HomeKapcsolat10 flörtölési és randiszokás, ami külföldön könnyedén bajba sodorhat

10 flörtölési és randiszokás, ami külföldön könnyedén bajba sodorhat

A szerelem jön, lát és győz, sőt, az sem érdekli, melyik földrészen vagyunk éppen. De, mi történik akkor, ha egy olyan emberbe szeretünk bele, akinek teljesen más a kultúrája, mint nekünk? Mivel egy-egy randevú illemtana és a tabu témák nem mindenhol egyformák, rendkívül óvatosnak kell lennünk. Korántsem egyértelmű, hogy ami Magyarországon elfogadott és be is válik, az külföldön is ugyanúgy működni fog.

A szerelem csodálatos dolog és amennyiben szeretnénk elérni, illetve megtartani azt, jobb megismerni a külföldi flörtölési és randevú szabályokat, valamint a tabu témákat. Ugye te sem akarod, hogy a rózsaszín köd bajba sodorjon? Ha így van, akkor érdemes elolvasnod posztunkat.

A szeretet nyilvános megjelenítése

Sokan emlékszünk még rá, hogy a középiskolában bizony nem szabadott csókolózni az iskola folyosóján, mert nagy bajba kerülhettünk emiatt. Nos, néhány külföldi országban, mint például Japánban vagy Koreában egy kis ölelés, homlokpuszi vagy csók súlyos büntetést von maga után. Az intimitás ezen része ugyanis tilos, legalábbis nyilvános helyen. Szaúd-Arábiában és a többi arab országban akár börtönbe is zárhatnak egyetlen nyilvános csók miatt.

Nincs nyilvános vonzalom

A világon több kultúra is létezik, amelyben az emberek kimutatják egymás iránti vonzódásukat és szeretetüket. Még akkor is így van, amikor a barátaikkal találkoznak. Számos közép-és dél-amerikai országban az emberek puszival üdvözlik egymást, még akkor is, ha előtte soha nem találkoztak. Ha a nyilvánosság előtt nem így tesznek, akkor hűvösnek és érzéketlennek tekintik őket.

A számla felosztása

Mindig dilemma lehet, hogy egy-egy randevú alkalmával ki fizeti a számlát. A hagyományokat tekintve a férfi fizeti a randi minden költségét, de vannak olyan a hölgyek, akik emiatt kellemetlenül érzik magukat. Úgy érzik, hogy kihasználják a férfi anyagi lehetőségeit, éppen ezért több esetben javasolják, hogy osztozzanak a számlákon.

Dél-Koreában azonban, nőként soha ne erőlködj, hogy fizetni szeretnél, mert partnered sértőnek fogja találni ezt. Ugyanakkor az is elfogadott az ország lakosai között, hogy az fizet, akinek magasabb a keresete, sőt, barátok között ez a nőknek is engedélyezett.

Megjelenés az esküvőkön

Esküvőre menni meghívottként mindig elgondolkodtató, mármint azt a helyzetet illetően, hogy egyedül vagy párban jelenjünk meg a nagy eseményen. Nyilvánvaló, ha van párunk, akkor vele megyünk. Abban az esetben viszont, ha akkor éppen egyedülálló személyek vagyunk, nem mindenhol jelenhetnénk meg.

Az Amerikai Egyesült Államokban például, ha valaki szingliként állít be egy lagziba, akkor a barátok és családtagok máris regisztrálják őt egy társkereső oldalon. Persze nem a szó szoros értelmében, de a lényeg, hogy nem tartják elfogadhatónak, ha valaki egyedül jelenik meg egy esküvőn. Az Egyesült Királyságban azonban, teljesen más a helyzet. Egyes esküvői meghívók meg is követelik, hogy a nőtlen férfiak egyedül vegyenek részt a szertartáson. Bizonyos kultúrákban az esküvők az év legnagyobb társadalmi eseményei, amelyeken ismerkedni lehet.

Csókolózás

A csókra a legtöbb országban oda kell figyelnünk, mert mindenhol tolerálják ennek nyilvános formáját. Hazánkban senki nem fog szólni, sőt, büntetést sem von maga után, ha adunk egy csókot párunknak az utca közepén, de Lengyelországban például akkor teszel a legjobban, ha partneredet maximum megöleled, a többivel pedig vársz, amíg hazaértek. Ott ugyanis a csók már a komoly kapcsolatok jele. A lengyel emberek nem csókolóznak nyilvánosan, ha csak egy kis kalandról van szó.

Randevú egy elegáns étteremben.

Az amerikai emberek szívesen mennek elegáns étterembe már az első randevún. Persze teljesen érthető, hogy nem egy McDonald’s-ban találkoztok, ha csak nem vagytok középiskolások.

Svédországban például, az első találkozás alkalmával csak egy cukrászda vagy kávézó jöhet szóba. A svédek csak akkor randevúznak elegáns helyen, ha a kapcsolat kezd komolyra fordulni.

Korán érkezés vagy késés

Az amerikaiak előszeretettel késnek egy-egy randevúról, ugyanis úgy tartják, ha valaki túl korán érkezik, akkor túlságosan ragaszkodik partneréhez és fut utána. Hogy ne éreztessék ezt senkivel, sőt, ne legyenek pletyka tárgyai inkább a késés mellett döntenek.

Németországban azonban egyáltalán nem tolerálják a késést, mert minden ember idejét értékesnek tartják, így nem akarják rabolni azt.

Ajándék kinyitása az ajándékozó előtt.

Ajándékot kapni mindig jó érzéssel tölti el az embert. A kinyitást illetően viszont vannak szabályok. Amerikában például, fontosnak tartják, hogy az ajándékozó előtt nyisd ki, amit kaptál tőle, mert ha nem így teszel, megsérted őt. Ugyanakkor az ázsiai országokban, mint Kína vagy India, ez éppen ellenkezőleg működik. A keleti országokban csakis akkor nyitják ki az ajándékokat, ha már mindenki távozott a partiról. Egyrészt ez a tisztelet jele, másrészt pedig kapzsinak tartják azt a személyt, aki azonnal nekiesik az ajándékok kicsomagolásnak.

Étkezési szokások

Az étkezési szokásokról mindenképpen meg kell győződnünk, különösen akkor, ha partnerünkkel osztozni szeretnénk az ételen. Rengeteg országban tilos átadni a másik félnek a saját ételünket vagy abból néhány falatot.

A nyugati országokban nem illik kézzel megosztani az ételt, ehhez mindig evőeszközt kell használni. Japánban viszont az étel pálcikával történő átadását a temetésekhez kötik, ezért helytelennek tartják. Kínában pedig a tésztát nagy körültekintéssel érdemes fogyasztani, ugyanis annak megtörése balszerencséhez vezet.

Virágok adása

Az országok többségében a férfiak virággal kedveskednek a hölgyeknek, akár már az első randevún is. Oroszországban azonban ez nem helyénvaló, mivel ott csak két alkalommal adnak virágot. Az egyik a temetés, a másik pedig a nőnap. Továbbá az sem mindegy, hogy páratlan vagy páros számú virágot ajándékozunk. A páros számú virág elve a temetésekre van fenntartva.

A történelemben már korábban is bonyodalmakat okozott a virágok adása. A viktoriánus korban például, sértésnek számított, ha valaki sárga rózsát adott valakinek, mivel úgy vélték, hogy ez a virág a féltékenység és a hűtlenség jele. Napjainkra ez is megváltozott, hiszen a sárga rózsa ma már a barátságot jelképezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments