HomeInteresting10 ikonikus film, amiből készült még egy feldolgozás és nem is tudtunk...

10 ikonikus film, amiből készült még egy feldolgozás és nem is tudtunk róla

Több olyan filmrendező is van, aki szeretne hasonló vagy ugyanolyan kasszasikert elérni a filmjeivel, amilyet a korábbi rendezők. Akadtak, akik elővették a régi filmeket és készítettek belőle egy eldolgozást, hátha ugyanolyan jó lesz, mint az eredeti. Nem mindegyik lett akkora kasszasiker, viszont értékelés szempontjából voltak, melyek jobb pontszámot értek el. Gondoltátok volna, hogy az ikonikus Dirty Dancing-ből készítettek egy sorozatot, ami pontosan ugyanezt a nevet viseli, vagy, hogy a West Side Story feldolgozását idén tervezik bemutatni. Nem, igaz? Mi sem gondoltuk volna legvadabb álmainkban sem, hogy ezeket a remekműveket képes valaki feldolgozni és újra leadni a mozikban. Mai posztunkban ezeket mutatjuk be nektek.

1, Sabrina

A Sabrina egy modern Hamupipőke sztori, ami egy szürke leányzóról szól, aki egy nap gyönyörű nővé érik és minden férfit levesz a lábáról. Kezdetben a család fiatalabbik, majd az idősebbik fia is beleszeret. Utóbbi pedig el is veszi őt feleségül. Az 1954-es filmben Audrey Hepburn alakítja a lányt, az 1995-ben bemutatott verzióban pedig Julia Ormond.

Az eredeti film 7.7-es értékelést kapott
A remake pedig 6.3-at.

2, Nathalie… / Chloe – A kísértés iskolája

Ez egy nagyon kifinomult film a megcsalásról. Bemutatja, hogy mit tehet egy feleség, ha azt gyanítja, hogy a férje megcsalja. A 2003-ban bemutatott film két főhősnője Fanny Ardant és Emmanuelle Béart volt. 7 évvel később viszont készítettek belőle egy remaket, melyben Julianne Moore és Amanda Seyfried játszották el a főszereplőket.

Az eredeti és a remake film értékelése is – 6.3 pont lett.

3, Nikita / Nikita, a bérgyilkosnő

A Nikita című film egy titkos ügynök életét dolgozza fel, akinek nincs se múltja, se jövője. Egy incidens miatt letartóztatják, de csak akkor úszhatja meg a börtönt, ha a titkosszolgálat bérgyilkosává válik. A lány belemegy és a legmagasabb szinten képzik őt ki. Egy idő után viszont ki akar szállni és saját eszközeit kell bevetnie ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük. Az 1990-ben bemutatott filmben Anne Parillaud alakítja Nikita szerepét, 1997-ben pedig Peta Wilson. A sztori nagyon hasonlít ahhoz a 2019-ben bemutatott amerikai-francia filmhez, ami az Anna címet viseli és Sasha Luss modell benne a főszereplő.

Az eredeti értékelése – 7.3
A remake értékelése – 7.5
A 2019-es verzió – 6.6

4, Apád-anyád idejöjjön!

Mindenki ismeri a történetet az ikerpárról, akiket születésükkor szétválasztottak, majd az egyik anyjánál, míg a másik apjánál maradt. Egy táborban azonban véletlenül összetalálkoznak és rájönnek, hogy testvérek. Ekkora alapos tervet szőnek, hogy újra összehozzák a szüleiket, és együtt élhessenek. Az 1961-ben bemutatott verzióban Hayley Mills, az 1998-asban Lindsay Lohan.

Az eredeti értékelése – 7.1
A remake értékelése – 6.5

5, West Side Story

Ez a film a Rómeó és Júlia történetén alapul. A rivális New York-i bandákból 2 fiatal egymásba szeret, de a barátaik között óriási feszültség van, mely egyre jobban tolja őket a tragédia felé. Az eredeti, 1961-ben bemutatott verzióban Natalie Wood játssza Maria karakterét. A tervek szerint 2021-ben szeretnék bemutatni ennek a filmnek a remakejét, amiben Rachel Zegler fog Maria szerepében tündökölni.

Az eredeti értékelése – 7.5
A remake tervezett megjelenési dátuma – 2021. december 10. Kíváncsiak leszünk, mennyire nyeri el a kritikusok és az emberek tetszését.

6, A Thomas Crown ügy

Ez egy történet Thomas Crown milliomosról és zseniális rablásáról szól. Biztos benne, hogy megúszhatja a balhét. De egy nyomozó mindent megtesz annak érdekében, hogy elkapja őt. Az 1968-ban bemutatott filmben Steve McQueen és Faye Dunaway játssza a főszerepet. Az 1999-es feldolgozásban ezt Pierce Brosnan és Rene Russo testesítette meg.

Az eredeti értékelése – 7.0
A remake értékelése – 6.8

7, Ragyogó napfény / A tehetséges Mr. Ripley

Ebben a filmben minden van, mi szem szájnak ingere. Vastag bankszámlák, befolyásos barátok, jacht és gyönyörű tenger. Greenleaf gazdag és befolyásos családból származik, és Tom Ripleynek az a célja, hogy vissza is térjen hozzájuk, mivel az öreg úr pénzt ajánlott neki, ha meggyőzi fiát. Az 1960-as filmben Alain Delon, Marie Laforêt és Maurice Ronet játszzák a főszerepet. Később, 1999-ben készítettek egy feldolgozást, mely a A tehetséges Mr. Ripley címet viseli. Ebben Matt Damon, Gwyneth Paltrow és Jude Law alakítják a főszerepet.

Az eredeti értékelése – 7.8
A remake értékelése – 7.4

8, Ház a tónál

A film szereplői különböző időben élnek, de csak néhány év választja el őket. Egy titkos postaláda segítségével tudnak együtt levelezni, mely egy tóparti háznál van. A film eredeti verzióját Dél-Koreában készítették, amiben Lee Jung-jae és Jun Ji-hyun alakították a főszereplőket. Természetesen Hollywood is feldolgozta a filmet 2006-ban, amiben Keanu Reeves és Sandra Bullock voltak a főszereplők.

Az eredeti értékelése – 7.6
A remake értékelése – 6.8

9, Dirty Dancing

A Piszkos tánc egy romantikus dráma, amiben szó szerint minden cselekményszál, a zene és a szereplők is tökéletesek. Az 1987-es filmben az ikonikus Patrick Swayze és Jennifer Gray alakítja a főszerepet. Ők teljesen el tudták varázsolni a nézőket, olyannyira, hogy mind a mai napig emlegetjük őket. Egy évvel később viszont napvilágot látott egy sorozat, mely ugyanezt a nevet viselte. Ebben viszont Melora Hardin és Patrick Cassidy játszottak.

Az eredeti értékelése – 7.0
A remake értékelése – 6.2

10, Angélique

Sergeanne Golon másnéven Anne Golon volt az az író, aki regényeket készített a csodálatos Angéliquetől. 1960-ban megfilmesítették Angélique, az angyali márkinő címmel, melyben Michèle Mercier kapta meg a főszerepet. 2013 viszont készült belőle egy feldolgozás is, melyben Nora Arnezeder alakította Angélique szerepét.

Az eredeti értékelése – 6.9
A remake értékelése – 6.2

Ti mindegyik filmet láttátok? Melyik tetszett jobban az eredeti vagy a feldolgozás?

Most Popular

Recent Comments