HomeInteresting10 dolog, ami egyes országokban tiltott, de mégis kevesen tudnak róla.

10 dolog, ami egyes országokban tiltott, de mégis kevesen tudnak róla.

Minden országnak megvannak a maga szokásai, hagyományai, törvényei, szabályozásai, amit ha az emberek megsértenek, komoly következményekre számíthatnak, ami lehet pénzbüntetés, de akár néhány év szabadságvesztés is. Más országok lakóinak ezek a törvények nagyon furák lehetnek, hiszen náluk nincsenek efféle rendelkezések. Pontosan ebből kifolyólag fontos, hogy nyaralás, kirándulás előtt tájékozódjunk a szabályokról, hogy még véletlenül se sértsük meg őket. Valószínű senkinek sem hiányzik, hogy összeakassza a bajszát egy másik ország rendőrségével vagy bíráival.

1, Gyermek szépségverseny – Franciaország.

Franciaországban olyan törvényt hoztak, mely tiltja, hogy 16 éven aluli gyermek szépségversenyen vegyen részt. Most egyetlen kislány sem hozhatja el a Mini-Miss France koronát. Akik megsértik a törvényt, két év börtönt kapnak illetve kb. 9-10 millió forintos pénzbírsággal is büntetik.

2, Kerek akváriumok használata – Olaszország.

Az olasz Monza városában megtiltották, hogy a halakat kerek akváriumba tartsák. A szakemberek úgy gondolják, hogy ezek az akváriumok nagyon károsak, ugyanis nem lehet hova tenni a szűrőket, sőt nem nyújtanak jó oxigénellátást.

3, Pletykálkodás – Fülöp-szigetek.

Binalonanban törvénybe foglalták, hogy tilos pletykálkodni, mert botrányt robbant ki. Aki megsérti a törvényt 1000-1200 forintos pénzbüntetésre számíthat valamint közmunkát kell végeznie.

4, Háromnál kevesebb séta – Olaszország.

Torinoban 160 ezres pénzbírságot szabnak ki arra, aki 3-nál kevesebbszer viszi el a kutyáját sétálni. Ez a törvény a kutyáknak kedvez, ugyanis így többször van lehetőségük hosszú sétákra menni. Annak érdekében, hogy boldogabb és humánusabb világot teremtsenek az állatok számára szükség volt erre a törvényre.

5, Helyi lakosok kaszinózása – Monaco.

A szerencsejáték-létesítmények tárt karokkal fogadják a világ minden tájáról érkező embereket, ám ide csak a turisták léphetnek be a helyi lakosok nem. Ennek nagyon egyszerű oka van Monaco kormánya fél attól, hogy a helyiek szerencsejáték függők lesznek és elvesztik a pénzüket.

6, Gyermek fizikai nevelése – Svédország.

Svédország az első ország, ahol a gyermekek testi büntetése tilos! A törvényt 1979-ben fogadták el és azóta több generáció nőtt fel így. A törvényt később elfogadták Finnországba, Norvégiába és Ausztriába is.

7, Mémek másolása és továbbítása – Ausztrália.

Ausztráliában tilos a mémek és a vicces videók megosztása. Ha valaki mégis megoszt ilyen tartalmakat az kb. 27 millió forintos bírságra számíthat vagy 5 év börtönbüntetést kaphat. Van egy nagyon szigorú szerzői jogi törvény, melyet az internet-felhasználóknak saját felelősségükre fogadnak el. Próbálkoztak enyhíteni a szabályozáson, de eddig nem jutottak semmire.

8, Videojátékozás éjfél után – Dél-Korea.

A dél-koreai videojátékok növekvő piaca komoly problémákat váltott ki. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a játékfüggőséget szigorú szabályokat vezettek be, amit Hamupipőke törvénynek neveznek. A 16 éven aluli gyermekek éjfél és hajnal hat óra között nem játszhatnak online játékokkal. Ha valaki megsérti a törvényt nagyjából 2-3 milliós pénzbírságra számíthat.

9, Szelfibotok használata – Olaszország.

Milánóban tilos az utcán étkezni és szelfibotot használni. A korlátozás célja, hogy fenntartsák a rendet a városban. Ha a rendőrség rajtakap valakit, hogy megsérti a törvényt, majdnem 300.000 forintos bírságra számíthat.

10, Fára mászás – Kanada.

Kanadában törvény tiltja a fára mászást. Ez mind a gyerekekre, mind a felnőttekre egyaránt vonatkozik. Ha valaki megsérti eme törvényt, akkor pénzbírságot kell fizetnie. 2013-ban egy férfinak kb. 106 ezer forintot kellett azért fizetnie, mert felmászott egy fára. A tilalmat az emberek testi épsége és a fák biztonsága érdekében hozták meg.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments