melegítsük át. Majd mielőtt a babának adnánk végezzünk csukló tesztet. Egy pár csepp a csuklónkra amiből érezzük, hogy mennyire meleg.

6.A biztonságos fekhely kialakítása. Sok újdonsült szülő rontja el a gyermekét azzal, hogy maga mellé veszi az ágyba. Ez az egyik legrosszabb döntés. Ettől kezdve a gyereket nehéz lesz onnan kiszoktatni. Mi sem tudunk rendesen pihenni, és a gyermek sem. Legyen meg mindenkinek a maga a helye.  

8.Legyünk felkészülve minden eshetőségre. Ha egy gyerek beteg nincs idő gondolkodni. Legjobb ha minden kéznél van és azonnal cselekedünk. Számok a telefonba elmentve, és a gyógyszeres doboz feltöltve. 

9.Az autós biztonság. A korának és súlyának megfelelő ülése legyen. Kellő odafigyeléssel védjük biztonságát. A gyermekes kocsikban még a telefonálás sem ajánlott, kihangosítóval sem. Ne vonja el a figyelmünket. Abban az esetben is óvatosak legyünk, ha nálunk nincs is gyerek de egy “Gyerek a kocsiban” matricával ellátott autó halad környezetünkben. 

10.A szoptatás nem is egyszerű. Ezt anyának és a babának is egyaránt meg kell tanulni. Nem mindegy ugyanis, hogy a baba mekkorát kap be a mellből és azt, hogy szívja. Ehhez a szülés után a kórházakban dolgozó csecsemős nővérek vagy a védőnők remek tanácsokat tudnak adni. 

11.A legjobb tanács amit egy újdonsült anyának adhatunk, hogy amikor a baba alszik ő is aludjon. Fontos, hogy a babának legyen egy napirendje amihez hozzászokik. Így lesz kiegyensúlyozott és nyugodt baba. Egy anyának is jó. Mert így tudja mikor mire lesz idő, és hogy alakíthatja a napját. Kezdjünk a babával minden napot ugyan akkor indítani. Mindennap ugyan akkor etessük meg. Így fog beállni az alvás is. Ebből kiindulva tudni fogjuk mikor van időnk nekünk is pihenni. A legtöbb anya kialvatlansággal küzd. Ha sikerül ezt a napirendet létrehozni lesz esélyünk a pihenésre. 

12. A fürdetés. Egy babát soha nem hagyunk egyedül a fürdőben. Mindig ügyeljünk a biztonságra. Egy baba bőre nagyon érzékeny ezért ügyeljünk a megfelelő szerek használatára, és a hőmérsékletre. A könyök teszt a legjobb ellenőrző teszt.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments