HomeInteresting10 dolog, amit sürgősen abba kell hagynod, ha spórolni akarsz

10 dolog, amit sürgősen abba kell hagynod, ha spórolni akarsz

Vannak emberek, akik két kézzel kapaszkodnak a pénzbe, és vannak, akik pedig ugyanennyi kézzel szórják azt. A legtöbb ember impulzív vásárló, vagyis olyan termékekbe fektetnek pénzt, amikre igazság szerint egyáltalán nincs szükségük, nincsenek rászorulva. Annak érdekében, hogy pénzt takaríthass meg bizonyos tevékenységeket és szokásokat abba kell hagynod. Ilyen például az indokolatlan vásárlás, az új elektronikai termékek megvásárlása, sorban állás közbeni vásárlás és így tovább. Mai cikkünk pontosan erről a témáról fog szólni.

1, Éttermekben való étkezés.

Ha van mit ennetek otthon a családdal nem érdemes elmenni étterembe. Ezzel csak a pénzt költitek, holott lenne más is, amire azt az összeget el lehetne költeni. Ha nincs különleges eseményről szó, akkor jobb az otthon elkészített kaját megenni.

2, Feliratkozás streaming szolgáltatásokra.

Streaming szolgáltatás, például a Spotify, a YouTube és társai. Prémium előfizetéssel megszabadulhatsz a nem kívánt hirdetésekről, reklámoktól, amik folyton zavarják a szórakozást. Viszont nem olyan nehéz megvárni egy adott hirdetést, szóval teljesen fölösleges ilyenre előfizetni. Ezeknek a streaming szolgáltatásoknak egyébként biztos bevételre van szüksége ahhoz, hogy a működhessenek, de nem érdemes erre költeni pénzt.

3, Lottójegyek vásárlása.

A lottójegyek vásárlásával megint csak sok pénz mehet el a háztól. Persze néha logikusnak tűnik ilyen szelvényeket venni, hisz neked is van esélyed megnyerni a főnyereményt. Ám ennek a valószínűsége elég kevés, így nem érdemes erre pénzt pazarolni.

4, Nyaralás.

Lehet okosan is nyaralni, anélkül, hogy két kézzel szórnád a pénzt. Először is ne foglald le mindjárt a legelső szállodát, amit az internet feldob, hanem böngéssz a lehetőségek között. Használd ki a legjobb ajánlatokat, utazással járó előnyöket és a többi. Ne gondold, hogy egy kemping nem annyira jó hely, mint egy három-négy csillagos szálloda.

5, Vásárlás.

Csak abban az esetben vásárolj, ha tényleg szükséged van az adott termékre/termékekre. Ha csak porfogónak vagy csak azért veszed meg, hogy egyel több legyen, akkor fölösleges is kinyitni a pénztárcád.

6, Edzőtermi bérlet.

Az edzőtermi edzések helyett, otthon is lazán elvégezheted ugyanazokat a gyakorlatokat, és azért még pénzt sem kell fizetned. Viszont, ha te szeretsz lejárni az edzőterembe és ott elvégezni a gyakorlatokat akkor semmi akadálya annak, hogy havi vagy akár éves bérletre is beruházz.

7, Impulzív vásárlás.

Vannak emberek, akik olyan dolgokért is képesek pénzt kiadni, amire voltaképpen nincs is szükségük. A vállalkozások, szupermarketek sok taktikát alkalmaznak, mellyel tudat alatt rávesznek, hogy fölösleges dolgokat is megvegyél. Tanulmányok szerint ezek a vásárlások örömmel töltik el az embereket. Csak azzal nincsenek tisztában, hogy ezek ideiglenes jellegűek.

8, Sorban állás közbeni vásárlás.

Az egyik legdrágább taktika, amellyel újra impulzusos vásárlásba csöppenhetsz. A pénztárnál való sorban állás közben olyan termékeket is beletehetsz a kosaradba, amit nem is akartál megvenni. Mikor legközelebb sorba állsz, gondolj arra, hogy ezekre a termékekre nincs szükséged.

9, Eldobható tárgyak használata.

Nincs értelme olyan tárgyakat vásárolni, melyet egy használat után ki kell dobni a kukába. Ehelyett érdemes újrafelhasználható termékeket venni, melyeket még évekig lehet használni. Az eldobható cikkek kiválóan alkalmasak bizonyos eseményekre, például szülinapra, de a kerámia edények jobb alternatívaként szolgálnak a mindennapi használatra.

10, Elektronikai eszközök.

Az emberek hajlamosak egy vagyont költeni olyan dolgokra, amik nem is kellenek nekik. Ilyen például az új iPhone, amiért az emberek hanyatt-homlok rohannak a boltokba, hogy megkaparinthassák, de miért? Ha egy éve szerezték be az új modellt, ami amúgy még mindig kifogástalanul működik, miért van szükség egy még újabbra?

Te spórolsz? Hogy csinálod?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments