HomePeople11 ok, hogy miért kellene többször mezítláb járni

11 ok, hogy miért kellene többször mezítláb járni

Egy 2018-ban készült tanulmány szerint az emberek mintegy 63–72% -a egyáltalán nem visel megfelelő lábbelit. Több bizonyíték is van arra, hogy a mezítláb való sétálás sokkal pozitív hatást gyakorol a szervezetre és a testre, mintha lábbeliben járkáltak volna. A mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy ezeket a bizonyítékokat és tényeket bemutassuk nektek, és ösztönözzünk arra, hogy többször járj mezítláb vagy cipő nélkül a földön. A talajjal való érintkezés energiával lát el és több előny is származik belőle.

1, Csökken a bütykök kialakulásának kockázata

A bütykök elkerülése érdekében célszerű mezítláb járni, ezzel is erősíted a lábizmaidat. Sőt, lehetővé teszed, hogy a lábak és a lábujjak természetes helyzetben legyenek, úgy, ahogy isten is megteremtette.

2, Erősebb, strapabíróbb izmok

Nagyon sok cipőben vannak extra párnák, melyek lehetővé teszik a kényelmesebb futást és sétálást. Dr. Bruce Pinker lábsebész szakértő szerint az agyon párnázott cipő megakadályozhatja bizonyos izomcsoportok használatát, melyek valóban megerősíthetnék a láb izmait.

3, Egyszerűbb megtanulni járni

Ez különösen a kisbabák esetében fontos, akik épp akkor tanulják meg, hogyan is működik a testük. Ha cipő nélkül járnak, nagyobb valószínűséggel alakul ki agyuk és lábuk között a kapcsolat, amivel egyszerűbben tanulnak meg járni.

4, Javítja az alvást

A szabadban való mezítláb sétálás pozitív hatással van a szervezetre, mivel a talpon keresztül kapcsolatba lépsz a Föld energiáival. Egy tanulmány szerint a földön való sétálás javítja azoknál embereknél az alvás minőségét, akik alapjáraton rosszul alszanak.

5, Csökkenti a stresszt

A fent említett tanulmány azt is bizonyította, hogy a mezítláb való közlekedés csökkenti a stresszt. A tesztvizsgálatban részt vevő résztvevők arról számoltak be, hogy stresszszintjük vagy jelentősen csökkent, vagy teljesen eltűnt.

6, Növeli az energiaszintet

Ha a talpon keresztül kapcsolatba lépsz a természettel, akkor az nyugtatólag hat a lelkedre, és fel is tölthet energiával. Ha hosszabb ideig tartózkodsz így a természetben, a társadalmi életed is pozitív irányt vehet, mert lesz rájuk elegendő energiád.

7, Javítja az egyensúlyt és a testtartást

A mezítláb való közlekedés mind az egyensúlyt, mint a testtartást javítja járás közben. A lábak az idő előrehaladtával érzékenyebbé válnak, ám Daniel E. Lieberman evolúciós biológus szerint, ha az emberek elvesztik a kapcsolatot a föld energiáival, akkor nagyobb esély lesz az esésekre.

8, A térd, csípő megfelelő helyzetben.

A térd és a csípő jobban illeszkedik egymáshoz, ha nincs rajtad cipő. A párnás talpbetéttel ellátott cipők megváltoztatják a természetes testtartást. Célszerű a szabályos tartás miatt cipő nélkül közlekedni.

9, Csökkenti a fájdalmat és a gyulladást

Egy tanulmány kimutatta, hogy a mezítláb közlekedés csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást. Úgy tűnik, hogy a Föld felületével való érintkezés pozitív hatással van a szervezetre.

10, Erősíti az immunrendszert

Nem egy tanulmányból mutatták már ki, hogy a mezítláb való közlekedés erősíti az immunrendszert. Azon személyek, akik a kutatás ideje alatt mezítláb gyalogoltak, kevesebb fájdalmat éreztek és, ha megbetegedtek, rövidebb ideig voltak betegek, mint azok, akik cipőben jártak.

11, Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

A mezítláb közlekedés növeli a vörösvértestek számát. Ha a vér csökken, akkor csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

Sétáltál már cipő nélkül?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments