HomeWorld11 zseniális trükk, amit eddig csak a konyhamesterek ismertek!

11 zseniális trükk, amit eddig csak a konyhamesterek ismertek!

Csak a valódi konyhamesterek tudják, hogyan vágják félbe az almát kés nélkül, vagy hogyan kell egy mozdulattal megpucolni a tojást, illetve, hogyan kell úgy vágni a hagymát, hogy közbe ne sírjuk el magunkat. Ők azok, akik ismerik a főzés minden trükkjét és fortélyát, amit nagy örömmel osztanak meg a többi felhasználóval.

Összegyűjtöttünk 11 menő konyhai mutatványt, ami kapóra jön akkor ha nincs túl sok időd a főzéssel bíbelődni.

Joghurt cseppecskék.

Joghurt cseppecskék nagyon finomak, és ami a legfontosabb, egészséges táplálék is. A gyerekek különösen szeretik ezt a fajta ételt. Nagyon könnyű az elkészítése: helyezzük a joghurtot egy műanyag zsákba vagy egy cukrászati ​​fecskendőbe, nyomjuk ki a cseppeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a tepsit a fagyasztóba legalább 1 órára.

Hagymavágás sírás nélkül.

Ha 15 percre a fagyasztóba teszed a hagymát, nem kell attól félned, hogy potyogni fognak a könnyeid, ugyanis ebbe az állapotba nem képesek könnyeket csalni a szemedbe.

Tojások pucolása.

Ha főtt tojást készítesz, de nem akarsz bíbelődni a tojás pucolásával, tegyél egy szelet citromot a vízbe. Ha nincs otthon citrom, de ugyanazt a hatást akarod elérni, tehetsz a vízbe, fél teáskanál szódabikarbónát is. Ezeknek a segítségével se perc alatt le tudod majd szedni a tojáshéjat.

 

Hogyan süss, ha kifogytál a tojásból.

Ha például, zsemlét, péksüteményeket, akarsz sütni vagy csak valamilyen finom süteményt, de kifogytál a tojásból, akkor nyugodtan, kicserélheted banánra. 1 darab tojást fél banán helyettesít.

Tökéletes kávé.

Ezt a trükköt a kávé szerelmesei értékelni fogják. Vannak, akik egyáltalán nem ébrednek fel reggel, egy csésze frissen főzött eszpresszó nélkül. Keverj el egy kis sót és fahéjat egy marék őrölt kávéban lefőzés előtt. A só segít semlegesíteni az égetett szemek keserű aromáját, és a fahéj egy nagyon különleges ízt ad neki.

Hogyan vágjuk el az almát kés nélkül.

Szedjük ki a szárát, ahogy azt a videón is láthatjuk.

Majd forgassuk körbe az almát, míg meg nem találjuk az ujjunkkal a kényelmes pozíciót.

Ezután nyomjuk meg az almát és próbáljuk félbe törni. – lásd videó:

Hogyan pucoljunk fokhagymát.

Annak érdekében, hogy ne pazaroljunk sok időt a fokhagyma tisztításával, tegyük 15 másodpercre a mikróba. Ezután könnyebben és egyszerűbben meg tudjuk tisztítani.

A paprika neme.

Amikor paprikát vásárolsz, fordítsd meg, és nézd meg a “alsó” részét. Ha a paprikának 3 különálló része van, akkor “fiú”, ha 4 része van, akkor “lány”. A fiú paprika édesebb és jobb ízű. A “lány” szilárdabb, íze erőteljesebb. Mindegyiket más-más ételekhez lehet használni.

Sütemény vágás kés nélkül.

Egy fogselyem használatával gyorsan és egyszerűen vághatsz süteményt, például tortát.

Jobb, mint a sültkrumpli.

Ha úgy gondolod, hogy a sültkrumplinál nincs jobb, akkor próbáld ki ezt: vágj vékony részeket a burgonyába, tegyél közéjük egy kis vajat, sózd, borsozd, majd öntsd le olívaolajjal. 220 ° C-ok 40 percig süssük. Az így elkészített burgonya valószínűleg a kedvenc ételed lesz.

Burgonya hámozás.

Ha te is szereted a burgonyát, akkor tetszeni fog ez a trükk:

Készíts egy metszést a burgonyán.

Öntsük fel a burgonyát forró vízzel, és várjunk míg felforr.

Öntsd le róla a forró vizet, majd engedj hozzá hideget.

Vedd ki az egyik burgonyát, és húzd le a héjat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments