10 szokás amit a legtöbb nő csinál, de inkább káros, mint hasznos.

336

A szokások olyan cselekvések amelyek lehetnek jók vagy rosszak. Igazából bármit teszünk, azt be lehet skatulyázni szokásokká. Hisz ha hivatalosan megszeretnénk fogalmazni, hogy mi is ez akkor azt mondhatjuk, hogy a viselkedés hagyományokon alapuló vagy megszokott módja.

Mindenkinek vannak szokásai, de főleg a nőknek. Akik mindig mindent előre gondolnak, túlgondolnak. Megvannak a napi rutinjaik, amitől nem szívesen térnek el. Mondván, hogy ő ezt így vagy úgy szokta…

Ám bizonyított, hogy sok nő olyan szokásokat vett fel ami nem jó. Inkább káros, mint hasznos. Ebből szedtünk össze most 10-et, amire nem ártana odafigyelni, hogy inkább felejtsük el.

1. Az egészségügyi, és tisztasági eszközöket sokan akár egy napig is használják. Pedig ezek ideje 3-4 óra. A higiéniai szempontból több kár, mint haszon ha ezeket nem cseréljük pár óránként.

2. A fehérneműket napi szinten kell váltani. Az alsónkat és a zoknit sem vesszük fel 2 szer egymás után, mosás nélkül. A kebeltartóval miért teszünk másként? Ugyan olyan alsó, mint egy bugyi. Közvetlen érintkezik a testünkkel, ezért fontos a higiénia.     

3. A testnek szüksége van a pihenésre. Ezért fontos, hogy ne viseljünk éjjel szoros fehérneműt. A keblek tartása ebben az időszakban nem szükséges, ezért ne aludjunk ilyenben.

4. Az intim részek mosásánál ne használjunk olyan vegyi anyagokat, mint mondjuk a tusfürdő. A legjobb ha normál szappannal tisztítjuk ezeket a részeket. Ettől lúgos hatást érhetünk el.

5. Napozás napvédő nélkül. Sokan még ma sem értik meg, hogy az UV sugárzás elleni védelem milyen fontos. Attól, hogy valaki bekeni magát egy védő krémmel, még le tud barnulni. De a káros sugarak ártalmasak amitől le éghetünk, és ez ellen védekezünk azzal, ha bekenjük testünket.

6. A smink eltávolítása éjszakára fontos. Sokan alszanak sminkben, pedig már többször halhattuk, hogy ez káros. A bőrnek szüksége van a szellőzésre. Ez csak akkor lehetséges, ha a bőrön nincs semmiféle vegyi anyag, ami azt eltömíti.

7. A rendszeres nőgyógyászati szűrés. Évente egyre több nőnél diagnosztizálják a daganatos megbetegedéseket. Ezek kisebb kockázattal járnak, ha időben észre vesszük, ám ez sokszor csak a rendszeres szűrővizsgálaton való részvétellel lehetséges.

8. A mai rohanó világunkban, kevés olyan ember van aki odafigyel a reggeli étkezésre. Nem szabad elfelejtenünk ennek fontosságát. Legyen időnk magunkra.

9. A rohanó életmód sokszor nap közben is csak gyors étkezéseket enged. Figyeljünk a minőségi tápanyag bevitelre. Hisz szervezetünk nem tud megfelelően működni, ha nem megfelelő az “üzemanyag”.

10. A kényszeres pattanás nyomkodás. Ez egy nagyon rossz női szokás. Minden apró kis dudort nyomkodni kezdenek, és ráadásul koszos kézzel. Ennek köszönhető, hogy a legtöbb nőnek sebek vannak az arcán és testén. Ne piszkáljuk kényszeresen.

SHARE
Previous articleHihetetlen változásokat fogsz tapasztalni a testedben, ha napi 20 percre felemeled a lábad!
Next article5 női sztár, akik teljesen megváltoztak, miután férjhez mentek.