HomeInteresting10 érdekesség a mindennapokból, amiről nem tudjuk valójában miért jöttek létre.

10 érdekesség a mindennapokból, amiről nem tudjuk valójában miért jöttek létre.

Napi szinten kerülnek olyan dolgok elénk aminek a valós okát, és hogy mire lehetne alkalmazni nem ismerjük. A létezésük megszokottá vált, és valójában már fel sem tűnik, hogy mi célt szolgálna. Íme 10 olyan megfejtésre váró dolog amely senki számára nem lesz újdonság, ám a célja biztos új lesz neked is.

1.  A hurok létezésére az ing hátán valójában csak feltevések léteznek. Az első, hogy az ing felakasztására szolgál. A második, hogy a nyakkendő megkötésében szolgált szerepet. 

2. A kábelen elhelyezett hengert „ferrit gyöngynek” nevezik. Szerepe pedig, hogy elnyomja a nagy frekvenciájú zajokat az elektronikus áramkörökben.

3. A szemfülesek észre vehették már, hogy a repülőgépeken az ablakon egy kis lyuk található. Ennek pofon egyszerű a magyarázata. Az ablak két műanyag táblából áll. Ezek közti légnyomás elosztására szolgál.   4.A kék színű radír az emberek 90 százaléka szerint a toll eltüntetésére szolgál.De valójában ugyan azt a célt szolgálja, mint egy normál radír. Csak épp nem hagy nyomot és erősebb anyagokon is használható.

5. A vízszintesen elhelyezkedő gomblyuk, olyan céllal jött létre, hogy a kanyarodó merev felületeken könnyen kigombolódhat az ing. Ám az hogy a lyuk nem függőlegesen, hanem vízszintesen helyezkedik le, ezt nem teszi lehetővé. 

6. A cipőkön található plusz lyukak. Senki nem érti de egy nagyon hasznos dolgot szolgál. A megfelelő alkalmazás itt látható ebben a videóban. A valódi ok tehát, hogy a cipő stabilan fogja lábunk, és hogy a hosszú fűzőt ne kelljen eltűrni ahhoz, hogy ne lépjünk rá.  

Ebben az esetben a cipő szellőzését oldották meg ilyen módon. 

7. A spagetti tálalón található lyuk, oly célt szolgál, hogy a háziasszonynak segítséget nyújtson. A lyukban egy átlagos adag mennyiségű tészta fér bele. Ha tudjuk, hogy 2 főre főzünk nem kell kifőzni mind. Elég két lyuknyi adagot a vízbe tenni. 

8. A farmeron található mini zseb elterjedt oka, hogy a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhességtől védő kondom elhelyezésére szolgáló kis zseb. Ám a valós okát már kevesebben ismerik. Ami azért jött létre, hogy a zsebóráknak legyen helyük.

A szegecsek a varrásokat kívánják erősíteni. Mivel a munkás emberek igazán igénybe vették a ruházatot, ezért létrehoztak egy szegecses megoldást. Ezzel a ruha élettartamát hosszabbítva.  

9. A lyuk a toll kupakján. Aminek valós oka, hogy lenyelés esetén ne zárja el a légutakat, és a levegő tudjon áramlani. 

10. A plusz anyag amit egy ruhához kapunk. Nem más célt szolgál, mint a mosási teszt elvégzésére. Ez alapján tesztelhetjük, hogy milyen anyagra, hogy reagál az anyag. 

Most Popular

Recent Comments