HomeCelebrity10 divattrend, amiért köszönetet kell mondanunk néhány hírességnek

10 divattrend, amiért köszönetet kell mondanunk néhány hírességnek

A hírességeket két csoportra lehet osztani, akik követik és akik diktálják a divatot. A második csoportba tartozók ugyan kevesebben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy ők bármivel is kevesebbek. Sőt, épp ellenkezőleg, az ő jóvoltukból alakultak ki, olyan divattrendek, amik még mindig óriási népszerűségnek örvendenek. Gondolunk itt például Marilyn Monroe vörös rúzs viselésére, vagy Jennifer Aniston Rachel frizurájára, Madonna által reklámozott csípőnadrágra és még sorolhatnánk. Mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek azokat a hírességeket, sztárokat, akiknek köszönetet kell mondani azért, mert ilyen remek dolgokat hoztak divatba. Na de ne is szaporítsuk tovább a szót lássuk kikről van szó.

1, Brigitte Bardot – váll nélküli felsők

A 19. században nem volt divat a váll nélküli ruhadarabok viselése, viszont a képen látható felső az ikonikus Brigitte Bardot által lett népszerű. Ez a stílusú blúz lett a színésznő egyik védjegye, s ma különféle variációban és színben szinte minden lány szekrényében megtalálható.

2, Audrey Hepburn – balerina cipő

Szinte lehetetlenség már a nyári szezont elképzelni a népszerű balerina cipők nélkül, ugyanis nemcsak kényelmes, de nőies is. Persze ez nem mindig volt így és eme lábbeli megjelenését Audrey Hepburnnek köszönhetjük. Ő egy olyan karakteres személy volt, aki tökéletesen tudta, hogyan viselje ezt a fajta cipőt. Hepburn egyébként ügyesen kombinálta ezeket a balerina cipőket a midi szoknyákkal.

3, Madonna – csípőnadrágok

A csípőnadrágok a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején lettek nagyon népszerű ruhadarabok, amiket Alexander McQueen brit divattervezőnek és Madonnának köszönhetünk. Az első ilyen típusú nadrágok 1994-ben döbbentették meg az embereket, mikor a modellek végigvonultak benne a kifutón. Ugyanebben az évben Madonna folytatta a csípőnadrágok népszerűsítését, ugyanis klipjeiben és különböző eseményeken is ilyen nacikban jelent meg.

4, Kate Moss – leopárd minta

A 90-es években Kate Moss igazi lázadó volt, aki nem követte, hanem diktálta a divatot. Egy időben rengeteg leopárd mintás ruhája és kiegészítője volt, ezért is hívták a „leopárd királynőnek”. A szupermodell nagyon ügyesen kombinálta ezt a mintát a ruhadarabjaival, ami luxus megjelenést kölcsönzött neki.

5, Paris Hilton – velúr melegítők

A sportruházat viselés egyre népszerűbbé vált a hírességek körében még akkor is, mikor kiléptek az utcára. Paris Hilton volt az egyik, aki elkezdte népszerűsíteni a velúr anyagból készült melegítőszettek viselését. A 2000-es években ezután mindenki ilyet akart viselni, és többféle fazon illetve színkombináció is létrejött az évek során.

6, Michael Jackson – kalap

Michael Jackson a pop királya volt az, aki elkezdte népszerűsíteni a 90-es években a kalap viselést. Mivel a legtöbb klipjében és a hétköznapok során is rendszeresen viselte, ezért szinte ne volt olyan ember, aki ne akart volna ugyanilyet beszerezni. A velük való trükközés megtanulásáról már nem is beszélve.

7, Marilyn Monroe – vörös rúzs

Marilyn Monre maga volt a nőiesség, egy igazi szimbólum volt ezért nem is csoda, hogy rengeteg férfi odáig volt érte és minden nő rá akart hasonlítani. Nem volt olyan nap, hogy a színésznő ne tegye fel kedvenc vörös rúzsát, amivel még jobban el tudta kápráztatni férfi rajongóit. Mivel nagyon sok nő szeretne igazán nőies lenni, ezért az azutáni években és bizony még most is, hatalmas népszerűségnek örvendenek a vörös árnyalatok. Tuti biztos, hogy legalább egy ilyen színű kozmetikai termék minden nő táskájában lapul.

8, Kurt Cobain – kockás flanel ing

Semmi sem jellemzi jobban a 90-es éveket, mint a kockás flanel ing. Olyan hírességek viseltek ilyen ruhadarabokat, mint a Nirvana énekese és gitárosa, Kurt Cobain, a „SeaQuest DSV – A mélység birodalma” film színésze Jonathan Brandis, vagy Claire Danes. Ezt az inget, nemcsak felvéve, hanem derékra kötve is gyakran viselték, ami még lazább stílust kölcsönzött nekik.

9, Jennifer Aniston – Rachel frizura

A „Jóbarátok” című sorozat hősnőjének frizurája óriási népszerűségnek örvendett a 90-as években. Amikor Aniston megjelent ilyen hajjal a képernyőn, akkor a legtöbb nő hanyatt-homlok rohant a fodrászhoz, és kifejezetten ilyen „Rachel” hajat kért a mestertől. Később tényleg elnevezték ezt a stílust „Rachel hajnak”.

10, Kim Kardashian – kontúrozás

A közhiedelemmel ellentétben, nem Kim volt az, aki kitalálta a kontúrozás sminktechnikáját, ugyanis az még az ő megjelenése előtt is létezett, de kétség sem férhet hozzá, hogy az ő jóvoltából nőtt meg ennek népszerűsége. A 2012-ben készített szelfije örökre megváltoztatta a sminkelést.

Ti tudtok még olyan hírességről, akiknek divatos holmikat és technikákat köszönhetünk?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments