HomeInteresting10 igazság az életről, amit az emberek nem hajlandóak elfogadni

10 igazság az életről, amit az emberek nem hajlandóak elfogadni

Tartja a mondás, hogy a tudás hatalom és tudatlannak lenni igazi áldás. Ha az embereknek nincs annyi információ a birtokában akkor nem is tudják túlagyalni a dolgokat. A legnagyobb probléma az emberiséggel az, hogy túlagyalják a legegyszerűbb dolgokat is. Például sokan nem bírják elfogadni és feldolgozni, hogy az élet igazságtalan, nem mindenkinek rendeltetett ugyanaz a sors és mindenki a saját sorsának a kovácsa. Nem tud mindenkinek megfelelni még akkor sem ha megszakad. A mai cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy mely igazságokat képtelenek az emberek elfogadni.

1, Emlékeink java része nem igaz

Sokan nem is gondolnák, hogy az agy mekkora mókamester. Képes a múltbéli emlékeket újra meg újra meg újra kiszínezni és átvariálni. Ne hatalmas jellegű változásokra gondoljatok, amitől teljesen átalakul az emlék, hanem mindig apró, pici kis eltérések keletkeznek benne. Ez lehet egy megváltozott helyszín, dátum, étel, ital fogyasztása…stb.

2, Minden embernek más sors rendeltetett

Nem minden emberi sors ugyanolyan, egyesek ezüstkanállal a szájukban születnek, mások pedig a mély nyomorba. Egyeseknek nem kell szinte semmit sem tenni azért, hogy pénzhez jussanak, másoknak pedig két állást is kell vállalni, hogy kosztra és kvártélyra jusson. Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez rettenetesen igazságtalan, és minden ember megérdemelné a jólétet, viszont csak így marad fenn a világ egyensúlya, és ezt sajnos el kell fogadni.

3, Ha nem szereted magad, más sem fog

A legtöbb nő a tündérmesének köszönhetően a szőke herceget várja fehér lovon, ám ilyen nem létezik. Mindenkinek vannak hibái, mindenkinek vannak gyengeségei és el kell dönteni, hogy ezzel együtt is elfogadják egymást vagy sem. Azt viszont fontos megjegyezni, ha nem vagy megelégedve magaddal, nem szereted önmagad, akkor bizony mástól se várd el. Mindig úgy bánj magaddal, ahogy elvárod, hogy mások bánjanak veled.

4, Te magad vagy a saját sorsod kovácsa

Annak ellenére, hogy szép/ jóképű vagy még ne vedd készpénznek azt, hogy minden lehetőség az öledbe hullik, és mindent ezüst tálcán kapsz. A gazdag emberek tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy semmi sincs ingyen és a sikerért bizony kőkeményen meg kell dolgozni. Például, ha nem csinálsz semmit, nem teszel a célod eléréséért semmit, akkor nem is lesz sikered az életben. Ellenben, ha minden egyes kudarcnál talpra állsz és továbbmész, akkor sokra viheted az életben, mert a tapasztalataidból is tanulsz.

5, Arra van időd, amire valóban szeretnéd

A legtöbb ember mindig azzal takarózik, hogy nincs ideje semmire, viszont ez nem igaz. Minden embernek arra van ideje, amire valóban szeretné. Igen, az lehet a semmit tevés is. Viszont ahelyett, hogy azt szajkózod folyamatosan, hogy “most erre nincs időm” mond azt inkább, “ez nem olyan fontos, hogy most azonnal megtegyem”

Például, ha az orvosod azt mondja neked, hogy fogynod kell, de te azt hajtogatod, hogy majd holnap majd holnap, akkor voltaképpen nem is olyan fontos neked az egészséged ahhoz, hogy változtass.

6, Nem lesz olyan, hogy “tökéletes alkalom”

A legtöbb ember csak halogatja és halogatja a fontos életeseményeket, mert azt gondolják, hogy most nem aktuális az idő a nagy változásra. Például még nem állsz olyan anyagi szinten, hogy gyermeket vállalj, a karriered fontosabb jelen pillanatban a gyereknél, a házasságnál. Azt nem szabad elfelejteni, hogy nem lesz semmire tökéletes alkalom, csak az értékes évek mennek el melletted. Egy nap pedig azon kapod magad, hogy azokat a dolgokat már nem kaphatod meg, amiket folyamatosan halogattál.

Ha nem akarsz lemaradni a fontos dolgokról, akkor ne hajszold a tökéletes alkalmat, mert olyan SOHA NEM LESZ!

7, Senki sem annyira elfoglalt, hogy ne legyen másra ideje, maximum nem fontos neki annyira, hogy találkozzon vele

Amennyiben valaki a 25. hívásodra és 30. üzenetedre sem hajlandó válaszolni, az nem annak a jele, hogy elfoglalt, hanem egyszerűen nem akar veled kapcsolatba lépni. Ha annyira fontos lennél neki, akkor nem váratna meg ennyire, hanem visszaírna az üzeneteidre, vagy visszahívna, amint meglátja, hogy kerested. Ne kergess hiú ábrándokat, és felejtsd el őt örökre, ezzel is megszabadulsz a felesleges idegeskedéstől és stressztől.

8, Nem tudsz mindenkinek megfelelni

Mindegy, hogy mennyire vagy nagylelkű, kedves, előzékeny, empatikus és még sorolhatnánk a pozitív jelzőket, ha lesznek olyan emberek, akiknek így sem leszel elég jó. Viszont fontos megjegyezni, hogy nem kell mindenkinek megfelelni. Ez nem a te hibád, hanem a körülötted élő embereké, akik nem képesek elfogadni. Próbáld olyan személyekkel körbevenni magad, akik értékelnek és szeretnek.

9, Az élet sohasem lesz igazságos

Mindegy, hogy mennyire vagy szorgalmas, tettre kész, előzékeny, munkára kész…stb. akkor sem leszel minden alkalommal megdicsérve a munkádért, nem kapsz napi szintű bókot a partneredtől, és a barátaid sem fognak úgy értékelni, ahogy szeretnéd. Ám ha tetszik, ha nem ez így van rendjén és a jóból keveset adnak. De ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek téged.

10, Csak te vagy képes elpusztítani saját magad

Itt nem a saját élet kiontására gondolunk hanem arra, hogy olyan rossz szokások szerint élünk, melyek igencsak meg tudják kurtítani az életéveinket. Ilyen például a túl sok stressz, káros szenvedély, túlhajszolt életmód stb. Ezek ha tetszik ha nem nagyon rossz hatással vannak az egészségre, melyek kellemetlen és súlyos betegségeket idézhetnek elő.

Egyetértetek?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments