HomeWorld11 furcsa kínai szokás, ami nekünk magyaroknak elképzelhetetlen.

11 furcsa kínai szokás, ami nekünk magyaroknak elképzelhetetlen.

Minden országnak megvan a saját kulturális identitása, ami egy más országból érkező turistának nagyon furcsa lehet. Mivel most már egyre több és több ember látogat el az ázsiai országokba, ezért már nem annyira meglepő ha furcsa, már-már szokatlan dolgokkal szaladnak szembe. Kína például egy nagyon különleges ország ahol olyan szokások vannak, ami egy nyugati ember számára kissé abszurd, ilyen, amikor a férfiak úgynevezett pekingi bikinit hordanak a nyári hőségben, mikor a kislányok lábujjait lekötik, hogy ne nőjön tovább a láb, vagy mikor az édesanyák saját anyatejüket értékesítik, mert egy babona szerint a szoptatás balszerencsét hoz. Mostani cikkünkben olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, ami nekünk magyaroknak felfoghatatlan.

1, A pekingi bikini.

Pekingi bikininek nevezik azt, mikor a kínai emberek a nagy hőségben felhajtják pólóikat a mellük fölé és kiteszik hasukat a nyilvánosságnak. Természetesen többen vallják, hogy ennek egészségügyi előnye van, ám nagyon sokan tiltakoznak eme divat ellen főleg, amikor hivatalos helyeken vannak vagy tömegközlekedési eszközökön utaznak. Ennek ellenére azonban egyre több kínai turistát látunk így például a New York-i múzeumokban, vagy a Buckingham palota előtt.

2, Férfiak és a hosszú köröm.

Kínában a hosszú körmök a gazdagság jeleként szolgálnak, ezért a férfiak is bátran megnövesztik azt, legalábbis, ha megtehetik. Mivel a gazdag emberek nem végeznek kétkezi munkát ezért nekik nem is kell levágni a körmüket. Szóval akinek rövid körme van az országban az bizonyára nem gazdag családból származik és nem is engedheti el annyira magát anyagilag.

3, Hátsóemelő.

A fiatal kínai lányok körében egyre népszerűbb, hogy valakinek mű hátsója legyen. No nem olyan, mint Kim Kardashiannek, hiszen ő plasztikai műtétekkel érte el ezt a hatást, hanem mű implantátumokkal, amik bármikor betehetők és kivehetők. Eme termékek gyártói azt akarták elérni, hogy a nők ne érezzék magukat kellemetlenül lapos formáik miatt.

4, Extra vádli izom.

Akadnak lányok, akik nem igazán sportolnak viszont szeretnének rövid időn belül szép és formás vádlikat elérni. Egy cég erre a célra kifejlesztett egy olyan implantátumot, amit a vádlikra kell felhelyezni és olyan külsőt biztosít, mintha több hónapos edzésen vett volna részt az illető.

Ilyen hatást lehet vele elérni:

5, Szem matrica.

Az ázsiai emberek szeme nagy mértékben különbözik az európaiakétól. Utóbbi nagy népszerűségnek örvend a kínai emberek körében. Ebből kifolyólag nagyon sok kínai nő szeretne európai stílusú szemet, ezért képesek speciális matricák segítségével úgy kialakítani azt, hogy hasonlítson rá. Mivel a plasztikai műtétek drágák, ezért ez egy olcsóbb alternatíva, amivel szép tekintetet tudnak elérni.

6, Lábelkötés.

Ez egy ősi hagyomány Kínában, amit mind a mai napig űznek egyes településeken. Célja, hogy egy lánynak kis lábai legyenek, ezért már gyerekkorban lábfejük négy-négy kis ujját erősen a talp alá hátrahajtva szorosan bekötötték, hogy a lábfej ne nőhessen tovább. Minél kisebb volt valaki lába, annál nagyobb a valószínűsége, hogy feleségül veszik, sőt annál vonzóbb a férje számára. Rengeteg ilyen ember él Kínában és ők különleges cipőket hordanak.

7, Tai chi.

A tajcsicsuan egyfajta kínai torna és harcművészet is egyben, mely a belső erőt fejleszti. Ez a lágy mozgású torna minden életkorban szuperül alkalmazható. A nyilvános parkokban rendszeresen szerveznek ilyen programokat, amin rengeteg ember vesz részt. Ez a gyakorlat jótékony hatással van az izmokra, a gerincre és a vérnyomásra is. Ennél a stílusnál az agy teljesen máshogy működik, mint alapjáraton.

8, Anyatej értékesítés.

Kínában a legtöbb anya nem szoptatja gyermekeit, hanem más módon eteti őket. Ez egy babona, ami nagyon régen alakult ki, ám mind a mai napig hisznek benne. A babona szerint a szoptatás negatív hatással van az egészségre és a testre is. Négy hónapos koráig adnak a babának anyatejet, utána pedig speciális helyekre viszik őket, hogy más módon juttassák anyatejhez. Vannak emberek, akik saját anyatejüket értékesítik így az anyáknak nem kell a sajátjukból adnia a picinek. Ez nagyon drága mulatság ezért csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak.

9, Játék a medencében.

Csungkingban van egy aquapark, ahol különféle játékokat lehet játszani közvetlenül a medencékben. Ezt még az 1920-as években vezették be, és mind a mai napig működik. A legérdekesebb, hogy ezt 1988-ban hivatalos sportággá nyilvánították.

10, Algákon lebegés.

Csennai városa a Sárga-folyó partján található, ahol nyáron mindent beborít a zöld alga. A város önkormányzata, megpróbált intézkedni annak érdekében, hogy az alga eltűnjön, de sajnos még nem jártak sikerrel. Ez viszont nem akadályozza meg a kínai embereket abban, hogy egy kicsit lazuljanak. Van, aki így is belemegy a vízbe, és hosszú perceken, órákon át el tud rajtuk lebegni.

11, Homokban fekvés.

A kínaiak nagyon sokféle módszerrel próbálják távol tartani maguktól a napot, vannak, akik esernyőt vagy nagy karimájú kalapot használnak, mások viszont beleássák magukat a homokba és esernyővel védik az arcukat. Több kínai esernyőt terveztek meg úgy, hogy ellenálljon a nap káros sugárzásainak.

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments