HomeInteresting10 hétköznapi tárgy amit eddig rosszul használtál.

10 hétköznapi tárgy amit eddig rosszul használtál.

Biztos veled is megesett már, hogy az évek óta használt tárgyaid rejtett vagy épp valódi funkcióját egyáltalán nem ismered. Például éveken keresztül az embereknek fogalma sem volt arról, hogy mire szolgálnak a tornacipők oldalán lévő plusz lyukak, ahogy azt sem tudták, miért van két billentyűn is egy picike sáv. Mivel az iskolában ilyen jellegű dolgokat egyáltalán nem tanítanak meg, maradnak a szülők/nagyszülők elméletei vagy az internet. Ezen a felületen rengeteg érdekességre bukkanhatunk, ahol könnyedén megtudhatjuk, hogy egyes tárgyak voltaképpen mire is szolgálhatnak. Mostani cikkünkben 10 ilyet gyűjtöttünk össze.

1, Rombusz a hátizsákok elején.

Kezdetben ezek a rombuszok voltaképpen tárolás céljából kellettek, mikor az emberek kirándulni mentek. Erre a részre kötelet, karabinert, cipőt lehetett kötni, így az illetőnek azokat nem kellett vinnie a kezében. Ma már egyáltalán nem használják, viszont ugyanúgy rajt van az összes táskán.

2, Picike pont a telefon hátsó részén.

Ez az apró pont a telefon hátulján, mely a kamera és a vaku között helyezkedik el voltaképpen egy második mikrofon, ami videókészítésnél nagyon hasznos tud lenni.

3, Fogpiszkáló.

Sokan azt gondolják, hogy ez csak egy egyedi formatervezés, de nem így van. A japánok azzal a céllal készítették el így, hogy a végét le kelljen törni, és alá lehessen támasztani, ha esetleg újra szükség lenne rá.

4, Kis csíkok a billentyűzeten.

Bizonyára te is észrevetted már gépelés során az “F” illetve a “J” billentyűkön, hogy egy kis csík van rajtuk. Nos ezek támpontokként szolgálnak. A mutatóujjakat ezekre a billentyűkre kell tenni és a gyorsírók innen tudják, hogy mely billentyűk merre találhatók.

5, Lyukak a tornacipőkön.

Az első ilyen cipőket valójában kosárlabdázóknak csinálták. Annak érdekében, hogy a cipő szorosabban illeszkedjen a lábukhoz, ezeken a plusz lyukakon is átfűzték a cipőfűzőket. A legtöbb tornacipőről mind a mai napig nem szedték, ám ma már csak szellőzésre szolgálnak.

6, Fokhagyma nyomó, mint meggymagozó.

Ha van fokhagymanyomód, biztos te is elgondolkodtál azon, hogy vajon mire szolgálhat a másik végén lévő kiálló rész és lyuk. Nos, azt az oldalt meggymagozásra lehet használni.

7, “Zseb” a női fehérneműben.

Ezeket a “zsebeket” gusettnek nevezik a fehérnemű készítés iparágában. Ezek általában pamut vagy más jól szellőző anyagból készítik, melyek lehetővé teszik, hogy az intim területek szárazak maradjanak.

8, Csíkok a sniccerek pengéin.

A sniccerek végén lévő fekete műanyag részt rá lehet helyezni a pengére, melyre ha nyomást gyakorolunk, akkor le lehet törni. Ezt általában akkor szokás csinálni, mikor a penge már nem elég éles.

9, Fiók a sütő alatt.

A legtöbben serpenyőket, tepsiket tárolnak ezekben a fiókokban pedig valójában egészen más funkciója van. Ezek valójában az étel melegen tartására szolgálnak egy-egy esemény vagy rendezvény esetén.

10, Spagettikanál közepén lévő lyuk.

Gyakorlatilag senki sem tudja belőni, hogy egy főnek mégis mennyi spagetti kell. A spagettikanál közepén lévő lyuk viszont pontosan annyi tésztát fogad be, amennyi egyetlen embernek szükséges, így nem kell a megmaradt tésztát kidobni.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments