HomeInteresting11 hollywoodi helyszín és kellék, amit több filmben és sorozatban is használtak...

11 hollywoodi helyszín és kellék, amit több filmben és sorozatban is használtak már

Mindannyian szeretjük a hollywoodi filmeket, színészeket és adott esetben a kultikus kellékeket. Nos, vannak olyan helyszínek és kellékek, amiket nemcsak egyetlen filmben vagy sorozatban használnak, hanem többször is találkozhatunk velük más-más népszerű alkotásban is.

Glinda ruhája az Óz, a nagy varázslóból, 1939.

Nos, ez a ruha valószínűleg sokak számára ismerős lehet az Óz, a nagy varázsló című filmből, de először 1936-ban viselte Janet MacDonald, színésznő a San Fransisco című filmben. Mindkét jelmezt Adrian Greenberg, divattervező alkotta.

Katanas a Kill Bill-ből, 2003.

A Kill Billben látható kard megjelent Quentin Tarantino Sin City című filmjében is.

Robbie Robot a Tiltott bolygóról, 1956.

A tudományos fantasztikus filmek ikonikus jellege az ’50-es évektől napjainkig számos független filmben is megjelent.

Willow Rosenberg (“Buffy, a vámpírok réme”) és Phoebe Buffet (“Jóbarátok”)

A karakterek ugyan egy kissé ellentétesek, de a blúzok és pulóverek ugyanolyan jól állnak mindkettejüknek.

Kastély a Harry Potter-filmekből

A Harry Potter filmekből híressé vált Alnik kastély, amelyet a rajongók Roxfortként ismernek, nemcsak varázslók menedékéül szolgált, de felvillant a Transformers, Az utolsó lovag című filmben is.

Indiana Jones – Az elveszett frigyláda fosztogatói

A vigyorgó istenség kissé nevetséges arany bálványa nyilvánvalóan annyira kedvelt Hollywoodban, hogy időről időre visszatér a filmekben. Az „Indiana Jones” után megjelent a „Majestic” melodrámában, később a Star Trek sorozatban, valamint a “Spy Kids – 2”, vagyis Kémkölykök, az elveszett álmok szigete című alkotásban.

A hamis hírlap

A filmekben és a TV-sorozatokban többször is megjelent egy újság, amelynek abszolút azonos oldala van. Az újságot egy mosolygó lány fényképével lehet azonosítani.

A kastély a Keresztapából

A hollywoodi filmekben a házak olykor nemcsak nagyon hasonlóak, hanem pontosan ugyanazok.

Iskola a Beverly Hills 90210-ből

Nemcsak a kúriák rendelkeznek felismerhető formatervezéssel Beverly Hillsben, hanem az iskolák is. A Beverly Hills 90210 és a Buffy, a vámpírok réme sorozat fiataljainak iskolája is. Valójában ez egy valós Torrance High School Kaliforniában. Az államban ez az egyik legrégibb tanintézete.

Szellemirtók – psi-mező mérő

Először a Szellemirtókban megjelenő eszköz, ami a pszokokinetikai energiát méri. A híres szerepe mellett beszélő eszközként is szolgált az Alien című filmben és a Külvárosi kommandóban.

Ősi érmék

A filmek szereplői előszeretettel keresnek kincseket. Ez a ’80-as években sem volt másként, ahogy napjainkban sem. A kincs, az minden korban kincs. Igaz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments