HomeInteresting10 tény a kalózok világáról, ami eddig nem sokan tudtak.

10 tény a kalózok világáról, ami eddig nem sokan tudtak.

A kalózkodás egyidős a tengeri kereskedelem megjelenésével. A kalózok legfőbb célja az egyéni érvényesülés. Ehhez sokszor használták ki a nagyhatalmak versengését. De kik is voltak ők valójában? Ebben a cikkben olyan dolgokra derül fény velük kapcsolatban, amit eddig még sokan nem tudtak. Mítoszok amelyek bizonyosságot nyertek, a kutatásoknak köszönhetően.

1.Okkal viseltek fülbevalót.

Furcsának tűnhet de a kalózok úgy gondolták, hogy a fülbevaló viselése megvédi a hallásukat. Amire szükségük is volt, mivel gyakran az ágyúdörrenések hatalmas zajt csaptak. A fülbevalón viasz lógó volt és ezzel dugták be a fülüket a támadások idején. 

2.Nem hiányzott minden kalóz egyik szeme.

A szemtakaró nem a szem hiányának takarását szolgálta. Valójában ezzel látásukat erősítették meg, hogy jobban lássanak a sötétben is. 

3.A drága ékszerek viselése, a fülben.

Ennek oka ként azt állapították meg, hogy a kalózok azért viseltek nemesfémeket a fülben, ha bármi történne velük, megtalálójuk fedezni tudja a temettetést. 

4.A meleg házasság.

Még a egyneműek közti szerelemről szó sem volt, a kalózok már egymással kötöttek házasságot. Akkoriban ezt anyagi okok miatt tették. Így megosztották birtokaikat és zsákmányaikat. Egymás törvényes örökösei lettek.

5.Igazi félelem, a piros zászlós hajók láttán tört ki.

A piros zászló a kalózhajón nem más volt, mint maga a halál!Ennek láttán mindenki biztos lehetett, hogy semmiféle kegyelmet nem fognak adni. 

6.A kalózok nagyon fegyelmezett emberek voltak.

A kalózok is rendelkeztek szabályokkal, amit mindenkinek kötelező volt tisztességgel megtartani. Függetlenül attól, hogy a döntéshozatalról, a munkák vagy a zsákmány megosztásáról volt szó. 

7.Nem a kincsekre vadásztak.

Ha még reménykedsz, hogy egyszer megtalálod a kalózok rejtet kincseit, el kell, hogy keserítsünk. Ők azt vették el amire szükségük volt. Ezért legtöbbször szeszes italokat, és fegyvereket zsákmányoltak.  Ugyanilyen okból vették el az ételeket és a ruhákat is.

8. Léteztek női kalózok.

Nem volt megszabva, hogy csak a férfiak lehetnek a tengeri rémek. Nők is ugyan úgy lehettek. Ez az ő választásuk volt. 

9.A deszkán járás.

Az, hogy kínozták és kihasználták a foglyaikat, nem igaz. A valódi kalózok inkább azonnal kivégezték a túszokat.

10.A hajózási nyelv.

Még napjainkban is rengeteg olyan hajós kifejezés él, amit még a kalózok használtak. Ilyenek például a  “Három lepedő a szélbe” kifejezés,vagy a   “részeg legyen”!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments