HomeInteresting11 belsőépítészeti trend, ami sem nem hasznos, sem nem kényelmes

11 belsőépítészeti trend, ami sem nem hasznos, sem nem kényelmes

A belsőépítészet egy nagyon érdekes szakma. Ám ha követjük az új trendeket, akkor ne felejtsük el, hogy az új lakásoknak, még mindig az a célja, hogy továbbra is kényelmes legyen és otthonos érzést keltsen másokban. Ehhez persze az kell, hogy az ember tisztában legyen a hely adottságaival, és, hogy a legtöbbet kihozz belőle.

Alesya Nestyak belsőépítészként dolgozik Oroszországban, aki elmondja, hogy mit kellene hanyagolni, illetve előtérbe helyezni egy lakás/ház berendezésekor.

1, Bárpult

Sokan gondolják, hogy ezek menőbbé teszik a lakást, de valójában nagy mértékben lecsökkentik a helyet. Se főzésre, sem előkészítésre nem alkalmas, ami nem annyira jó dolog, ha valaki sokat főz.

Ha elegendő helyed van a házban válaszd inkább a konyhaszigetet. Ez a sziget mind konyhaasztal, mind munkafelületnek is tökéletes. Elegendő hely van azok számára, akik csak enni akarnak és azok számára is, akik főzni is akarnak.

2, Nyitott polcok

A nyitott polcos konyhaszekrények nagyon jól néznek ki a magazinokban és a bútorboltok weboldalain, de a valóságban kész rémálom az egész. Ha alapjáraton nem főzöl, csak az ételek melegítésére használod a konyhát, vagy tea/ kávéfőzésre, akkor a polcokkal nincs gond, más esetben viszont haszontalan.

Érdemesebb inkább zárt szekrényeket telepíteni a konyhába, mert egyrészt sokkal hangulatosabb lesz minden, másrészt az edények, poharak sem lesznek olyan hamar piszkosak, a szálló por és egyéb maszatok miatt.

3, Járólap és csempe

Nem jó dolog, ha a lakás/ház minden egyes helyiségében járólap van lerakva, mert olyan érzést kelt, mintha egy múzeumban sétálnánk.

Ha egy mód van rá, ne válaszd a csempét és a járólapot ugyanabból az anyagból és ugyanabból a színből vagy mintából. A márványlapokat speciális védőszerekkel kell bevonni és egyébként is hajlamosak a repedezésre.

4, Sarok kanapé

Ma nagy népszerűségnek örvendenek a sarok kanapék és nagyon sok újságban, magazinban lehet velük találkozni. Viszont ez a darab csak abban esetben jó választás, ha valóban sarokba teszed. Ha középre teszel egy ilyen kanapét az nagyon bugyután fog kinézni és csak foglalja az értékes helyet.

Ha nem lehetséges a sarok kanapét sarokba tenni, akkor érdemes hosszú szimpla ülőalkalmatosságot választani fotellel és dohányzóasztallal. Ezek sokkal barátságosabbá teszik a nappalit.

5, Sima fehér falak

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világos színű beltéri falak, például a fehér, a krém, az elefántcsont színű és így tovább. Ezeket a minimalista stílust kedvelők választják. Vannak akik festményekkel, képekkel dobják fel a falakat, hogy ne legyenek annyira üresek, de a legtöbben nem tudják mikor kell megállni.

Ha valamilyen skandináv jellegűt szeretnél, akkor fektess be egy nagy festménybe, ami ékszere lehet a szobának. Egy drága festmény nemcsak a figyelem középpontjába kerül, hanem befektetésként is lehet értelmezni. Ha nem engedheted meg magadnak, akkor válassz egy gyönyörű képet.

6, Monokróm belső terek

Ha egy szobán belül minden bútornak és falnak ugyanolyan színe van, az egy kicsit sok lehet. Olyan, mintha egy babaházba lépnél be. Sok embernek ez nagyon ijesztő tud lenni, mert olyan, mintha egy másik galaxisban járnának.

Ha mindenképpen monokróm lakást szeretnél mindenképpen figyelj arra, hogy két szín domináljon.

7, Túl hosszú függöny

Ma már egyre többen gondolják úgy, hogy a függönyök nélkülözhetetlenek egy házon belül. A hosszú függönyök igazán elegánsak és gyönyörűek lehetnek, sőt tágasabbá teszik a tereket, de figyelni kell rá, hogy ne legyen túl hosszú.

Ha viszont mindenképp olyan függönyt szeretnél, ami a földre omlik akkor bizony bele kell törődnöd abba, hogy rendszeresen kell mosni őket, főleg ha gyerekek és állatok is vannak a házban.

8, Fedetlen kapcsolók

A fedetlen kapcsolók, konnektorok ma már nem jó ötletnek számítanak, mert a gyerekek akarva-akaratlanul de belenyúlhatnak, nem is beszélve arról, hogy így sokkal több piszok megy bele, mint gondolnánk. Ma már egyre jobb és jobb megoldások léteznek arra, hogy elrejtsék ezeket.

9, Hideg színek

A hideg színekben nincs semmi rossz, ám ha olyan helyen élsz, ahol rövid ideig tart a nyár és nincs elegendő meleg fény, akkor nem igazán jó, ha még ezáltal is hűvös, hideg érzetet keltünk a lakásban.

Ha nem szereted sem a fehéret, sem a szürke színt, akkor nem érdemes ezekkel próbálkozni. Ebben az esetben olyan színekkel vedd körül magad, ami melegséggel árasztja el a lelked.

10, Látható konyhai eszközök

Mindegy, hogy milyen márka, a fémből készült készülékek csak az ipari terekben néznek ki jól. Ha minden készüléket kiraksz azzal nemcsak helyet veszítesz, hanem még az összkép is kaotikus lesz, majd úgy fog kinézni a konyhád, mint egy étteremé.

Győződj meg arról, hogy elegendő helyed van arra, hogy az eszközeidet elrejtsd. Mindenféleképpen csak azokat a dolgokat tartsd kint, amint napi szinten használsz.

11, Szekrények, melyek nem érnek plafonig

Sokan azt hiszik, hogy a kis szekrények nagyon praktikusak, de ez nem igaz, sok helyet foglalnak, és hamar meglátszik rajtuk a por. Ez főleg a konyhában okoz nagy gondot, mert ott meg még alapból ragad is minden a főzés miatt és sokkal nehezebb letakarítani.

Ha a szoba nem túl nagy, akkor keress olyan szekrényeket, melyek ugyanolyan színűek, mint a fal. Ezzel a kis trükkel még mindig el lehet érni, hogy tágasnak tűnjön a szoba.

Hasznosnak találtátok a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments