HomeInteresting10 hétköznapi tárgy elképesztően drága változata!

10 hétköznapi tárgy elképesztően drága változata!

Az átlagosnak mondható tárgyaknak vannak rendkívül drága változatai is, ami tulajdonképpen semmivel nem nyújt többet mint az olcsóbb változat, de nyilván a gyártóknak gondolni kell a gazdag emberekre is, akik nem érik be annyival, mint egy hétköznapi ember.

Mutatunk nektek ebből egy válogatást.

Az 1000 dolláros fagyi

A fagylalt maga legkülönlegesebb tahiti és madagaszkári vanília felhasználásával készül, amit ehető aranyfüstbe csomagolnak be, valamint a világ legdrágább csokoládéját reszelik rá, ami nem más mint az amadei porcelana. A fagylaltkehely tetején található manduladarabok szintén ehető arannyal vannak bevonva és francia kandírozott gyümölcsökkel vannak kiegészítve. A fagylalt ékessége az egy cukorból készült virág, ami nagyjából 8 óra alatt készül el és a legfurcsább összetevője az a passion fruit-al naranccsal és Armagnac al ízesített kaviár, ami a fagylaltunk tetejére kerül. A fagylaltot egy drága kristálypohárban szolgálják fel, amit szerencsére megtarthatunk, így legalább ennyi kézzel fogható dolog marad számunkra a csekély 1000 dolláros ár megfizetése ellenében.

Vividus matrac

A matracokat gyártó Hastens, valószínűleg feltette magának azt a kérdést, hogy mennyi pénzt lenne képes egy ember kifizetni azért, hogy a legkényelmesebb körülmények között töltse el az éjszakáit. Az nem kérdés, hogy mindenki imád aludni, de nem mindenki képes azt a 17 millió forintot kifizetni ami a Vividus matrac árcéduláján szerepel.

Kristály fürdőkád

Ha unod már azt, hogy folyamatosan azon kell gondolkodnod, hogy éppen melyik testrészed legyen víz alatt, akkor neked erre a hatalmas kristály kádra van szükséged. Átmérője több, mint 2 méter és akár három felnőtt is kényelmesen elfér benne egyszerre. A kád formáját gyémántvágókkal alakították ki, de ügyeltek arra, hogy a kád külseje azt a hatást keltse, mint ha az valóban csak egy darab kristály lenne. A kristály fürdőkád elkészítése összesen 6 hónapot vett igénybe, és az ára egészen pontosan 205 millió forint.

Gamer szék

A Pininfarina egy autókat tervező cég, aminek olyan nagy márkájú autók tervezéséhez van köze, mint például a Ferrari, vagy a Cadillac, de próbálkoztak már méregdrága irodai bútorok tervezésével is. Az aresline xten szék 389 millió forintba kerül, ami többe kerül, mint a legtöbb Ferrari. A szék árának hallatán az ember szeme előtt egy gyémántokkal díszített királyi trón jelenhet meg, de ez nem feltétlenül lenne a legkényelmesebb számunkra.

Sárkány szék

abban az esetben, amikor épp nem a géped előtt ücsörögsz, nyilván te is szeretnél egy olyan székben ücsörögni, ami sokkal többe kerül, mint az előbb említett 389 millió forintos pininfarina gamer szék. A sárkány szék egy ír építész remekműve, akinek több, mint két évébe került ennek a széknek az elkészítése. 7 milliárd forintért kelt el.

Milkshake

Ha esetleg az ezer dolláros fagyit nem engedheted meg magadnak, de szeretnéd egy kicsit elkényeztetni magad, akkor csupán 500 dollárért megveheted magadnak ezt a nevetségesen túlárazott tejes löttyöt a powder room nevezetű Los Angeles-i koktélbárban, amit a bár megnyitójára lett megálmodva és megvalósítva.

Hotelszoba

A világ legdrágább hotelszobája egészen pontosan 20 millió forintba kerül egyetlen éjszakára. A royal penthouse suit a genfi president wilson hotelben található, ahol olyan hírességek szálltak meg, mint Bill Gates és Bill Clinton.

Tévé

Van egy férfi, aki leginkább elektronikai eszközökkel foglalkozik és képes bármilyen tárgyat az ipad-ektől kezdve a laptokon át, egészen egy playstation-ig arannyal beborítani és gyémántokkal díszíteni. Stuart az, aki a világ legdrágább tévéjének a megalkotásáért felelős. A tv neve nem más, mint a prestige hd supreme rose edition, aminek az ára 584 millió forint.

Karóra

Drága karórákról lévén szó talán az első dolog ami eszedbe jut az egy apple watch, de a Phatek Phillipe Calibre 89 -hez képest egy apple watch csak fillérekbe kerül. Az 1.3 milliárdos forintba kerülő óra nem egy karóra, hanem egy zsebóra.

Kutya

Ez a vörös színű tibeti mastiff a világ egyik legdrágább kutyája. Egy kínai milliárdos vásárolta meg. A nagy folt névre hallgató négylábú jószág már egy éves kora előtt is elérte a 81 kg-ot, de a kutya magas árának az oka az az, hogy nagy foltot tartják a Tibeti mastiff-ok tökéletes egyedének, aminek az elérésé rengeteg kutatásába került Lu Liang-nak, aki nagy foltot 380 millió forintnak megfelelő összegért adta el.

Mit gondoltok? Megéri? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments