HomeInteresting11 ok, amiért az emberek inkább a szingliséget választják

11 ok, amiért az emberek inkább a szingliséget választják

A kapcsolati minták teljesen megváltoztak az évek múlásával, mert a lányok már nem várják a szőke herceget fehér lovon és a férfiak sem akarnak korán nősülni. Sok ember tudatosan dönt a szingliség mellett, ugyanis elmondásuk szerint számos előnnyel jár. Például sokkal boldogabbak, optimistábbak, egészségesebbek…stb. A pszichológusok utánajártak ennek a témának és rájöttek, hogy tényleg van benne valami. Bizonyos kutatásoknak hála 11 pontot tudtak összeszedni, ami a szingliség mellett szól.

Mai cikkünkben elhoztuk nektek ezeket az okokat.

1, Ritkábban tapasztalnak negatív érzelmeket.

Az egyedülálló emberek mindig minden körülmények között magukra támaszkodnak és megtanulják, hogyan kell egyedül kezelni a problémákat. Pszichológusok szerint az erős identitásérzettel és személyes ismeretekkel rendelkező emberek nem annyira hajlamosak negatív érzelmek átélésére. A házaspárok esetében egészen más eredmények születtek. Minél függetlenebb és önellátóbb az egyik fél a házasságban, annál valószínűbb, hogy negatív dolgokkal fog szembesülni.

2, Új lehetőségeket találnak.

Az egyedülálló nyitottabbak az új dolgokra, ennek következtében nem zavarja őket, ha más helyre kell költözniük. Ők sokkal több eséllyel vágnak bele új kalandokba a világ körül, és szereznek új tapasztalatokat. Az egyedülálló emberek magasabb szintű kreativitást mutatnak, mert van idejük saját magukra. Nem korlátozza őket semmi a személyes fejlődésükben és ritkán mondanak nemet egy új lehetőségre.

3, Elsajátították az önszeretet művészetét.

Az, hogy valaki egyedülálló még nem jelenti azt, hogy magányos is. Sok szingli ember vallja azt, hogy az egyedül eltöltött idők segítettek nekik megérteni kik is valójában, sőt képesek voltak megszeretni saját magukat. Ez sok önbizalommal látta el őket, ennek következtében pedig elegendő belső erőforrással rendelkeznek ahhoz, hogy önmagukon dolgozzanak.

4, Sikeresek a karrierjükben.

A szingliknek több idejük és energiájuk van arra, hogy sikeres karriert építsenek fel. Ők is szeretnek társadalmi szervezetek által megrendezett rendezvényre menni, ám a közösségi oldalakon való kapcsolatépítés is segít abban, hogy új lehetőségeket ismerjenek meg és szakmailag fejlődjenek. Olyan új készségeket sajátítanak el, melyek hasznosak lehetnek a karrierjük szempontjából.

5, Nem törődnek az anyagi dolgokkal.

Míg a házas emberek a magas jövedelmet tekintik az egyik legfontosabb tényezőnek, addig az egyedülálló emberek nem fordítanak túl nagy figyelmet az anyagiakra. Sokkal motiváltabbak, ha értelmes munkát végeznek, amely ösztönzi őket. Olyan karrierépítésre törekednek, mellyel valóban elégedettséget éreznek.

6, Egészségesebbek.

Kiderült, hogy az egyedülálló életmód számos egészségügyi előnnyel jár. Egy tanulmány szerint az egyedülálló emberek gyakrabban sportolnak, mint az elvált vagy a házas társaik. Egy pszichológus elmondása alapján pedig az egyedülálló nők egészségesebbek, mint a házas nők. Ritkábban járnak orvoshoz és kevesebbszer mennek táppénzre.

7, Széles baráti körük van.

Az egyedülálló emberek több erőfeszítést tesznek azért, hogy fenntartsák a kapcsolatot a barátaikkal. Sokkal többet figyelnek és törődnek velük, amivel szorosabb lesz köztük a kötelék. Sőt a szinglik sokkal jobb kapcsolatot ápolnak a családdal és a testvéreikkel.

8, Tudják, mit akarnak.

A szingli életmódot folytató emberek tudják, hogy mit érnek és érdemelnek, ezért nem hajlandók kevesebbel beérni. Kerülik azokat a kapcsolatokat, melyek nem elég kielégítőek számukra, illetve amelyek csak szorongást és stresszt idéznek elő bennük. Magasra teszik a lécet és hajlandóak megvárni azt a személyt, aki képes azt megugrani.

9, Hisznek magukban.

Az egyedülálló emberek magukon kívül a barátaikra és a családjukra támaszkodnak. A felnőttkorukban elért eredményeket csak az odaadásnak és a kemény munkának köszönhetik. Tudják mire képesek, és fel tudják építeni az életüket anélkül is, hogy mások jóváhagyására várnának. Előtérbe helyezik saját magukat, és szenvedélyeik követésére koncentrálnak, amíg meg nem találják azt a személyt, akivel együtt szeretnének lenni.

10, Tudják, hogyan kell szórakoztatni és gondoskodni magukról.

Az egyedülálló emberek korán rájönnek arra, hogy a barátaik nem fognak mindig minden percben a rendelkezésükre állni, ezért megtanulják, hogyan kell saját magukat elszórakoztatni. Megtalálják annak a módját, hogy élvezzék az egyedüllétet. Ilyenkor gyakran utaznak, új hobbit választanak, vagy új kapcsolatokat építenek ki.

11, Optimistábbak.

Az egyedülálló embereknek pozitívabban vélekednek az életről, így bármilyen helyzetben képesek megállni a helyüket anélkül, hogy szomorkodnának. Egy tanulmány szerint, ők sokkal optimistábbak, mint párkapcsolatban élő nőtársaik. Pszichológusok véleménye alapján az egyedülálló emberek a pozitív gondolkodásának hála sokkal boldogabbak, mint a házasok.

Te szingli vagy vagy párkapcsolatban élsz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments