HomeInteresting10 dolog, ami egy pillanat alatt el tudja rontani a fürdőszobád összképét

10 dolog, ami egy pillanat alatt el tudja rontani a fürdőszobád összképét

Nemcsak a konyha képes elmondani, hogy milyenek is vagyunk valójában, hanem a fürdőszoba is. Tény, hogy sokkal kevesebb időt tölt az ember ott, viszont, abban a rövid időben is jó, ha kellemes a hangulat. Egy szép és igényes fürdőszoba tökéletes hangulatot teremthet, mely rányomja bélyegét az egész napra. Sokan azonban képesek túlzásba esni vagy épp elhanyagolni ezt a helyiséget, ami rendkívül sokat ront az összképen. Mai cikkünkben olyan hibákat mondunk el, amit gyorsan kell orvosolni ahhoz, hogy igényes legyen a fürdőszobád. Nem kell csilliárdokra gondolni ahhoz, hogy ezt ügyesen lehessen kivitelezni.

1, Gagyi minőségű szappantartó

Mivel minden egyes nap mosunk kezet, ezért akarva-akaratlanul is az első amit lefigyelünk kézmosásnál a szappantartó. A kemény szappanokkal az a baj, hogy a víz feloldja őket, és így a tartó tiszta trutyi lesz, ami ha megszárad nem nyújt túlságosan kecsegtető látványt. De a túl gagyi és silány minőségű szappantartók sem jók, mivel olcsó hatást eredményeznek. Az üveg és a fa tartók elegánsnak tűnek, ám a fa nem tart sokáig, az üveg pedig gyorsan koszolódik. A fémből vagy kerámiából készültek talán a legoptimálisabbak.

2, PVC padló

Ezek a burkolatok általában nagyon olcsók, melyek széles tekercsek formájában kerülnek forgalomba. Ennek tükrében úgy lehet vágni őket, ahogy csak tetszik. A PVC-vel az a baj, hogy nem szívja fel a vizet és nagyon hamar tönkre mennek, ami még az olcsó ár mellett sem túl gazdaságos. Sokkal jobb megoldást kínál egy szőnyeg, aminek gumis az alja, így kevesebb esély van arra, hogy baleset keletkezik a fürdőszobában. Arról nem beszélve, hogy ezek a szőnyegek stílusosabban néznek ki és szinte minden fürdőhöz passzolnak. Ezen kívül felszívják és elpárologtatják a vizet.

3, Nincs WC-papír tartó

Ha hiszed ha nem nagyon sok háztartásból hiányzik a WC papír tartó, aminek vagy a feledékenység, vagy a lustaság az oka. Sokan oda teszik a tekercset, ahol a lehető legközelebb van, vagy ahol van hely. Viszont a WC tartályon, polcon csücsülő guriga nagyon elrontja a fürdőszoba összképét. A WC papír tartók tárháza viszont már szinte végtelen és nem is kell falra szerelhetőt venni ahhoz, hogy el lehessen tárolni. A tartók megvédik ezeket a portól, piszoktól, nedvességtől és megakadályozzák, hogy közvetlenül érintkezzenek a koszos padlóval.

4, Piszkos zuhanyfüggöny

A piszkos zuhanyfüggönyök nemcsak kellemetlen érzést kölcsönöznek de visszataszító benyomást is keltenek. Pontosan enne elkerülése érdekében fontos a folyamatos tisztításuk, mosásuk. Sokan nem is gondolnak bele, mennyi baktérium és penészspóra telepedhet meg a felületükön, ami különböző betegségeket idéznek elő. Szakértők azt tanácsolják, hogy mosószerhez tegyünk egy kis szódabikarbónát, pár csepp teafaolajat majd a mosógépet állítsuk finom, kíméletes mosásra.

5, Tusfürdők, samponok a kád szélén

A legtöbb házban a kád szélén sorakoznak a tusfürdők, samponok, balzsamok, hogy mindig kéznél legyenek. Viszont ez nem nyújt túl szép látványt. Még egy márkás termék flakonja sem tudja olyan szinte felhúzni az összképet, hogy jó legyen. A legjobb megoldás egy polc beszerzése, ahova fel lehet tenni a szükséges tisztálkodási szereket.

6, Kád sarkai

A fal és a fürdőkád találkozása egy nagyon problémás hely, s ezt a területet mindenki látja. Sokan műanyagból készült sarkokat szoktak használni, hogy megvédjék fürdőszobájukat a nedvességtől és a szennyeződéstől. Olcsók és nagyon könnyen használhatók, viszont rövid időn belül bepiszkolódnak, leesnek..stb. Így pedig a víz könnyedén be tud jutni a résekbe, ahol megtelepszik és gomba keletkezik. Alternatív megoldás lehet tömítőanyag vagy kerámia burkolat használata.

7, Nagyon díszes, feltűnő burkolat

Fürdőszoba csempe vásárláskor könnyű túlzásba esni, hiszen egyszerre lehet látni egy csomó színt, mintát…stb. A piacon hihetetlenül széles a választéka márványnak stilizált hatalmas mintáktól a savas rózsaszínű mozaikig. Ám nehéz kombinálni a falak élénk színét a fürdőszoba többi részével, s néha a kisebb helyiségben domináló színek zavarják a szemet. Szakértő szerint célszerűbb inkább a természetesebb vonalon maradni, fürdőszoba felújításkor.

8, Kötelek ruhaszárításhoz

A fürdőszobán átívelő ruhaszárító kötél nagyon el tudja rontani az összképet, arról nem beszélve, hogy a nedves ruhák nedves közegben sokkal nehezebben száradnak. Ha a lakásnak nincs erkélye, akkor a szárító funkcióval ellátott mosógép, vagy egy külön szárítógép megoldás lehet. Amennyiben ezek helyhiány miatt nem beszerezhetők, akkor egy szárító állvány válhat jó alternatívává. Szerencsére sok olyan szárító állvány található a piacon, amelyek különböző méretben és anyagban kapható.

9, Fényes felületű járólap

A fürdőszoba burkolat kiválasztásakor nem célszerű fényes felületűt választani, mivel azokon könnyedén meglátszik a piszok, és a vízfoltok. A másik hátránya, hogy nagyon csúszóssá válik, és ha valaki nem figyel akkor komoly baleset is kerekedhet. Tény, hogy a fényes felület vizuálisan megnöveli a teret, de de valóban megéri, ha ezáltal veszélyeztetve van a testi épség?

10, Műanyag panelek

A fürdőszobában általában műanyagból készült panelek választják el a szerelőket a csövektől…stb. Viszont ezek a panelek nagyon látványosak, és könnyen felhívják magukra a figyelmet. Át lehet őket festeni, de nem oldja meg a problémát. A másik probléma, hogy általában ezek fehér színűek, melyek az évek múlásával besárgulnak. A helyet bizonyos építőipari modellekkel orvosolható, például kamu téglafallal, csempére hasonlító panelekkel, tolóajtókkal…stb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments