HomeInteresting8 hihetetlen titok, amiről a hotelek soha nem fognak beszélni!

8 hihetetlen titok, amiről a hotelek soha nem fognak beszélni!

Ha többször utazol a munkád miatt, vagy szeretsz nyaralni és egzotikus helyeket megismerni, akkor biztos töltöttél már el jó pár napot egy hotelben. Ilyenkor az emberek többnyire mások értékeléseit figyelik, illetve, hogy hány csillagot adtak nekik. Mi összegyűjtöttünk a hotelekről olyan dolgokat, amiket semmilyen értékelés nem mutat ki.

Takarítás.

Az emberek nem szívesen töltik szabadidejüket a hotel szobákban, mert inkább elmennek a városba vásárolni, enni, szórakozni, vagy kimennek a tengerpartra napozni… stb. A takarítószemélyzet néhány tagja bevallotta, hogy, ha a vendég valamilyen érdekes dolgot hagy elől a szobában, azt igenis megfogja és megnézi.

Jeges vödör.

Az összes szobában található egy jeges vödör, amibe nagyon sokan nem gondolnak bele, milyen célokra használták ezeket a vödröket, ha csak egy vadabb bulira gondolunk. Nos minden efféle vödör mellé tesznek egy zacskót, amit célszerű beletenni a már említett dolgok miatt is.

Ágynemű.

Eddig valószínű egyetlen vendég fejében sem fordult meg az a gondolat, hogy a hotel takarítószemélyzete egyáltalán nem cserélte le a régi ágyneműt az előző vendég után. Nos annak érdekében, hogy ennek alaposabban utánajárjunk és fény derüljön az igazságra, csináltunk egy tesztet, melyben egy speciális festék segítségével befújtuk az ágyneműhuzatot, ami csak UV fény alatt látszódik, majd távoztunk a hotelből. Néhány napra rá kollégánk visszament és ugyanazt a szobát kérte, amiben mi voltunk. Kiderült, hogy a személyzet, csak a paplan és a párna huzatokat cserélte le a lepedőt viszont fent hagyta.

 

Öltözködés.

Amikor valaki nyaralni megy, minden eshetőségre felkészül, vagyis többféle ruhát visz magával. Egyes hotelek takarítószemélyzete beismerte, hogy gyakran felpróbálják a vendégek ruháit. Azt is megmondták, hogy a drágább ruháktól jönnek lázba és azokat veszik fel, mikor a vendég házon kívül van.

Hírességek.

Nincs kizárva, hogy egy nyaralás alatt valamilyen hírességgel legyél egy hotelbe. Ám erről nem fogsz tudni, hiszen a hotel a legnagyobb diszkrécióval kezeli a sztárvendégeit. Ezért mindent megpróbálnak úgy intézni, hogy a többi vendégnek ne tűnjön fel, hogy egy híres ember van a szállodában.

Visszatérő vendégek.

El kell, hogy keserítsünk, ugyanis, ha elmész egy szállodába, nem ugyanúgy fognak veled bánni, mint azokkal a vendégekkel, akik már sokadjára fordulnak meg a hotelben. A hotel alkalmazottai számon tartják azokat a vendégeket, akik többször voltak már ott, és ők bizony különleges bánásmódban részesülnek.

Székek és a kanapé.

Persze az nagyon jó dolog, ha a szobában az ágyon kívül más ülőalkalmatosság is van, ha esetleg áttévednének a barátaid egy kis bulira. Ám eme bútorok nem gyakran vannak tisztítva, és ez még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne tisztítva. Gondolj bele, hány ember fordul meg a hotelekbe, és mennyien ülhettek már ezekre rá. Ha van rajta egy látványos folt, a személyzet általában csak azt szedi ki. Szóval gondoljuk meg mielőtt tiszta ruhában vagy épp ruha nélkül akarunk ráülni.

Titkos extrák.

Egy hotel alkalmazottja beismerte, hogy vannak a hotelnek olyan szolgáltatásai, amit egyáltalán nem reklámoznak, pontosan amiatt, hogy ne vegye minden vendég igénybe, ilyen például a pezsgő, az ingyenes reggeli vagy csokiba mártott eper. Ha jóba vagy a recepcióssal, akkor egy jobb szobát is kaphatsz.

 

Most Popular

Recent Comments