HomeInteresting11 bebizonyított tény, amit sokan kinevetnek pedig igaz

11 bebizonyított tény, amit sokan kinevetnek pedig igaz

Számtalanszor halljuk azt a kifejezést, hogy a “Brit tudósok bebizonyították”. Vélhetőleg ha egy érvelés tudományosnak tűnik, akkor sokkal sikeresebben zárul a meggyőzési kísérlet. Hogy mi az igazság, azt nehéz eldönteni. Egyrészt mi, nem vagyunk tudósok. Másrészről pedig szokásunk elhinni azt, amit az interneten olvasunk. Tény és való, hogy nehéz kiszűrni belőle, hogy mi az, ami tényleg valós kutatások eredménye. A most következő írásunkban is sok olyan dolog van, aminél felmerülhet a kérdés, hogy “Most komolyan…vannak, akik ezt tanulmányozzák? Erre kíváncsiak?” Az igazság az, hogy nem. Vagyis nem feltétlenül. Nem költenek dollármilliókat olyan kutatásokra, hogy milyen hatással van a krokodil a szerencsénkre. Más dolgokat tanulmányoznak és vélhetőleg közben ezt is felfedezték. De a kutatás célja nem konkrétan erre irányult.

Szóval most mutatunk nektek pár eszeveszett felfedezést. Nem csak Brit tudósoktól…

Nagyon furcsa tanulmányt végeztek japán tudósok. Különböző szemszögből kellett megvizsgálniuk bizonyos tárgyakat. Kiderült, hogy ha valamit fejjel lefelé nézünk, akkor közelebbinek tűnik.

A kedvenc brit tudósaink egy csoportja az emberi anatómiát vizsgálja. Azt tapasztalták, hogy harminc éves korunk után a fülünk újra növekedni kezd. A férfiaknál ez hangsúlyosabb, mint a nőknél. Évente 0,22 mm-t nyúlik a fülünk.

Na ez egészen elképesztő! Ausztrál tudósok 62 férfival és 41 nővel végeztek kísérleteket. Arra voltak kíváncsiak, hogy bizonyos dolgok hatással vannak-e arra, hogy teljesítünk a szerencsejátékokban. Azt figyelték meg, hogy ha valakinek bármilyen fizikai kontaktja van egy krokodillal, akkor utána alacsonyabb tétekkel játszik. Vélhetőleg az állattól való félelem és az ezt okozó stressz befolyásolja ezt.

Franciaországi és brit idegtudósok egy csoportja bebizonyította, hogy azok az emberek, akik nem szeretik a sajtot, azt felkavarhatják az ilyen jellegű sapkák is. Ennek oka, hogy a sajt iránti undor erősebb lehet, mint a többi étel iránt ezért kihathat más agyi területekre is.

Vannak olyan egypetéjű ikrek, akik pontosan ugyanolyannak érzékelik a saját arcukat, mint a testvérükét.

Patkányokon végeztek kísérleteket. Arra jutottak, hogy azok az állatok, akik teste folyamatosan műszállal érintkezik, sokkal kevésbé aktívak szexuális téren. Ez az emberekre is igaz, hogy, akik folyamatosan műszálas fehérneműt hordanak, azok kevesebbszer bújnak ágyba a partnerükkel. Ennek oka az anyagban rejlő elektrosztatikus töltés.

Kutatók arra kérték az önkénteseket, hogy hazudjanak, majd megmérték a válaszok sebességét. Kiderült, hogy a tizenévesek sokkal gyorsabban képesek hazugsággal reagálni valamire, mint a felnőttek.

Tudósok megállapították, hogy azok, akik szeretnek elgondolkodtató idézeteket közzétenni a közösségi médiában, nagyobb valószínűséggel hisznek a paranormális jelenségekben és az összeesküvés-elméletekben. Valamint az átlagnál kisebb IQ-val rendelkeznek.

A tudósok komolyan fontolgatják azt a tényt, hogy elismerjék a macskák folyékony halmazállapotát is.

Ugye?!

Egy bizonyos Elena Bodnar elkészített egy olyan melltartót, amely szétbontva arcvédő maszknak is használható. És van rá kereslet….

Mit gondoltok? Ti sem juttok szóhoz ugye?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments