HomeInteresting10 helyzet, amit a nők nem bocsátanak meg egy párkapcsolatban

10 helyzet, amit a nők nem bocsátanak meg egy párkapcsolatban

Ha éltél már valaha párkapcsolatban, valószínűleg tudod, hogy vannak olyan szituációk, amikor nehézségekkel, problémákkal, félreértésekkel és zavarodottsággal kell szembenézni. Amikor olyan kérdéseket teszel fel magadnak, mint például: „Vajon meg fog változni?”, vagy: „Mi lesz, ha még rosszabb lesz a kapcsolatunk, ha megváltozik?”, tudd, hogy eljött az idő, hogy átértékeld a körülötted lévő dolgokat! A cikkben tanácsokkal szeretnénk segíteni, hogy tudd mit tegyél, ha a szíved is és az eszed is mást mond.

1. Veszekedések és támadások
Egy kapcsolatban teljesen normális, ha vannak nézeteltérések, veszekedések. Ám az ilyen helyzeteket közösen kell megoldani, lehetőleg higgadtan, próbálva a másik nézetét, felfogását elfogadni.
Habár vannak szituációk, amiket egyértelműen nem szabad tolerálni. Például, ha egy férfi megüt egy nőt, arra nincs mentség! Ebben az esetben egyből szállj ki a párkapcsolatból!

2. Fura humor vagy diszkrimináció?
Mindenkinek más a humorérzéke, ez természetes. Ám akkor vannak gondok, amikor a párod olyan dolgokat tart viccesnek, amik sértenek más embereket, vagy éppen kinevet másokat olyan dolgok miatt, amikről nem tehetnek. Ha meg tudod győzni a párodat, hogy ez nem szép dolog, mi több, el is ismeri, nincs gond. Ám, ha ez nem így történik, el kell gondolkodnod, hogy mennyire illetek össze!

3. Törődés vagy irányítás?
Adott egy szituáció, miszerint közlöd a pároddal, hogy este a barátaiddal mész valahova. Ha ezt elfogadja, minden rendben van. De ha szeretné megtiltani, mi több, állandóan ellenőrizget és nem bízik benned, ott már gondok vannak. Természetesen feltételezve, hogy azelőtt mindig hűségesek voltatok egymáshoz és semmilyen okot nem adtatok a másiknak, hogy így viselkedjen.

4. Barátok vagy „barátok”?
Néha mindannyian féltékenyek vagyunk. Ha a párodnak vannak női kollégái, akikkel baráti viszonyt ápol, az nem jelenti azt, hogy meg is csal. Ha nem szereted az efféle szituációkat, közöld vele. Vagy lehetsz azon is, hogy jobban megismerd a kollégáit, szervezhetsz például közös programokat, így könnyebben fel tudod mérni a helyzetet.
De persze vannak esetek, amikor jogos az aggodalmad. Ilyen, amikor a párod erősen tagadja, hogy beszélne vele, vagy éppen állandóan tereli a témát. Az is intő jel, ha nem akar bemutatni neki.

5. Ha semmiben sem segít vagy „a nő helye a konyhában van” elvet vallja.
Ha a párod úgy véli, hogy a házimunka kizárólag a te feladatod, mi több, sosem hajlandó segíteni, itt az ideje elgondolkodnod azon, hogy mennyire illetek össze!

6. Sértődés vagy büntetés?
Az embereket nagyon könnyű megbántani. Néha ez annyira súlyos lehet, hogy időre van szüksége a sértettnek, hogy túltegye magát rajta. Szánjatok több időt arra, hogy elmondjátok egymásnak mit éreztek. És ne feledd, a másikat is ugyanolyan könnyű megbántani, mint téged. A gondok akkor kezdődnek igazán, amikor ezek a megbántások rendszeresek és a beszélgetések sem vezetnek sehova.

7. Beállítottság vagy sértés?
Mindannyian szeretnénk kedves szavakat hallani minden nap, habár sok férfitől ez távol áll. De ne aggódj, ez lehet a neveltetésétől (vagy annak hiányától :)), valamilyen gyerekkori dologtól vagy egyszerűen attól, hogy ilyen a személyisége. Ne feledd, hogy a szeretetet nem a szavak igazolják, hanem a tettek és a viselkedések.

8. Fáradtság vagy élősködés?
Mindnyájunknak vannak nehéz időszakai, amikor a legtöbb, amit szeretnénk az az, hogy pihenjünk. A problémák ott kezdődnek, amikor a sok pihenés után sem hajlandó semmit sem tenni, csak fekszik, vagy éppen ül a TV/számítógép előtt. Ilyenkor fennáll az esélye annak, hogy a párod depressziós. Ebben az esetben ajánlatos szakemberhez fordulni.

9. Félénk vagy közömbös?
Vannak férfiak, akik félnek kezdeményezni, nem szeretnek órákat telefonálni, vagy írogatni. Ha ilyennel találkozol, lehet, hogy egy introvertált személyről van szó, vagy éppen egyszerűen félénk. A jó megoldás erre az, hogy beszélgess vele. Ha a beszélgetés idővel sem jut tovább, lásd be, hogy értelmetlen a párkapcsolat vele.

10. Takarékos vagy kapzsi?
A férfiaknak sokszor nehéz megérteni, hogy miért van szükséged egy újabb ruhára vagy cipőre, amikor van már azon kívül 20 másik. 🙂 És elképzelhető, hogy olyan anyagi helyzetben van, hogy nem engedheti meg magának, hogy vegyen neked egyet. Ilyenkor nem szabad „felfújni” a dolgot, hanem el kell fogadni.
Ám ha a párod majdnem hogy megtiltja neked, hogy megvegyél olyan dolgokat, amikre valóban szükséged van (pl. télikabát), abba nem szabad beletörődnöd. Könnyen lehet, hogy valamiféle mentális problémája van.

Most Popular

Recent Comments