HomeInteresting10+ autós trükk, ami minden autóvezetőnek ismerni kellene

10+ autós trükk, ami minden autóvezetőnek ismerni kellene

A legtapasztaltabb sofőr sem tudhat mindent az autókról. Például tudtuk, hogy a mosogatószer tökéletes az ablakra és, hogy a zokni megvédi az ablaktörlőket a fagytól? Ez csak kettő a megannyi hasznos kis trükknek, amit sokan szeretnének tudni.

Mutatunk pár csináld magad megoldást.

Recirkulációs gomb

Használjuk ezt a gombot? Nem?! Pedig nem ártana. Ennek hatására az autóban lévő levegőt keringeti a rendszerben. Ez azért hasznos, mert ha például egy dugóban állunk, akkor nem biztos, hogy a kintről bejövő szmogot lenne jó lehűteni. Továbbá energiatakarékossági okokból is jó! Ez egy nagyon átgondolt rendszer.

Üzemanyag megtakarítás

Biztos mindenkinek vannak olyan dolgok a csomagtartójában, amik már az örökkévalóság óta benn vannak. Azt ugye tudjuk, hogy minél nagyobb egy kocsi súlya, annál nagyobb az üzemanyag-felhasználása? A motornak extra erő kell, hogy kompenzálja a több súlyt.

Mosogatószer a rovarok ellen

Hatékony és olcsó módszer a szélvédő letakarítására. Szinte minden problémával megbirkózik, pedig tudjuk jól, hogy vannak makacs szennyeződések. Például az elütött rovarok tetemei…

Napvédő a szélvédőn

Az erős napfény nem csak a vezetőt bosszantja, hanem balesetveszélyes is. Van egy gazdaságos bevált módszer a probléma enyhítésére. Fényvédő. Még a pilóták is használják a repülőkön.

Zokni az ablaktörlőre

Télen fagyott szélvédő és fagyott ablaktörlő? Egy zokni a megoldás.. Így éjszaka nem fagy be. Megvédi a hótól, a jégtől és a hidegtől. Na persze…ésszerű határokon belül.

Jelöljük GPS-szel a parkolóhelyünket.

Hatalmas parkolókban rálelni a kocsinkra kész rémálom. Manapság minden telefonban van GPS. Használjuk ki. Vannak alkalmazások, amikben tudjuk jelölni, hogy hol tartózkodik a kocsink. Így egy kicsit hamarabb megtaláljuk.

Különböző ragasztók eltávolítása

Áztassunk be papírt és tegyük a kényes részre. Hagyjuk rajta egy 10 percig majd egy keményebb műanyaggal (pl kedvezményes kártya) szépen le tudjuk majd kaparni.

WC pumpával a horpadások ellen

Egy oldalsó horpadást megpróbálhatunk kiküszöbölni vele. Ésszerű határokon belül működni fog. Mi mindenre jó még ez a kis eszköz ugye?

Rozsda ellen kóla?

A kóla a szén-dioxidnak és a foszforsavnak köszönhetően hatékony fegyver lehet a rozsda eltávolítására. Öntsünk kólát a kényes részre, majd dörzsöljük meg, végül öblítsük le.

Beragadt kocsi

Ne essünk pánikba. Próbáljuk meg a lehető legtöbb homokot eltávolítani a kerekekről. Esetleg megpróbálhatjuk leengedni a kereket, növelve így a felülethez való tapadást.

Tartsuk külön a kulcstól a távirányítót

Manapság már egybe vannak építve és amúgy is vannak egyéb indításgátló módszerek. De a régi autónkhoz célszerű ezt külön tartani. Ne a kulcsra fűzve.

Az akkumulátor felmelegítése

Télen ne indítsuk el egyből az autót. A hideg nem tesz jót az akksinak. Melegítsük fel egy kicsit. Kapcsoljuk be pár percre a fényszórót és a rádiót. Csak ezután indítsuk be a kocsit.

A nyíl jelentése

A műszerfalon lévő tankolásjelző ikon melletti nyíl azt mutatja, hogy az autó melyik -hozzánk viszonyított- oldalán lehet megtankolni a kocsit.

Mit gondoltok? Tudtok még ilyeneket? Írjátok meg kommentben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments