HomeInteresting10 elképesztően kreatív ötlet, amellyel vége az unalmas munkavégzésnek.

10 elképesztően kreatív ötlet, amellyel vége az unalmas munkavégzésnek.

Az emberek rengeteg órát töltenek a munkahelyükön, és az idő nagy részében üldögélnek a székükben. A hosszú órákon át tartó ülés negatívan hat az egészségre. Valamint ez idő alatt nem lehet mindig aktívan figyelni a munkára, valamivel inspirálni kell a munkavállalókat, hogy jól dolgozzanak. Bizonyos munkaterületek változásai természetes módon javítják hatékonyságukat.

Álló asztal

Noemál esetben mindenki, ülve végzi a munkáját a számítógépe előtt. Olyan asztalokat kellene tervezni, ahol ha akarunk leülünk, ha akarunk állunk. Ez azért is jó mert az állóképesség csökkenti az elhízás eséylét. Sőt segít a vércukorszint szabályozásban és redukálja a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Bicikli szék

Minden munkáltatónak be kellene vezetnie ezt a rendkívül érdekes találmányt. Mert míg dolgozik az ember közben az állóképességét is tudja fejleszteni. Így kevesebb az esélye annak is, hogy a munkavállaló elalszik napközben.

Mókuskerék asztal

Az irodai munka egy monoton végeláthatatlan folyamat. Ezzel a módszerrel fel lehet dobni a munkahelyi hangulatot. Igazából se 8 órán át tartó ülés, se állá nem tesz jót az emberi szervezetnek, hát mit szólnál hozzá, ha sétálnál egy kicsit meló közben? A sétálás pozitív hatással van az egészségre.

Fitball szék

Minden irodista tudja, hogy egyik szék rosszabb, mint a másik. Kényelmetlen, rossz testtartást eredményez, mindened fáj a nap végére. Ennek a széknek köszönhetően, tuti, hogy helyes testtel fogsz az aszatlodnál ülni. Ha akarod néha kisebb rugózásokat is végezhetsz rajta gondolkodás közben.

Állószékek

Ez a hordozható állványszék kissé érdekes lehet, de mindkét pózból a legjobbat hozza ki, például az ülés kényelmét valamint az állás egészségügyi előnyeiben is részesülsz.

Stresszlabda

Sokan voltatok már ideges, stresszes, frusztráló helyzetben a munkahelen. Ez a stresszlabda, amit az asztalod alá erősíthetsz segít abban, hogy egy kicsit lenyugodj és, ami a legfontosabb, hogy ne küldj el senkit indokolatlanul a fenébe. Bárki találta is ki zseni volt.

Arcképes darts tábla

Nem értesz egyet a főnököddel? Semmi sem akar összejönni? Számos lehetőség van arra, hogy az irodában lévõ emberek idegesek legyenek valami miatt. Tartsd magadban a haragod, van egy sokkal jobb módszere annak, hogy kiadd magadból a fesszkót. A düh és az idegesség csökkenti a hatékonyságot. Ha dühös vagy ideges vagy, használd a darts táblát egy személy fényképével, amelyet ráillesztettél. Tényleg működik.

Használd a lépcsőt

Mindannyian tudjuk, hogy a lépcső jobb, mint a lift használat. De gyakran találunk olyan okokat, mint például az idő hiánya, vagy fáradtság, és ez elég jó indok tud lenni, hogy a liftet használjuk. Az irodák megreformálhatják ezt a nézetet, egy kis kreativitással emlékeztetik az embereket arra, hogy az egészségesebb utat válasszák.

Egy kis szundi meló közben vagy ha jobban tetszik Siesta idő

Japánban ez teljesen elfogadott dolog, hogy megengedik a munkavállalóknak, hogy szundítsanak egy keveset a nap folyamán. A világ többi országa persze nem ét ezzel egyet. A közelmúlt kutatásai azt bizonyítják, hogy egy kis siesta növeli a munkavállalók kreativitását és hatékonyságát.

Falmászás

A Google irodáiban felállított hegymászófal biztosan nagyszerű módja annak, hogy támogassák az alkalmazottakat egészségük megtartásában és mindemellett nagyon jó móka is lehet. Falmászás közben előrukkolhatnak egy jó ötlettel is. Hiszen nem mindig az íróasztal és számítógép előtt jön az ihlet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments