HomeInteresting10 tárgy, ami pénz és helyet takarít meg egy világkörüli utazás során

10 tárgy, ami pénz és helyet takarít meg egy világkörüli utazás során

„Helló mindenkinek! Pasha vagyok és nagyon-nagyon szeretek utazni. Megpróbálom minden utazásom során csak a legszükségesebb tárgyakat magammal vinni, melyek hasznosak lehetnek számomra és segítenek pénzt megtakarítani. Ezekkel együtt utazva sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, hiszen valamelyik életet is menthet. Úgy döntöttem, hogy megosztom veletek, mit is érdemes egy turistának magával vinnie egy világkörüli útra.”

1, Két útlevél

„Már régóta utazom két útlevéllel. Ezt egy ukrán utazó mutatta meg nekem, ugyanis neki három is volt. Oroszországban két útlevele is lehet az embernek. Az egyik 5 a másik 10 évig érvényes. Ez egy nagyon hatékony módszer főleg ha olyan országba látogat az ember, ahol vízumot kell kérnie egy másik országba. (például én Peruban kértem vízumot Bolíviába). A másik útlevéllel szoktam szállodába menni, autót bérelni vagy vonatra/buszra jegyet váltani.

A második útlevél azért is fontos mert bármi történhet a személyi igazolvánnyal, például elveszik. Ezzel probléma nélkül lehet újat igényelni, sőt addig helyettesítheti is.”

2, Pénztárca gumiból

„Először Mexikóban, majd Chileben raboltak ki, ezért úgy döntöttem, hogy az egyik alsónadrágom gumijából csinálok pénztárcát. Mivel ez az öv és a nadrág alatt helyezkedik el, könnyedén hozzá tudok férni ha szükséges. Ezt levágtam a gatyáról félbehajtottam és összeöltöttem úgy, hogy kis zsebeket alakítottam ki. Ezzel végre nyugodtan lehet aludni anélkül, hogy attól kellene félni, kirabolnak.”

3, Ragasztószalag

Úgy tűnik ragasztószalaggal mindent meg lehet javítani. Hasznos lehet egy utazás során, ruhák tisztításához és szakadt bankjegyek megragasztásához. Könnyű eltávolítani vele az árcédulát egy emléktárgyról, szuvenírről. Használható szállodában például akkor, mikor az értékes tárgyaidat az ágy alá akarod rejteni. Annak érdekében, hogy ne foglaljon sok helyet csak tekerd rá egy tollra.

4, Vízálló csomagolás (simítózáras tasak)

Álmodtál már valaha arról, hogy vízalatti vagy vízesések alatti képeket csinálsz? Ehhez semmi más nem kell csak egy simítózáras átlátszó tasak. Először is, ez a dokumentumok tárolásának legmegbízhatóbb módja, másodszor pedig védi a telefont a víz ellen. Ha a képernyő nem lenne elég érzékeny ahhoz, hogy így lehessen nyomkodni, nyugodtan indítsd el a videót, majd tedd a tasakba és zárd le. Ezután jöhet a búvárkodás.

5, Cérnák, tűk, biztostűk

Ez a képen látható mini készlet segít abban, hogy megvarrhasd a kedvenc dolgaidat. Ezen felül a tű hasznos ha egy szilánkot, tüskét kell eltávolítani a testből. Ehhez persze le kell fertőtleníteni alkohollal vagy öngyújtóval.

Ezen kívül segíthet, ha meg kell tisztítani bizonyos dolgokat a homoktól, portól. Gyorsan meg lehet vele javítani a táskákat, cipzárakat. Két kulcstartó gyűrűvel be lehet húzni a bőröndöt, hátizsákot úgy, hogy a tolvajok ne tudják könnyen kinyitni.

6, Szappan, száraz sampon és foghab

Samponok és tusfürdők helyett sokkal jobb egy olyan természetes szappan, mely mind hajra, mind testre egyaránt jó. Ez azért is praktikus, mert kicsi, könnyebben elfér a nagy csomagokban és nem kell attól félni, hogy kifolyik. Használat után egy papírtörlővel fel kell itatni a nedvességet és voilá. Sőt, vannak már olyan darabok is, melyek ruhák mosására is alkalmasak, így könnyedén el lehet vele távolítani a foltokat. Végül de nem utolsó sorban környezetbarátabb is.

Jó ha van a táskában száraz sampon, mert vannak olyan helyek, ahol nincs lehetőség a mosakodásra. Ebben az esetben a foghab és a száraz sampon lesz a legjobb útitárs.

7, S-horog

Egy ilyen horgot bármilyen barkácsáruházban be lehet szerezni, ami nagyon praktikus, ha sokat kell utazni. Ennek segítségével fel lehet akasztani a csomagokat a tömegközlekedési eszközök csöveire.

8, UV zseblámpa

Manapság szinte minden okostelefon rendelkezik zseblámpával, de UV lámpával nem. Egy ilyen segítségével könnyedén meg lehet állapítani, hogy eredeti pénzt adtak vissza a boltban vagy sem. Sőt segít ellenőrizni a szállodai szoba tisztaságát.

Mivel kiderült, hogy a skorpiók világítanak UV fény alatt, ezért érdemes hosszabb séták esetén is elvinni.

9, Kullancskiszedő

Ezek nagyon kicsi és praktikus eszközök, melyek kevés helyet foglalnak. Egy idegen országban nem minden esetben lehet tudni, hol van a kórház, így kullancstámadás esetén le lehet velük távolítani a bőrből.

10, Rúzs krém helyett

Nem mindenki visz magával hatalmas táskákat a városnézésre, ezért fontos, hogy sok praktikát ismerjen az ember. Ilyen például, hogy különböző krémek helyett egyetlen ajakbalzsamot kell elrakni, mert ez nemcsak a kirepedt ajkakon segít, hanem hidratálja is a bőrt, sőt segít megelőzni a tyúkszem kialakulást.

Hasznosnak találtad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments