HomeInteresting10 dolog, amit a legtöbb ember nagyon rosszul tárol az otthonában

10 dolog, amit a legtöbb ember nagyon rosszul tárol az otthonában

Vannak dolgok, amik magától értendőek a számunkra ilyen például, hogy a kenyeret kenyértartóba tesszük, a tortát tortaformába készítjük, a fűszereket fűszertartóba öntjük a tojásokat pedig tojástartóba helyezzük. Tudjuk, hogy a különböző vegyszereket a fürdőszobában tároljuk, hogy a ruhákat a szekrényben és így tovább. Ennek ellenére mégis vannak olyan dolgok, amiket rosszul csinálnunk és észre sem vesszük. Például sokan rossz helyen tárolják a mosóport, tampont, sminktermékeket és a többi. A mai cikkünket azzal a céllal készítettük el, hogy bemutassuk nektek, mit hibáztok el, ám megosztjuk azt is, hogy hova kell ezeket a termékeket, tárgyakat tennetek, hogy hosszabb ideig tudjátok őket használni.

1, Krémek és bőrápoló termékek

Sokan a párás fürdőszobában tárolják ezeket a termékeket holott az ápoló kozmetikumokat száraz, sötét és hűvös helyen kellene tartani. Fontos, hogy jó messze legyenek a fénytől és magas hőmérséklettől, így tökéletes közeg nekik egy szekrény, éjjeliszekrény.

2, Dekoratív kozmetikumok

A legtöbb nő a dekorkozmetikumait pontosan ugyanazon a helyen tartja, mint a krémjeit. A probléma viszont az, hogy a magas pára mellett számtalan baktérium és gomba veszélyezteti a kozmetikai termékeket, bár nem mindegyik veszélyezteti az egészséget, de jobb a békesség és célszerűbb biztonságos közegbe tenni. A szemre való és por állagú termékeket hűvös, száraz helyen kell tárolni. A legnagyobb probléma az, hogy a magas pára felnedvesíti és tönkreteszi az ilyen termékeket. A szakértők azt javasolják, hogy a rúzst ha lehet tartsuk hűtőszekrényben.

3, Körömlakk

Nem sok ember van tisztában azzal, hogy a nap és a hő hatására kiégnek a lakkból a pigmentek. Pontosan ebből kifolyólag érdemes őket szekrényben tárolni. Így hosszabb ideig lehet őket használni. Ha viszont azt akarod, hogy a lakk tovább maradjon pigmentált, akkor tartsd hűtőszekrényben.

4, Szivacsok és sminkecsetek

A csepp alakú szivacsok nagy népszerűségnek örvendenek a lányok körében. Ennek az az oka, hogy nagyon kényelmesek és jól lehet velük dolgozni, jól lehet őket tisztítani és a fürdőszobában is jól néznek ki. Viszont a magas páratartalom az ilyen eszközök esetében is problémát jelentenek, mert a baktériumok és a penész azonnal megjelennek rajta. Az összes létező sminkkészletet száraz helyen kellene tartani, mely jól szellőzik.

5, Egészségügyi betétek és tamponok

A nők általában a fürdőszobájukban tárolják ezeket a termékeket. Az egészségügyi betéteknek jó hely, viszont a tamponoknak nem. A tamponban lévő anyag felszívja a nedvességet és ideális környezetet teremt a baktériumok számára. Ezeket a termékeket érdemes árt fiókban, egy dobozban, esetleg tükrös szekrényben tárolni.

6, Selyem ruhák

A molylepkék nagyon szeretik a selyemből készült ruhákat és képesek mindenhova berágni magukat. Annak érdekében, hogy ne legyen a kedvenc blúzod, sálad az ő martaléka, fontos, hogy elpakolás előtt kimosd. Erre azért van szükség, mert a lárvák a haj, a bőr és az izzadságfoltokból nyerik ki maguknak a táplálékot.

Ha el akarod tenni ezeket a darabokat, mert már nincs rájuk szükséged, akkor pamut anyagból készült zsákba tedd be őket. Viszont még biztosabb védelemmel látod el, ha molylepke elleni tárgyat, eszközt, terméket teszel a zsákokba, szekrényekbe.

7, Melltartók

A legáltalánosabb hiba, amit a nők elkövetnek a melltartóval, hogy félbehajtva rakják el és más fehérneműk mellé teszik. Ez viszont rossz döntés, hisz a kosarak így eldeformálódnak, az anyag megnyúlik, és kisebb nyomok jelennek meg rajta. Viszont vállfán sem szabad őket tárolni, mert a ruhacsipeszek is nyomot hagynak. Annak érdekében, hogy a melltartók megőrizzék a formájukat polcra, fiókba kell tenni. Ha nincs elegendő mennyiségű helyed, akkor egymásra is lehet tenni úgy, hogy a kosarak ne sérüljenek meg.

8, Edények

Mindenki tudja, hogy bizonyos edényekkel mennyire kell vigyázni. A teflon bevonatú edények pontosan ilyenek, hisz képesek egymást megkarcolni. Annak érdekében, hogy egyiknek se essen bántódása, fontos, hogy papírral válaszd el őket a fiókban, szekrényben. Így sokkal hosszabb ideig lehet őket használni.

9, Mosópor

A gyártók azt javasolják, hogy tároljuk a mosóport száraz helyen, ahol legfeljebb 25 ° C van. Ha ezt a fürdőszobában tárolod, akkor a por felszívja a nedvességet és összeáll, így romlik annak minősége és nem lehet vele hatékonyan mosni, arról nem beszélve, hogy eltömíti a mosógépet. Érdemes szekrényben, légmentesn zárható dobozban tárolni.

10, Ékszerek

Sokan megszokták, hogy csak fellógatják a nyakláncaikat, viszont ez nem jó ötlet. Az összes láncot, karkötőt, gyűrűt és fülbevalót külön rekeszekben kellenek tárolni, hogy ne karcolódjanak össze. Nem javasoljuk, hogy műanyag zacskóban tartsd őket, ugyanis egyes tasakok, olyan gőzt állítanak elő melyek elszínezik a drágaköveket és a fémet is.

Most Popular

Recent Comments