HomeInteresting11 szépségápolási tipp, amit mindenkinek tudnia kell.

11 szépségápolási tipp, amit mindenkinek tudnia kell.

Először tinédzser korban jelentkeznek a szépségápolási problémák. Pattanások, begyulladt mitesszerek és a többi. A test és a szervezet is nagy változáson megy keresztül ez alatt az idő alatt. Ez az átalakulás viszont a fiatalok nagy részét rosszul érinti. Hogy minél előbb megszabaduljanak a csúnya gyulladásoktól, bőrgyógyászhoz mennek akik jó tanácsokkal és lehetőségekkel látják el páciensüket. Itt van néhány kozmetikus által ajánlott tipp.

Ne felejtsünk el fényvédő krémeket használni
A gyönyörű és egészséges bőrt a napvédők rendszeres használatával is el lehet érni. Neves kozmetikusok szerint minden más próbálkozás hasztalan, mert nem ugyanazt a hatást fogod elérni. Hírességek kozmetikusai 30-as faktorú napvédő krémeket ajánlanak.

Ne szárítsd ki a gyulladt bőrt
Nagyon sok pattanás elleni krémben van benzoil-peroxid, ami sajnos szárítja a bőrt, ezáltal gyulladás alakul ki és fokozza a faggyútermelést. Alkohollal is majdnem ugyanezt a hatást lehet elérni, de ha tényleg meg akarsz szabadulni a pattanásoktól, akkor inkább szalicilsavas illetve tejsavas hámlasztást és agyagos maszkokat helyezd előtérbe.

Ne feledkezz meg a nyakadról sem
A nyak az a része a női testnek, mely elárulja tulajdonosának életkorát, ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk rá. A bőr ezen a ponton majdnem, hogy a legvékonyabb így folyamatos hidratálást igényel.

Dörzsölj jégkockákat a bőrödbe
A fakó, halvány bőr ellen dörzsölj jégkockát az arcodhoz, ez serkenti a vérkeringést és frissíti az arcbőrt.

Szépségápolási termékek megfelelő tárolása
A fürdőszoba a legrosszabb hely, hol szépségápolási cikkeidet tarthatod, ugyanis a meleg, párás levegő hatására hamarabb megromlanak. Az arckrémeket és a ritkábban használt termékeket hűtőszekrényben tárold.

Mindent moss ki, tisztíts le ami a bőrödhöz ér.
Soha ne nyúlj az arcodhoz, szádhoz, piszkos kézzel. Az ágyneműhuzatot legalább hetente egyszer le kellene cserélni, a törülközőt minden harmadik nap. Az okos telefonokról se feledkezzünk el, azokat is rendszeresen nedves törlőkendővel töröljük át.

Hajlamos vagy a pattanásokra? Felejtsd el a bőrradírt és az arctisztító szivacsokat
Nem szabad olyan készítményeket használni ami csiszolja bőrünket. El kell felejteni a bőrradírokat, szivacsokat és keféket is, ha sokszor vannak pattanásaink. Ezektől csak még rosszabb lesz a helyzet és súlyosbítják a gyulladást. Minden bőrtípusnak megvan a módja, hogy kell ápolni. Aszpirinből és vízből csinálhatunk gyulladáscsökkentő krémet és ezt vigyük fel a pattanásra.

Az arcmasszázs segít megszabadulni a táskák szemektől
Kozmetikusok szoktak ajánlani nyirokmasszázst a szem körüli részeken található táskákra. Ez az eljárás serkenti a nyirokkeringést, amely eltünteti a szem alatti fáradt bőrt. Mivel nagyon könnyű ennek a műveletnek az elsajátítása, ezért otthon is bárki alkalmazhatja.

Őrizd meg a kéz puhaságát
A kezeken is ugyanolyan finom vékony bőr van, mint a nyakon. Mindig mosogass kesztyűben és gyakran kend kezedet krémekkel, hogy kezeid mindig bársonyosan simák maradjanak. Öregedésgátlót is használhatsz, amit arcodra is nyugodtan lehet kenni és ne felejtsd el természetesen a fényvédő krémeket sem.

Tisztítsd meg bőrödet jó alaposan
Nem egy bőrgyógyász mondja, nem szabad sminkkel az arcunkon elaludni. A nem eltávolított arcfesték eltömíti a pólusokat, amelyek begyulladhatnak. Sajnos nagyon sokan, még mindig nem fogadják meg ezt a tanácsot.

Mindig vedd le a melltartót elalvás előtt.
A melltartó különösen ha szűk fazonú vagy ha szorítja a testet veszélyes az emberi szervezetre, mert elszoríthatja a vérkeringést, melynek következtében egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Ezenkívül bőrirritációt és nyugtalanságot okoz valamint kellemetlen érzés mikor a melltartópánt vörös nyomot hagy a bőrön.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments