HomeHome10 egyszerű dolog, amit mindennap rosszul csinálsz

10 egyszerű dolog, amit mindennap rosszul csinálsz

Vannak olyan mindennapi dolgok, amik már annyira megszokottá váltak, hogy el sem gondolkodunk, lehetne-e máshogy, jobban csinálni azt. Pedig a válasz az, hogy lehet! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 ilyet:

1. A kormány helyes fogása
Az első képen lévő mód azért nem jó, mert baleset esetén a légzsák nem tud megfelelően kinyílni. Nem beszélve az autó kevésbé stabil irányításáról.

2. A WC leöblítése
A „nagy dolog” elvégzése után, mindig hajtsd le a wc tetejét és úgy öblítsd le. Ugyanis ha fel van hajtva a tető, öblítés közben a víz és széklet apró részecskéi összekeveredve kijutnak a levegőbe és rászállhatnak a különböző tárgyakra.

3. Dezodorozás este
A kevésbé hatékony, ha reggel, egyből zuhanyozás után használod a dezodort. Ilyenkor ugyanis könnyebben eltömíti a verejtékcsatornákat, mi több, ha nagyon vizesek vagyunk, az nem fog megszáradni, hanem egyszerűen lefolyik. Azért jobb este, mert akkor a bőr már szárazabb és a verejtékmirigyek sem olyan aktívak. Természetesen ekkor is célszerű várni fürdés után.

4. A szekrény hatékonyabb kihasználása
Az alábbi képen látható, hogy ebben a formában sokkal jobban ki tudjuk használni a szekrényben lévő helyet, kevésbé gyűrődnek a ruhák, mindegyikről tudjuk már első ránézésre, hogy melyik az, illetve ha egyet kiveszünk, nem fog a többi „összedőlni”.

5. Köhögés, tüsszentés
Azért nem célszerű a kezünket, tenyerünket használni, hiszen azzal fogunk meg mindent és így könnyebben terjesztjük a betegségeket.

6. Turmixgép tisztítása
Ha eddig szivaccsal csináltad, mutatunk egy jobb módszert: egyszerűen önts bele (lehetőleg ne hideg) vizet, mosogatószert és kapcsold be. Ennyi.

7. Alvási pozíció
Lehet, hogy szeretsz a hasadon aludni, de ez a póz nem ideális a gerincednek és a hátadnak. Ha teheted, feküdj a hátadon.

8. A billentyűzet lábai
Ha kihajtott lábakkal használod a billentyűzetet, próbáld meg anélkül. Így kényelmesebb lesz a csuklódnak.

9. Ruhák a vállfán
Ezzel a trükkel meg tudod előzni, hogy a vállfa nyomot hagyjon ruhán.

10. Cipőfűzők
Ha így főzöd be a cipőfűződ, nem fog kikötődni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments